Vācijas kanclere: Sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā 16.februārī (papild.) • IR.lv

Vācijas kanclere: Sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā 16.februārī (papild.)

24
Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto: AFP/LETA

ES brīdina Krieviju par jaunām sankcijām Minskas vienošanās neizpildes gadījumā

Eiropas Savienības (ES) apstiprinātās sankcijas pret Krieviju stāsies spēkā no pirmdienas, 16.februāra, apstiprināja Vācijas kanclere Angela Merkele.

Pēc viņas teiktā, šīs sankcijas ir kā atbilde Krievijai par Ukrainas pilsētas Mariupoles apšaudi, ko veica separātisti, ziņo DPA.

Jau ziņots, ka ES ceturtdien brīdināja Krieviju, ka tā ir gatava ieviest jaunas sankcijas, ja Minskā panāktā vienošanās par uguns pārtraukšanu Ukrainā netiks īstenota, pavēstīja Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

“Debates galvenokārt bija veltītas tam, kā atbalstīt vienošanās īstenošanu. Ja tas nenotiks, mēs nekavēsimies spert nepieciešamos soļus,” preses konferencē pēc ES dalībvalstu līderu samita uzsvēra Tusks.

Viņš piebilda, ka, neskatoties uz ceturtdien Minskā panākto vienošanos par uguns pārtraukšanu, ES neapturēs sankcijas pret tiem 19 Krievijas un Ukrainas pilsoņiem un deviņām organizācijām, kuru ieviešana tikusi saskaņota jau iepriekš, vēsta LETA/BBC. Sankcijas stāsies spēkā 16.februārī, kā jau ziņots iepriekš.

“Mūsu ticība [Krievijas] prezidenta [Vladimira] Putina labajai gribai ir ierobežota, tāpēc mēs uzturam savu lēmumu par sankcijām,” norādīja Tusks.

Pirmdien ES nolēma uz nedēļu atlikt šo sankciju ieviešanu, lai neietekmētu sarunas Minskā.

Tomēr Eiropadomes prezidents piebilda, ka ES dalībvalstu līderi nav apsprieduši kādas citas papildus sankcijas.

Tusks arī norādīja, ka Ukrainas prezidents Petro Porošenko, kas arī bija ieradies uz ES samitu, sniedzis dalībvalstu līderiem “atvēsinošu vērtējumu” par Minskā panākto vienošanos, kā arī aprakstījis “Krievijas agresijas radīto šausminošo situāciju viņa valstī”.

Arī Vācijas kanclere Angela Merkele pēc ES samita paziņojusi, ka Krievijai jārēķinās ar jaunām sankcijām, ja Minskas vienošanās netiks pilnībā īstenota.

Viņa piebilda, ka ES dalībvalstu līderi jau uzdevuši amatpersonām sagatavot iespējamo sankciju piedāvājumu, ja uguns pārtraukšana Austrumukrainā netiks ievērota.

ASV valsts sekretārs Džons Kerijs paziņojis, ka ASV sankcijas pret Krieviju atcels tikai tad, kad tiks izpildītas visas Minskas vienošanās.

(papildināta ar Merkeles teikto)

Komentāri (24)

traductrice 13.02.2015. 12.31

muļķis vispirms dara, tad domā. Gudrais 7x apsvērs un tikai tad darīs. Kurš te muļķis un kurš gudrais ir skaidri redzams. Mēs varam dusmoties un kritizēt rietumu lēnprātību un apdomību, sperot izšķirošus soļus. Taču šāda rīcība liecina vien par to, ka arī ar muļķi ir jārunā gudri un nevar nolaisties līdz muļķa līmenim. Soli pa solim, vārdu pa vārdam muļķim tiek skaidrots – nedari tā, pašam būs sliktāk, un tikai no paša muļķa būs atkarīgs, vai viņš ieklausīsies, vai neieklausīsies.

Personīgi es Merkeli ļoti cienu un atbalstu viņas apdomību jau no paša sākuma. Tieši Merkele bija tā, kas jau pirms gada, kad putlers sāka vārīt šo putru, pateica, ka čiekurs dzīvo citā realitātē. Viņai par putleru viss bija skaidrs no pirmās dienas, taču viņa kā apzinīga māte joprojām cenšas kompleksu nomākto pusaudzi vest pie prāta. Dialogā ir jāpiedalās abiem, taču putlers ir aizspiedis ausis, aizžmiedzis acis un nostājies ‘netuvojies man’ pozā. Tāpēc sarunas nepalīdz. Palīdz tikai “iespaidošana”.

+16
-2
Atbildēt

3

    ierados > traductrice 13.02.2015. 12.54

    Ja varētu, pieliktu 10+

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Bet > traductrice 13.02.2015. 13.04

    Jā, bet izskatās, ka Merkele ir pārgurusi un bezcerīga no tās šluras, kurā viņa tagad ir bezcerīgi ievilkta.

    Patiesi jūtu līdzi Merkelei, jo ar trako runāt ir kārtējo reizi bezcerīgi!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > traductrice 13.02.2015. 14.17

    tradutrīce, taču viņa kā apzinīga māte joprojām cenšas kompleksu nomākto pusaudzi vest pie prāta.

    __________________

    Te jau arī ir redzama pretruna. Angela pļutkinu uztver “kā vienu no mums”, kas nedaudz (vai daudz) sagājis sviestā – cenšas, audzina, grib ārstēt…

    Ja pļutkins būtu “viens no mums”, tad būtu ok, taču viņš nav!

    Viņš (krievija, bidliskā masa) ir kā tarakāns kārtīgas vācu mājsaimnieces virtuvē! TARAKĀNS!!!

    Viņš nesaprot cilvēku valodu, viņš ņem, ko grib, kas netiek sargāts un slēpts no viņa. Xleb naš!!!!

    Ieskaidrot inficētam (ar kodolbumbu) tarakānam, ka viņam jādzīvo savā stūrītī, bet mums savā, neizdosies! Tiklīdz nodzisīs gaisma, tā tarakāns rāpos ārā un apžulnīs visu, kam tiks klāt!

    Tarakānus ārstē ar čību vai dihlofosu, vēlams pirms tas inficē ar pārnēsājamām slimībām visus mājas (planētas) iedzīvotājus!

    http://elvenezolanonews.com/wp-content/uploads/2014/07/cucarachas.jpg

    +7
    0
    Atbildēt

    0

LoveLove 13.02.2015. 10.57

Var piekrist, ka lēni, bet toties stabili pasaules politiķiem rodas izpratne par Putina solījumu ticamību. Minskas-2 vienošanos ar piesardzīgu un pamatoti kritisku attieksmi vērtē daudzi, un Putins ir izdarījis visu, lai tas tā būtu. Savu uzticamības reputāciju, kuru centīgi desmit gadu laikā veidoja, viņš ir sagrāvis.

+14
0
Atbildēt

0

Pelēkais Vilks 13.02.2015. 10.57

čekas mauka deveikis tērēs savu apmaksto laiku bezgalīgi

http://echo.msk.ru/sounds/1490070.html

pievienoju saiti kādreiz nepopulāra žurnaļugas (Ņevzorova)pārdomām.

Ņezrjačevo..

+4
0
Atbildēt

5

    Andris Doveiks > Pelēkais Vilks 13.02.2015. 11.49

    duksi, duksi… fui!

    Ņevzorovs apgalvo, ka par politiku neinteresējas, un tomēr visu “noliek vietā”. Kā gabaliņš puzlē noder, bet apsaukāšanos neattaisno. fui, duksi, tik un tā.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Pelēkais Vilks 13.02.2015. 12.09

    Starp citu, vai pats noklausījies līdz galam? Ņevzorovs uzskata, ka Ļitviņenko slepakavība NAV Kremļa darbs. Un Berezovskis arī neizvēlētos nobeigt sevi vannas istabā.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris Doveiks > Pelēkais Vilks 13.02.2015. 18.13

    Tiešām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ēriks > Pelēkais Vilks 14.02.2015. 09.04

    Tad varam iet tālāk vēsturē,kur čeka nav spīdzinājusi un šāvusi cilvēkus stūra mājā,nav spīdzinājusi un nogalinājusi cilvēkus 1941. baigajā gadā,nav okupējusi Baltijas valstis,Staļins vienmēr gribējis mieru utt…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Pelēkais Vilks 13.02.2015. 12.55

    Andris Doveiks

    Un tad? Latiņina apgalvo, ka čeka nespridzināja dzīvojamos namus Maskavā, Buinakskā un Volgodonska. Vai mums viss jāpieņem kā patiesība?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu