Porošenko ieceļ Saakašvili reformu padomes priekšsēdētāja amatā • IR.lv

Porošenko ieceļ Saakašvili reformu padomes priekšsēdētāja amatā

32
Mihails Saakašvili. Foto: AFP/LETA

Padome būs konsultatīva prezidenta administrācijas iestāde

Ukrainas prezidents Petro Porošenko trešdien Konsultatīvās starptautiskās reformu padomes priekšsēdētāja amatā iecēlis bijušo Gruzijas prezidentu Mihailu Saakašvili, vēsta LETA/Korrespondent.net.

Padomē iekļauts bijušais Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, Eiropas Parlamenta deputāti Elmārs Broks un Jaceks Sariušs-Volskis, ASV senators Džons Makeins.

Padomē ir arī Slovākijas ekspremjers Mikulašs Dzurinda, Lietuvas ekspremjers Andrjus Kubiļus, Petersonas (ASV) Starptautiskās ekonomikas institūta eksperts Anderss Oslunds.

Padome būs konsultatīva prezidenta administrācijas iestāde, un tās galvenais uzdevums būs rekomendāciju un padomu sniegšana par reformu īstenošanu Ukrainā, balsoties labākajā pasaules pieredzē.

Starptautiskajai padomei būs jāsniedz savi priekšlikumi izskatīšanai Nacionālajai Reformu padomei, kā arī jāanalizē priekšlikumi, kurus izskata Nacionālā padome, jāgatavo secinājumi par reformu īstenošanas aktualitātēm.

Padomei sēdes jārīko ne retāk kā reizi ceturksnī.

Eiropas Savienība sagaida, ka Ukrainas varasiestādes īstenos prokuratūras reformu, kā arī konstitucionālo un tiesu sistēmas reformu.

 

Komentāri (32)

ierados 14.05.2015. 11.40

Apsveicami!!

0
0
Atbildēt

0

Bet 14.05.2015. 09.55

Jā, lūk kur izvēle un korumpantiem būs ko bīties.! Saakašvili veica reformas Grūzijā un izdarīs to arī Ukrainā, ja krievu teroristi viņam kaut ko nenodarīs ļaunu! Vēl Jutu pieliks pie KNAB izveidošanas un oligarhiem Ukrainā būs jādalās ar labumiem. Mūsu Lembis tikai var priecāties, jo KNAB Latvijā viņš piebeidzis un Streļčenoks acīs Lembem nelēks, ne arī SC, kā jau ta sir redzams no darbiem.

0
0
Atbildēt

2

    v_rostins > Bet 14.05.2015. 14.50

    Bet

    Mūsu Lembis tikai var priecāties, jo KNAB Latvijā viņš piebeidzis

    —————-

    Ne Lembes bet gan Pederastu parķijas darboņu iepuvušos pautus Streļčenoks ir sagrābis dzelzs tvērienā. Streļčenoks pagaidām saglabās savu amatu, Ozols, Magonis un Loginovs savējos, bet ZRP(v) pocu anālus urkas cietumā neizplēsīs apelsīna izmērā. Pagaidām.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ierados > Bet 14.05.2015. 16.50

    Puzes Lāčplēsis!!!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu