Budžeta projektam un saistītajiem likumiem iesniegti ap 460 priekšlikumiem • IR.lv

Budžeta projektam un saistītajiem likumiem iesniegti ap 460 priekšlikumiem

33
Foto: Evija Trifanova, LETA

Darbs pie priekšlikumu apkopošanas turpinās

Nākamā gada valsts budžeta projektam un saistītajiem likumprojektiem iesniegti ap 460 priekšlikumiem, šodien žurnālistus informēja Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (V), vēsta LETA.

Kā skaidroja komisijas vadītājs, priekšlikumu skaits pašlaik var nebūt absolūti precīzs, jo priekšlikumi vēl tiek apkopoti. Ar budžetu saistītajiem likumprojektiem iesniegts ap 134 ierosinājumiem, vidēja termiņa budžeta ietvaram – 161 priekšlikums, bet pašam budžeta projektam – 165 ierosinājumi.

Šadurskis norādīja, ka priekšlikumiem no frakcijām ir par salīdzinoši nelielām summām, bet to ir daudz. Kā finanšu avots bieži vien minēti līdzekļi neparedzētiem izdevumiem. Deputāts uzskata, ka Saeima varētu atbalstīt priekšlikumus aptuveni viena miljona eiro apmērā. Vērtējot priekšlikumus, netikšot šķirots, vai to iesniegusi valdošā koalīcija vai opozīcija, bet tiks skatīts, cik būtisks ir ierosinājums, pauda Šadurskis.

Viņš gan piebilda, ka ir iesniegti arī priekšlikumi, kas izklausās “vieglprātīgi”.

Šadurskis nākamā gada budžetu kopumā vērtē kā “līdzsvarotu, izaugsmes un sociālās un nacionālās drošības budžetu”. Tajā mēs tērēsim līdzekļus, ko esam nopelnījuši un varam nopelnīt, sacīja deputāts.

Kā ziņots, Saeima vakar konceptuāli pirmajā lasījumā atbalstīja nākamā gada budžeta projektu un saistītus likumprojektus. Priekšlikumus likumprojektiem varēja iesniegt līdz šodienas plkst.10. Galīgajā lasījumā budžetu plānots pieņemt nākamnedēļ, 17.decembrī.

 

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu