NATO prasa atbalstu Pentagonam: Krievija grib „iesaldēt” Ukrainas konfliktu • IR.lv

NATO prasa atbalstu Pentagonam: Krievija grib „iesaldēt” Ukrainas konfliktu

15
Doņeckas realitāte - veca sieviete velk mājās malku no sabombardētā lidostas rajona. Foto: AFP/LETA

ES un ASV draud Krievijai pastiprināt sankcijas, ja tā oficiāli atzīs Austrumukrainas pseidovēlēšanas

NATO Eiropas spēku komandieris Filips Brīdlovs vērsies pie ASV aizsardzības spēkiem ar lūgumu pēc atbalsta gan ar karavīriem, gan militāro ekipējumu, jo Krievijas draudi nerimst, ziņo Dw.de.

ASV ģenerālis pirmdien paziņoja, ka NATO spēku pastiprināta klātbūtne nepieciešama Baltijas valstīs, Polijā un Rumānijā. Viņš arī brīdināja, ka NATO un Krievijas attiecības virzās uz “stratēgisku pagrieziena punktu”, ziņo aģentūra DPA. 

Savukārt Eiropas Savienība un ASV paziņojušas, ka ekonomiskās sankcijas pret Krieviju var tikt pastiprinātas, ja Krievija turpinās ignorēt septembrī panākto vienošanos Minskā.

Brīdlovs pirmdien norādījis, ka viss virzās uz to, ka notiek „Ukrainas-Krievijas robežas demarkācija un esošās robežas „izšķīdināšana””. Pēc viņa domām, „šādos apstākļos konflikts var tikt iesaldēts”. Komandieris arī atzīmēja, ka Krievijas pierobežas rajonos pastāvīgi savu dislokācijas vietu maina septiņas militāro spēku brigādes, tāpēc precīzu karavīru skaitu ir grūti noteikt.

Savukārt Eiropas Savienība (ES), tāpat kā ASV, varētu pastiprināt sankcijas pret Krieviju, ja Krievija svētdien Doņeckā un Luganskā teroristu organizētās pseidovēlēšanas atzīs par leģitīmām.

Ne ES, ne ASV neatzīst Donbasā notikušās pseidovēlēšanas. ASV Nacionālās drošības padomes pārstāve Bernadeta Migana paziņoja, ka „ASV nosoda nelikumīgās pseidovēlēšanas Doņeckas un Luganskas apgabalu teritorijās”. Viņa norādīja, ja Maskava turpinās ignorēt Minskas vienošanos, ekonomiskās sankcijas pret Krieviju var tikt pastiprinātas.

Arī ES vēstnieks Krievijā Vītauts Ušackis paziņojis, ka pagaidām nav iemesla atcelt sankcijas pret Krieviju, ziņo „Delfi.lt”. Lai arī Maskava nav pagaidām tieši atzinusi Doņeckas un Luganskas pseidovēlēšanu rezultātus, tā turpina runāt, no vienas puses, par cieņu pret iedzīvotāju gribas izpausmi, no otras puses, par cieņu pret Ukrainas teritoriālo vienotību.

Tikmēr Krievija bloķējusi ANO Drošības padomes mēģinājumu ar paziņojumu nosodīt 2.novembrī aizvadītās vēlēšanas promaskavisko kaujinieku kontrolētajās teritorijās Doņeckas un Luganskas apgabalos, pirmdien paziņoja Ukrainas pārstāvis ANO.

Lietuvas izstrādātais teksts Drošības padomē tika apspriests piektdien un vēlreiz nedēļas nogalē, bet Krievija abas reizes kategoriski iebilda pret to, vēsta LETA. Paziņojumā bija norādīts, ka Doņeckas un Luganskas apgabalos svētdien notikušās vēlēšanas ir pretrunā Minskas vienošanās nosacījumiem.

Ukrainas pārstāvis ANO Jurijs Sergejevs norādīja, ka viņš Drošības padomē konsultējas par turpmākajiem soļiem, bet sīkāk nepaskaidroja.

 

Komentāri (15)

Viedoklis_lv 04.11.2014. 09.04

Deklarēt “seperātistus” par teroristiem starptautiskā līmenī. Atsaukties uz Ukrainas lūgumu un ievest NATO karaspēku Ukrainā un aizsargāt tās esošās robežas kas ir ar “seperātistiem”/ teroristiem. Ukrainas armijai veikt pret teroristu operāciju. Sarkanam krustam sniegt humāno palīdzību. Turpināt pastiprināt ekonomiskās sankcijas pret Putina režīmu līdz to gāž tauta.

Nekas cits neapturēs Putinu.

+6
0
Atbildēt

0

nomale 04.11.2014. 09.34

Nav ko uztraukties. Krievija nevienam neuzbruks vismaz līdz 2025. gadam, kad Latvija būs beidzot sasniegusi un sākusi apgūt savu 2% aizsardzības budžetu.

+4
0
Atbildēt

3

    andrejs > 04.11.2014. 11.42

    Mums vajadzētu būvēt žogu un tranšeju uz robežas lai bēgļus turētu prom.

    ————————————-

    Mēs taču “no cilvēkiem nebaidāmies”. :)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Krotow > 05.11.2014. 22.36

    Cilvēki tur ir labi ja 15%. Par pārējo mentālo (ne)piederību cilvekiem ir pamatotas aizdomas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Fikseris > 04.11.2014. 09.54

    Stipri šaubos, ka putina krievija 2025 vēl eksistēs. Un kas notiks kad žurka būs pilnīgi stūrī iedzīta, to paredzēt nevar. Mums vajadzētu būvēt žogu un tranšeju uz robežas lai bēgļus turētu prom.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

lno 04.11.2014. 09.27

Новый обвал нефтяных цен

На этот раз одной из основных причин стали слухи о планах Саудовской Аравии. Королевство может объявить о снижении стоимости нефти, которую оно поставляет в Азию. Кроме того, свою роль сыграло очередное укрепление доллара. В итоге американская нефть «light sweet» опустилась до самого низкого уровня с 2012-го года – примерно 78$ за баррель. Североморская «brent» тоже подешевела, и стоит около 84$.

+4
0
Atbildēt

1

    Kurmītis > lno 04.11.2014. 10.47

    Un?

    Mani bezgala uzjautrina šī pļurināšana par naftas cenām un šausmīgajām sekām Krievijas ekonomikai no to krituma … kuras paši Rietumi arī apmaksā un paši tam visam tic. Uzskatot Krieviju par idiotu zemi, kuri nekā nav mācījušies no PSRS sabrukuma … : )))

    Krievi IR mācījušies un otrreiz uz tā paša grābekļa nekāps. Un sīkais faktiņš, kā tika izspēlēti ukru gāzes parādi, to pierāda. Tev atgādināt? Eiropa būs tā, kura SAMAKSĀS ukru parādus. Tāpat kā Eiropa ir tā, kura maksā pašlaik par savām sankcijām.

    Tas, ka jeņķi ĪSTERMIŅĀ var nosist cenas naftai un gāzei ir skaidrs. Vēl jo vairāk, ja tas notiek roku rokā ar viņu ilggadējiem partneriem – Saūda Arābiju. Taču tas ir tikai un vienīgi propagandas triks, lai obama varētu „parādīt”, ka viņa avantūrai ir kādi nekādi rezultāti, jo tam nav absolūti nekāda ekonomiski-politiskā seguma ! Vienmēr un visos laikos naftas cenas krīt tikai tad, jad Tuvajos Austrumos iestājas ilgstošs miera periods. Un momentāli kāpj debesīs, līdzko sākas karadarbība. Šobrīd karš ar IGIL iet pilnā sparā, Gazā kārtējie nemieri, tāpēc jābūt absolūti aptaurētam idiotam, lai ticētu, ka pašreizējais cenu kritums nav mākslīgi izraisīts.

    Kā? A vienkārši – jeņķi PIEMAKSĀ saviem naftas eksportētājiem un apzināti pārdod lielos daudzumos savu naftu (tāpat kā slānekļa gāzi) zem pašizmaksas. Situācijā, kad viņi ir parādā visai pasaulei un viņu parāds pārsniedz valsts gada budžetu,vēl pārsimts miljardu klāt pie tā nekādu lomu vairs nespēlā. Viņi ir bankrots tik un tā, tāpēc naudas drukājamā mašīnīte strādā dien un nakti … :)

    P.S. es krievu vietā vispār pat ņemtu un iepirktu jeņķu lēto naftu. Krājumiem. Ja kāds idiots rīko šādu akciju, pārdodot preci zem pašizmaksas, kāpēc gan ne? Pēcāk šos krājumus tiem pašiem eiropiešiem notirgos pa tirgus cenu un vēl smuki nopelnīs. Uz jeņķu rēķina … tāpat kā tikko kā smuki nopelnīja uz eiropiešu rēķina, piespiežot tos samaksāt par ukru nozagto gāzi … : )))

    0
    -5
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu