Krievijas jūrniekus franči nelaiž uz „Mistral” klāja • IR.lv

Krievijas jūrniekus franči nelaiž uz „Mistral” klāja

26
"Mistral" tipa karakuģis Sentnazēras ostā. Foto: AFP/LETA

Krievija līdz novembra beigām gaidīs līguma izpildi par pirmā karakuģa “Mistral” nodošanu

Krievijas jūrniekiem aizliegts uzkāpt uz “Mistral” tipa karakuģa „Vladivostok” klāja, kas atrodas Francijas ostas pilsētā Sentnazērā, vēsta BBC. Šis aizliegums pieņemts pirmdien, vēsta Francijas mediji.

Krievijas Aizsardzības ministrija pagaidām nekomentē šo informāciju.

Jūnija beigās 400 Krievijas kara jūrnieku ieradās Sentnazērā, lai tiktu apmācīti vadīt un rīkoties ar „Mistral” tipa kuģi.

Pēc Krievijas varasiestāžu vēlmes, pirmā „Mistral” karakuģa nodošanas ceremonijai vajadzēja notikt 14.novembrī, taču tas nenotika. Francijas puse tikai paziņoja, ka lēmums par „Mistral” karakuģa nodošanu Krievijai vai tā nenodošanu vēl nav pieņemts un viss ir atkarīgs no aktuālās situācijas.

Krievija līdz novembra beigām gaidīs līguma izpildi par pirmā karakuģa “Mistral” nodošanu Krievijai un saistību neizpildes gadījumā gatavojas izvirzīt nopietnas finansiālas pretenzijas, aģentūrai “RIA Novosti” paziņojis augsta ranga avots.

“Mēs gatavojamies dažādiem variantiem. Gaidām līdz mēneša beigām, tad izteiksim nopietnas pretenzijas,” sacīja avots. Pēc viņa teiktā, eksperti analizē iespējamās zaudējuma summas līguma neizpildīšanas gadījumā. “Šī summa nebūs noslēpums,” piebilda avots.

Francijas aizsardzības ministrs Žans Īvs Ledriāns paziņoja, ka konkrēts datums “Mistral” nodošanai Krievijai vēl nav noteikts. “Šajā posmā nekāds piegāžu datums nevar tikt noteikts,” parlamenta apakšpalātai paziņoja Ledriāns.

“Republikas prezidents ir teicis, ka galīgais lēmums nāks pareizajā brīdī, ņemot vērā atbildību, kas nāk līdz ar šo lēmumu, kas nav vienkāršs lēmums,” norādīja ministrs.

Francija 2011.gadā piekrita uzbūvēt un pārdot Krievijai divus desantkuģus. Atbilstoši sākotnējam plānam pirmo kuģi bija paredzēts piegādāt oktobrī vai novembrī, bet otro – 2015.gadā. Taču, ņemot vērā situāciju Ukrainā, Francija tika pakļauta lielam starptautiskās sabiedrības spiedienam par šo darījumu un septembrī atlika pirmā “Mistral” klases kuģa piegādi.

Francijai priekšā ir grūta izvēle. Līguma laušana tai izmaksātu miljardiem dolāru un apdraudētu daudzas darba vietas, bet kuģu piegāde Krievijai, visticamāk, izpelnīsies asu NATO kritiku un pastiprinās bažas Polijā un Baltijas valstīs.

 

Komentāri (26)

west 18.11.2014. 11.41

It kā vajadzētu piekrītoši māt ar galvu, bet nemaz negribas.

Vienmēr nepamet jautājums – kuram franču kretīnam ienāca prātā apbruņot galveno NATO ienaidnieku ? Vai tiešām nauda jau nesmird vispār ?

Un vēl nepamet sajūta, ka tie kretīni šos kuģus vienalga atdos pie pirmās izdevības, tikko skandāls pieklusīs.

+18
-1
Atbildēt

2

    Trakums kas notiek pasauļē > west 18.11.2014. 17.43

    Bet mēs tikai purkščam un burkščam un nevelkam savu pakaļu uz smalkzemnieku vēstniecību protestēt. Nu tad šie arī atdos. Lai cik viņi šķistu mīksti protestēt gan viņi nav par slinku tādēļ viņi nevar saprast vai mums ir vai nav ko iebilst.
    Un mēs tik gaidam uzkaušanu kā savulaik ēbreji lielvācijā.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    puika > west 18.11.2014. 13.24

    Sarkozī :)

    Trīs draugi Putins, Berluskoni un Sarkozī :D

    +9
    0
    Atbildēt

    0

ierados 18.11.2014. 12.16

Franči vēl joprojām jūtas vainīgi par Napoleona uzbraucienu krieviem komplektā ar maģisku slavofiliju. Viņu priekšstati sakņojas cara impērijas elites uzvedībā. No putin ņe tot.

+5
-2
Atbildēt

2

    Voldemārs Odišvili > ierados 18.11.2014. 23.02

    Franči vēl joprojām jūtas vainīgi par Napoleona uzbraucienu ©

    ……………………

    Nejutas viss! Vai zini no kurienes francu valoda atnaca vards “bistro?”

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    v_rostins > ierados 19.11.2014. 10.54

    Voldemārs Odišvili

    Nejutas viss! Vai zini no kurienes francu valoda atnaca vards “bistro?”

    ___________________

    Tik tiešām, no kurienes krievu, mākslīgi izveidotas vergu feņas, leksikonā uzradās “bistro”. Varbūt tatāru?

    0
    0
    Atbildēt

    0

canoss 19.11.2014. 00.30

To gan nesaprotu ko tie fraņči var nīdēt? Nu atdodat to kuģi lai tak Pļuters aizrijas, bet pirms atdošanas samīnēt kārtīgi vaig un kad krievi to kuģi aprīkos un dosies pirmā sirojumā tad ar aktivizē visu to un aidā uz dzelmi.

Un tas jau ir tik vienkāŗši izdarāms kad tiek veikta būvniecība. Ja amērikā abus dvīņa torņus varēja tik meistarīgi nolaist no kātiem izmantojot lielas temperatūras sprāgstvielu kura sekunžu laikā spēja pārgriest tērauda sijas, tad šādi varētu to kuģi sagriest divās daļās tikpat veiksmīgi. Tas ir tikai ļauns priekšlikums, kaut gan pakaļ neraudāšu ja tā tas notiktu.

Un par kādām sancijā KF runāt var ja viņi paši ignorē starptautikās normas un līgumus? Atdod to pašu naudu ko šie iemaksāja un lai iet dēt!

+1
-3
Atbildēt

4

    v_rostins > canoss 19.11.2014. 10.59

    canoss

    Ja amērikā abus dvīņa torņus varēja tik meistarīgi nolaist no kātiem izmantojot lielas temperatūras sprāgstvielu kura sekunžu laikā spēja pārgriest tērauda sijas.

    ____________________

    Slims esi, krievu sūdus sarijies? Kad uz lielveikala jumta Seulā papildus uzlika kondicionera dzesētājus, kas nebija plānoti, namiņš sabruka. 9/11 slodzi radīja lidmašīnas, piedevām to degošās degvielas enerģija betonu pārvērta pulverī.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    canoss > canoss 20.11.2014. 03.06

    Nevēlos strīdēties, bet apgaismošu. Ja esi redzējis tos vidio tad zini kad abos torņos ietriecās augšējos stāvos, bet abi torņi sāka grūt no lejas. To neapgāžami pierāda video. Un vēl zināšanai, aviācijas petroleja deg ar 600grādu temperatūru pēc celsija un lai nesošās sijas sāktu kust vaig divtik lielu temperatūru. šie torņi bija projektēti tā lai brūkot tie sabirtu vienā kaudzē, kas arī notika. Bet ja kāds no stāviem bruktu tam pēc projekta būtu jāsabrauc kā domino kauliņiem, bet nesošām balstu sijām jāpaliek stāvot. Arī būvējot pirmām kārtām tiek samontētas nesošās balstu sijas un tikai tad tās piepilda ar betona konstrukcijām. Lainera svars protams savu spiedienu deva, bet degšanas laikā svars krīt jo filotāža vienkārši sadeg, paliek tikai tērauda skelets, kas sastāda tikai 30% lainera. Bet ticēt jau vari kam gribi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    v_rostins > canoss 20.11.2014. 14.44

    canoss

    Nekam nav jākūst. Kad kalcija karbonāts karstuma iespaidā sāk sadalīties, nekāda dzelzs armatūras vairs nenotur svaru. Tūkstošiem bojāgājušo tuvinieku, kas, tici man, nav prasti bidlas, žurnālisti, kas parasti nežēlo savas dzīvības par labu materiālu, visi piekrīt izmeklēšanas komisijas slēdzieniem, bet kaut kādiem zombijiem, kas saskatījušies “Zeitgeist”, viss labāk zināms.

    9/11 ir krievu spec militāra operācija, lai stulbo Bušu iemānītu Afganistānā un attālinātu brīdi, kad Taliban griezīs krievu galvas Tulā.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    canoss > canoss 21.11.2014. 01.20

    Tak teicu netaisos diskutēt pa to kas jau sena pagātne un to kad tur ko slēpj ir sen skaidrs un žurnālistus var viegli iespaidot, lai nelien kur nav jālien. Ņem vērā ka tur sgruva vēl divas celtnes un neviens tajās netrieca lainerus. Lai, kas tur dalās kalcijs vai sāls, tiem torņiem nebija jāsabrūk vismaz ne tādā veidā. Amīši ir ļoti labi lietu safabricētāji, to kad tagad viņi ir Latvijā nenozīmē ka ticu viņiem. Bet no diviem ļaunumiem viņi ir labāki, bet viņi ir meļi, tik un tā. Gan jau patiesība izlīdīs no maisa. Un ja Talibi griezīs galvas ko viņi jau darīja 80tajos gados kad rusi ielīda tur, tad lai griež, galvenais lai Latvijā nelien ne talibi ne utainie rusi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu