Atzīmēs 40 dienas kopš politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanas • IR.lv

Atzīmēs 40 dienas kopš politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanas

29
Borisa Ņemcova piemiņai viņa slepkavības vietā netālu no Kremļa joprojām par spīti nemitīgai novākšanai gulst ziedi. Foto: EPA/LETA

Neviena iestāde Ņemcova draugiem neļāva sarīkot piemiņas koncertu, tāpēc TV kanālā „Doždj” notiks televīzijas maratons viņa piemiņai

7.aprīlī aprit 40 dienas kopš opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova noslepkavošanas Maskavas centrā netālu no Kremļa uz Maskavas upes tilta. Šodien Maskavā un citās Krievijas pilsētās notiks akcija „Klusuma minūte”, pieminot Ņemcovu, ziņo „Radio Svoboda”.

Akcijas organizatori raksta: „Mēs nesam ziedus uz slepkavības vietu – tos novāc. Mēs organizējam koncertus Borisa Ņemcova piemiņai – tos aizliedz. Mums liek saprast, ka labāk ir aizmirst. Bet mēs atceramies. 7.aprīlī pulksten 11, lai kur jūs atrastos – Maskavā, pie Kremļa, uz Lielā Maskavas upes tilta, jebkurā valsts pilsētā vai līdzās Krievijas vēstniecībām citās valstīs, – aicinām visus kājām gājējus uz mirkli apstāties, automobilistus – dot skaņas signālu Borisa Ņemcova piemiņai. Mēs atceramies. Mūs var dzirdēt.”

Jau no rīta otrdien maskavieši nesīs ziedus uz Ņemcova slepkavības vietu, kur tos visu laiku novāc. Pēc klusuma minūtes Klimenta baznīcā līdzās Ņemcova dzīvesvietai notiks aizlūgums par mirušo politiķi. „Radio Svoboda” ziņo, ka tā nodrošinās tiešraidi no Ņemcova piemiņas akcijas.

Šajā dienā Ņemcova līdzgaitnieki bija nolēmuši arī sarīkot piemiņas koncertu. Desmitiem muzikantu, kuru vidū ir Andrejs Makarevičs, Jurijs Ševčuks, grupa „Bi-2″, Pjotrs Naļičs un citi, atbalstīja ideju, taču neviena no koncertzālēm vai iestādēm nevēlējās dot telpas šim koncertam.

Tāpēc koncerta vietā televīzijas kanālā „Doždj” notiks televīzijas maratons „Ņemcova tilts”, kurā piedalīsies gan mūziķi, gan citi sabiedriskie darbinieki, kuri pazina Ņemcovu.

Politologa Vladimira Kara-Murzas viedokli par Ņemcovu lasiet radio “Eho Moskvi” mājas lapā šeit.

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu