Eiropa sāk izmeklēšanu par Krievijas kara lidmašīnu apdraudējumu • IR.lv

Eiropa sāk izmeklēšanu par Krievijas kara lidmašīnu apdraudējumu

28
NATO lidmašīnas patruļā. Foto: EPA/LETA

Šogad Krievijas kara lidmašīnas trīsreiz vairāk pārkāpušas Eiropas gaisa telpas robežas nekā pērn

Pēc NATO apkopotajiem datiem, Krievijas lidmašīnas šogad vairāk nekā 100 reizes ielauzušās Eiropas gaisa telpā, kas ir trīsreiz vairāk nekā pērn. Krievijas lidaparātu piloti neatbild uz Eiropas valstu lidojumu dispečeru radio izsaukumiem un neinformē par lidojuma maršrutu, tādējādi radot draudus civilajai aviācijai. Par to Eiropas Gaisa satiksmes drošības aģentūra (EASA) sākusi izmeklēšanu, ziņo Dw.de.

Krievijas militārās lidmašīnas pēdējā laikā bieži ir bīstami pietuvojušās civilajiem laineriem, par to EASA sākusi izmeklēšanu. „Šie incidenti notikuši virs jūras pie Eiropas Savienības robežas,” teikts aģentūras paziņojumā, kas izplatīts 8.decembrī.

EASA par šādiem gadījumiem informējušas dažādas ES valstis. Krievijas militārās lidmašīnas nekad nav atbildējušas uz dispečerdienestu izsaukumiem.

EASA līdz martam jāpabeidz izmeklēšana un jāizstrādā rekomendācijas, kā civilajai aviācijai samazināt apdraudējumu šādos gadījumos. „Tā ir ļoti liela problēma,” paziņoja EASA direktors Patriks Kī. „Mēs konsultējamies gan ar civilajiem, gan militārajiem ekspertiem un struktūrām, lai savāktu visu informāciju, kas palīdzētu mums veikt analīzi.”

Decembra sākumā Norvēģijas armija publicēja videoierakstu par bīstamu situāciju gaisā, kad Norvēģijas kara lidmašīnai bīstami pietuvojās Krievijas iznīcinātājs, gandrīz izraisot abu lidmašīnu sadursmi, vēsta „Reuters”.

NATO eksperti saskaitījuši, ka Krievijas kara lidmašīnas šogad vairāk nekā 100 reizes pārkāpušas Eiropas gaisa telpu, kas ir trīs reizes vairāk nekā pērn, ziņo „Spiegel Online”. Aizvadītajās brīvdienās vien 28 Krievijas militārās lidmašīnas, tai skaitā TU-95 un TU-22, pietuvojās Lietuvas robežām, ka valsts bruņotie spēki izsludināja kaujas gatavību, raksta „Bloomberg Businessweek”.

 

Komentāri (28)

Edgars Avotiņš 09.12.2014. 20.05

Lietuva saviem ātrās reaģēšanas spēkiem (nav zinams visiem vai daļai no apmēram 2.5 tukstoši) noteikusi augstu gatavības stāvokli reaģējot uz aizdomigu militāro kustību Krievijā … Latvijai gan laikam ir cita Krievija kaimiņos … mums militāru draudu līmenis ir tik zems, ka nav par ko satraukties.

Vienlaikus Putina runas vīrs skaidro, ka no tuvojas karš un no Baltijas nepaliks pāri pat vieta. Mēs gan laikam citā Baltijā dzīvojam – uz mums tas neattiecas.

+2
0
Atbildēt

0

TanteSidra 10.12.2014. 14.05

visas labas lietas kautkad beidzas, baidos ka esam liecinieki tam kā iet bojā IR žurnāls.

portāls netiek vairs barots ar svaigām aktuālām ziņām, liekas ka redakcija par to ir zaudējusi interesi, taču, – tam ļaujot iznīkst pircēja interesi par sevi zaudēs krāsainais žurnāls.

ja pašlaik vēl arvien pie vainas ir ļaundaru hakeru paralizējoši uzbrukumi portālam, tad tas ir drošības apdraudējums un par to vajag nevis lepni ciest un klusēt bet ziņot un vērsties pēc palīdzības Valsts drošības iestādēs.

+1
0
Atbildēt

1

    lno > TanteSidra 10.12.2014. 14.49

    TanteSidra. Sveika! Gan jau sāks darboties. Manuprāt datoriķis nespēj novērst problēmas.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

lno 10.12.2014. 11.53

Annushka O’Neill ‏@AnnaDONeill 36m36 minutes ago

Стрелков:Следующей весной Россия умоется кровью или исчезнет с геополитической карты мира.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu