NATO: Krievija aktivizējusi savu darbību Eiropā • IR.lv

NATO: Krievija aktivizējusi savu darbību Eiropā

22
NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. Foto: AFP/LETA

Krievijas Ārlietu ministrija saredz draudus Krievijai NATO mācībās Baltijas valstīs

Krievija turpina koncentrēt karaspēku pie Ukrainas robežām un tās teritorijā, pirmdien Briselē tiekoties ar NATO dalībvalstu ārlietu ministriem, sacīja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs. “Mēs novērojam būtisku militārās klātbūtnes kāpināšanu ap Ukrainu, vērienīgu Krievijas modernā bruņojuma nodošanu separātistiem un militārā personāla pārsviešanu,” sacīja Stoltenbergs.

Stoltenbergs teica, ka Krievija būtiski aktivizējusi arī savu militāro darbību Eiropā un pasaulē, vēsta „Radio Svoboda”.

NATO negrasās sniegt nekādas garantijas par uz to, ka Gruzija un Ukraina nekad neiestāsies NATO, norādīja ģenerālsekretārs, vienlaikus atzīstot, ka aliansei nav iespēju apgādāt ar ieročiem Ukrainu.

Viņš arī norādīja uz alianses militārās aktivitātes palielināšanos 2014.gadā. “Mums ir par 50% vairāk lidmašīnu gaisā un kuģu jūrā,” sacīja Stoltenbergs, piebilstot, ka mācības notiek pastāvīgi. Viņš uzsvēra, ka NATO ātrās reaģēšanas spēku priekšējā grupa pirmo gatavības līmeni sasniegs jau 2015.gadā.

Pēc Stoltenberga teiktā, Krievija un Donbasa kaujinieki neievēro nekādus noslēgtā pamiera noteikumus. Pēc ANO ziņām, Ukrainas konfliktā kopš šā gada aprīļa gājuši bojā vairāk nekā 4,3 tūkstoši cilvēku.

Ukraina un starptautiskā sabiedrība Krieviju vaino ieroču un militārās palīdzības sniegšanā Austrumukrainas separātistiem, ko Maskava noliedz.

Krievijas Ārlietu ministrija NATO izteikusi pārmetumus, ka NATO mācības Baltijas valstīs grauj Ziemeļeiropas stabilitāti, ziņo BBC.

„Ko dara NATO Eiropas spēku komandieris Filips Brīdlovs un citi? Šodien mēģina sašūpot pasaulē stabilāko reģionu, kas ir Eiropas ziemeļi: nemitīgas militāras mācības, lidmašīnu, kuras spēj vest kodolieročus, pārvietošana uz Baltijas valstīm. Tā ir realitāte, kas ir ļoti negatīva,” paziņojis Krievijas ārlietu resora vadītāja vietnieks Aleksejs Meškovs aģentūrai „Interfaks”.

Pēc viņa teiktā, „Krievijas vadība dara un darīs visu nepieciešamo, lai panāktu Krievijas un tās pilsoņu drošību, lai kuru virzienu vai kuru mūsu valsts reģionu tas skartu”.

Aprīlī Ziemeļatlantijas alianse Krimas aneksijas dēļ apturēja militāro un cita veida sadarbību ar Krieviju.

 

Komentāri (22)

west 01.12.2014. 18.18

Pietiek NATO vienreiz laist muļķi un ir jāpasaka atklāti, ka nevis kalnos iedzītie afgāņi ir galvenie ienaidnieki, bet Krievijas patreizējais režīms.

Izejot no tā vajag ignorēt visu šī režīma blefu un darīt tikai to, kas nostiprina NATO ietekmi pasaulē.

Gopņiku draudi nedrīkst ietekmēt ekonomiski un militāri daudz spēcīgākās valstis. Gopņikiem ir jāierāda vņu īstā vieta, pat ja tie pagaidām sēž uz savas naftas mucas, nesaprot normālu cilvēku valodu un spļauj visiem virsū. Maz laika viņiem ir palicis.

+11
0
Atbildēt

1

    v_rostins > west 01.12.2014. 23.47

    west

    ka nevis kalnos iedzītie afgāņi ir galvenie ienaidnieki, bet Krievijas patreizējais režīms.

    _______________

    Melnādainis atlika karaspēka izvešanu no Afganistānas uz vienu gadu, lai Taliban netraucētu kremlim īstenot genocīdu Ukrainā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

locus 01.12.2014. 15.55

Nupat no Krievijas nāk absolūti tīrs Gebelsa gars

+9
0
Atbildēt

2

    Kurmītis > locus 02.12.2014. 09.36

    Kura nu gove māvuse būtu.

    Kārtējās jeņķu twitterpolitikas pasakas par „ļauno Grinču” mazajiem Eiropas bērņukiem. Brīnums, ka vēl Baltā nama štata tenku vācele Paski nav neko par šo tēmu izpaudusi. Ak, jā, Viņai tagad jauna aizraušanās. Kārtējās sankcijas pret Krieviju … Irānas sakarā … : )))

    t.i. Krievija var darīt ko darīdama, katram tās solim jeņķi piemeklēs „sankcijas”. Drīz jau sankcijas tiks pasludinātas par to, ka Putins uz tualeti aizgājis. Kas tikai lieku reizi raksturo jeņķu tā saucamo „politiku”. Klauni nelaimīgie.

    Ar nepacietību gaidu citu faktiņu – kā Latvijas propaganda pasniegs faktu, ka DTR un Ukraina ir vienojušās par uguns pārtraukšanu un smagās kaujas tehnikas izvešanu no karadarbības zonas. Klusums šobrīd saprotma – nav vēl instrukcijas no ASV vēstniecības atsūtītas, kā tieši un ko teikt kārtējās jeņķu politiskās izgāšanās sakarā … : )

    Pēc fakta – atbrauca pie ukriem Krievijas ģenerālis un visu sarunāja. Pāris dienu laikā. Briseles jefiņi kopā ar jeņķu klauniem pusgadu ar grabulīšiem dančus ap ugunskuru rīkoja, pūšļoja un vārdoja, „konferences” rīkoja, cirku taisīja ar DTR un LTR „neatzīšanu”. A visu nokārtoja pāris dienu laikā pat ne Putins vai Medvedevs, vienkārši kaut kāds tur „krievu puspulkvedis”. Kārtējais pierādījums Krievijas politikas efektivitātei … : )

    Tā ka gaidām. Kā to pasniegs jeņķu propaganda. Un kā šī vienošanās tiks ievērota.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    koals > locus 01.12.2014. 18.22

    Kremliniem sakusies panika,pirmkart,jau delj ekonomiskajiem raditajiem.Vajadzetu”piezmiegt” vel drusku-atgrieztos realitate,paliktu tik vien kaa”merkakjis ar granatu rokaa” plus “idejiskie trollji” propagandai,jo apmaksatai (propagandai) vajag naudu.Reigana apzimejums-“ljaunuma imperija”-precizs!Skat.Echo.msk. balsojums-2/3 piekrit ,ka pie visa sitaa vainojams-Krievijas imperialistiskas ambicijas-pat nenozombetajiem krieviem viss ir skaidrs.Zhel tik ,ka musu LV vel aizvien netiekam galaa ar saviem”kremljafiliem”,kauns!Sak jau apnikt DP neizdariba,aizstaviet tak savu valsti-pietiek imitet “burnuju dejateljnostj”!:)

    +5
    0
    Atbildēt

    0

Andris Doveiks 01.12.2014. 19.17

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu