Otrdien Dzintaru koncertzālē festivāla "Artissimo" koncerts • IR.lv

Otrdien Dzintaru koncertzālē festivāla “Artissimo” koncerts

24
NULL

Multimediāls projekts  – Bēthovena Devītā simfonija vizuālos tēlos

Otrdien, 1. jūlijā plkst. 19 Dzintaru koncertzālē notiks Hermaņa Brauna fonda rīkotā festivāla “Artissimo” koncerts –  skanēs Ludviga van Bēthovena Devītā simfonija un Ceturtais klavierkoncerts. 

Multimediālā Devītās simfonijas atskaņojuma koncepcijas autors ir Tobiass Melle no Minhenes. Viņš ir čellists, kurš kādreiz spēlējis dažādos orķestros. Ar fotokameru un partitūru ceļasomā apceļojis pasauli. Šo braucienu rezultātā ir radies “vizuālo simfoniju” projekts, tā rakstīts koncerta rīkotāju Hermaņa Brauna fonda mājas lapā. Koncerti  – tās nav vienkārši fotoprojekcijas mūzikas pavadījumā. Tā ir savdabīga izrāde, kas notiek neparastā gaisotnē. Tobiasa Melles negaidīto un personisko foto asociāciju rezultātā mūzika iegūst jaunu skanējumu.

Koncertā skanēs arī  Ludviga van Bēthovena Cetutrais klavierkoncerts. Solists Vestards Šimkus.

Bēthovena mūzikas atskaņojumā piedalās solisti – Liene Kinča (soprāns) Irina Dolženko (mecosoprāns, Krievija) Danilo Formadža (Danilo Formaggia, tenors, Itālija) Egīls Siliņš (bass) Vestards Šimkus (klavieres) Liepājas simfoniskais orķestris, Valsts Akadēmiskais koris “Latvija”, diriģents Gintars Rinkēvičs (Lietuva).

Vairāk informācijas par festivāla koncertiem Hermaņa Brauna fonda mājas lapā

Biļetes cena 10 – 100 eiro. Biļetes nopērkamas www.bilesuserviss.lv

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu