Francija: Krievija „Mistral” saņems, kad būs miers Ukrainā • IR.lv

Francija: Krievija „Mistral” saņems, kad būs miers Ukrainā

37
Helikopteru bāzes karakuģis "Vladivostok" Francijas ostā. Foto: AFP/LETA

400 Krievijas kara jūrnieki no Francijas atgriezušies mājās

Krievija Francijā pasūtītos jaunos karakuģus „Mistral” saņems tikai tad, kad Ukrainā būs iestājies pilnīgs miers, paziņojis Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledrians.

Kā ministrs izteicies radiostacijai „Europe 1″, „nepieciešams, lai šajā Eiropas daļā pilnībā tiktu ievērots pamiers. Tāpat nepieciešama politiskā „ceļa karte”. Tas viss dotu cerību, ka nākotnē iestāsies miers”, vēsta BBC.

Tikai ar šādiem noteikumiem Francijas prezidents varētu izskatīt jautājumu par to, vai ir iestājušies nepieciešamie apstākļi, lai Krievijai nodotu tās pasūtītos karakuģus „Mistral”, teica ministrs. „Redzu, ka mēģinājumi šajā virzienā notiek, tomēr pagaidām nevar tos apstiprināt ar faktiem, mēs nevaram pieņemt attiecīgu lēmumu,” teica Francijas aizsardzības ministrs.

2011.gadā tika noslēgts līgums starp Krievijas „Rosoboroneksport” un Francijas uzņēmumu „DCNS” par divu „Mistral” tipa karakuģu uzbūvi Krievijai. Bija ieplānots, ka pirmajam kuģim Krievijas bruņojumā bija jānonāk 2014.gadā. Taču pēc starptautiskā spiediena, kas tika vērsts pret Franciju, lai tā Krievijai pēc iebrukuma Ukrainā nenodotu šos kuģus, Francijas prezidents Fransuā Olands darījumu atlika uz nenoteiktu laiku.

Patlaban abi „Mistral” klases kuģi, kuriem jau doti vārdi „Vladivostok” un „Sevastopol”, atrodas Francijas pilsētas Sentnazāras ostā.

Turpat atradās arī 400 Krievijas karavīri, kuri pusgadu gatavojās pārņemt kuģu apkalpi. Tomēr decembra vidū tika pieņemts lēmums karavīrus līdz jaunam gadam atsaukt atpakaļ uz Krieviju.

Kā ziņo Krievijas portāls „Newsru.com”, atsaucoties uz „Delovoi Peterburg”, 30.decembra rītā abu „Mistral” kuģu apkalpes atgriezušās Krievijā. Visi 400 jūrnieki ar mācību kuģi „Smoļnij” ieradušies Kronštates jūras spēku bāzē.

Tagad jūrnieki došoties atvaļinājumā, pavēstījis Krievijas Jūras spēku ģenerālštābs. Francijā viņi atgriezīšoties tikai tad, kad Parīze Krievijai nodos pirmo karakuģi „Vladivostok”. Kā raksta Krievijas mediji – „līdz tam, kad Maskava iesniegs prasību [pret Franciju] par karakuģu būves līguma laušanu”.

 

Komentāri (37)

Austras koks 01.01.2015. 16.47

Cerams, ka jēdziens “miers Ukrainā” ietver arī punktu “Krimas atgriešana Ukrainas sastāvā”.

+16
0
Atbildēt

3

    andrejs > Austras koks 01.01.2015. 16.54

    tas ir iespējams tikai tad, ja Krievija sabrūk.

    Man vispār šķiet, ka Krimas iedzīvotāju vairākums tomēr labāk grib dzīvot krievijas sastāvā un, ja nu pēķšņi kāds būtu gatavs atdot pussalu ukraiņiem, būtu baigās jukas.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > Austras koks 01.01.2015. 19.51

    Vai Eiropa apmierināsies ar Krimas sagrābšanu – protams. Un ne tikai ar to, ja Krievija ies tālāk.

    Eiropā ikvienam politiķim jārēķinās, ar diviem ietekmīgiem fenomeniem – „progresīvo sabiedrību” un „vienkāršajiem darba cilvēkiem”. Neviens no tiem nepieļaus, ka buržuji, liberasti, fašisti, bezsirdīgie kapitālisti, amerikāņu imperiālisti ar saviem pakalpiņiem u.t.t. iesaistītu tautas politiskās avantūrās un darītu pāri miermīlīgai, augoši demokrātiskai visu darbaļaužu tēvzemei.

    Vai maz ko jau rietumu sabiedrība tā akceptējusi?

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    Austras koks > Austras koks 01.01.2015. 17.10

    Un ja pēkšņi vairākums Rīgas iedzīvotāju vēlēsies atrasties Krievijas sastāvā, tad ko – tas būs pamats Rīgu atdot Krievijai? Krimā Krievijas sastāvā vēlas atrasties nevis liela daļa iedzīvotāju, bet liela daļa kolonistu (tāpat kā Latvijā).

    Un ja Eiropa apmierināsies tikai ar militārā konflikta izbeigšanos Ukrainā, bet nepieprasīs Krimas atdošanu, tad tas nozīmēs, ka Eiropa akceptē un atzīst par normālu tādu robežu maiņas veidu, kas panākts ar militāras iejaukšanās palīdzību.

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

nomale 01.01.2015. 17.46

Vārds “miers” ir ļoti stiepjams jēdziens, un katrs to stiepj kā grib. Putinam miers nozīmē iesaldētu konfliktu, kurš nekad neļaus Ukrainai pievienoties nevienam blokam vai savienībai, ja vien šī savienība nepiederēs Kremlim. Par kādu mieru runā Olands?

+14
0
Atbildēt

0

TanteSidra 02.01.2015. 00.20

http://youtu.be/I-SY38JZNX8

“Валерия, Газманов и Кобзон – Песня про санкции (Голубой огонек, 2014)”

Jaungada dziesma par sāpēm pēc Jūrmalas no 3 vatņikiem kurus ĀM fašisti nelaiž Latvijā.

Komentāri zem video ir interesanti, zvaigznēm nedraudzīgi, liekas ka nupat atvilnis ir sācies.

+6
0
Atbildēt

2

    TanteSidra > TanteSidra 02.01.2015. 01.14

    Raicha “…”V Jurmaļe mi snova buģem…” Tas ir drauds?”

    ~~~~~~~

    noteikti drauds. sola atgriezties tankos.

    gribēju saprast visu tekstu, bet konstatēju ka nevelku krieveni tik labi kā agrāk, smalkumus vairs nespēju uztvert.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Raicha > TanteSidra 02.01.2015. 00.58

    Nu šis ir vienkārši afigeķ… “V Jurmaļe mi snova buģem…” Tas ir drauds? Iesaku visiem noskatīties. Man jau likās, ka minētie personāži tāpat kā visa krievu estrāde ir sasnieguši apakšu, bet nē, kļūdījos, vēl ir kur krist.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu