Britu iznīcinātāji raidīti pret Krievijas kara lidmašīnām pie Baltijas gaisa telpas • IR.lv

Britu iznīcinātāji raidīti pret Krievijas kara lidmašīnām pie Baltijas gaisa telpas

15
Britu karalisko gaisa spēku lidmašīna "Typhoon" (aizmugurē) pavada Krievijas iznīcinātāju Su-27 pie Baltijas valstu gaisa telpas 17.jūnijā. Foto: EPA/LETA

Trauksme tika celta pēc tam, kad tika pamanītas četras Krievijas lidmašīnu grupas

Lielbritānijas iznīcinātāji “Typhoon” otrdien tika izsaukti, lai pavadītu vairākas Krievijas kara lidmašīnas, kas atradās Baltijas valstu gaisa telpas robežu tuvumā, trešdien paziņoja Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Aizsardzības ministrija nav konkretizējusi, tieši kuras no Baltijas valstīm gaisa telpas tuvumā bijuši Krievijas lidaparāti, vēsta BBC.

Britu iznīcinātāji pavēli pacelties gaisā saņēma pēc tam, kad tika pamanītas četras Krievijas lidmašīnu grupas. To vidū bijis viens bumbvedējs TU-22, četri iznīcinātāji SU-27, tālās radiolokācijas un vadības izlūklidmašīna A-50 un militārā transporta lidmašīna AN-26.

Lielbritānijas Gaisa spēki galu galā secinājuši, ka Krievijas kara lidmašīnas bija devušās treniņlidojumā.

Lēmums britu lidmašīnām pacelties gaisā tika pieņemts patlaban īstenotās NATO aizsardzības misijas ietvaros, patrulējot Baltijas valstu gaisa telpā.

Kā zināms, maijā NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paziņoja, ka Krievijas agresijas dēļ Ukrainā nepieciešams palielināt NATO valstu militāro klātbūtni Baltijas valstīs.

Jau ziņots, ka Krievijas armijas lidmašīnas tuvu Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem pēdējā laikā manītas īpaši bieži. Pagājušajā nedēļā NATO gaisa telpas patruļlidmašīnas veica 13 kaujas lidojumus, lai identificētu neatpazītus gaisa kuģus Latvijas pierobežā, ziņo LETA.

Pagājušā ceturtdienā NATO patruļlidmašīnas netālu no robežas konstatēja 16 Krievijas armijas lidmašīnas, un tas bija līdz šim lielākais vienā dienā identificēto lidmašīnu skaits. Krievijas lidmašīnas manītas arī pagājušajā piektdienā un svētdienā.

No 9.jūnija līdz 20.jūnijam Baltijas valstīs, kā arī Vācijā notiek ASV Eiropas spēku vadītās starptautiskās militārās mācības “Saber Strike 2014”. Mācības notiek vienlaikus ar uzņemošās valsts atbalsta mācībām “Baltic Host 2014” un jūras spēku mācībām “Baltops 2014”.

Krievijas Aizsardzības ministrija informējusi, ka arī Krievija Kaļiņingradā pagājušo otrdien sākusi militārās mācības.

 

Komentāri (15)

austrisv 19.06.2014. 09.20

Tās Putina kara spēlītes pasaules demokrātiskajiem spēkiem vienreiz ir jāsavalda. Putinam galīgi jumts aizbraucis, jo izskatās, ka viņš draud visai pasaulei. Demokrātiskā pasaule izauklēja jaunu Hiltleru

+10
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 19.06.2014. 10.08

Vispirms “trenējas” ar bumbvedējiem lidot, līdz beidzot izdomās, ka lidot jau māk un jāsāk trenēties mest bumbas.

Jādomā, NATO to saprot, ka nupat jau putlers paliek galīgi neprognozējams. Ka tik nesanāk tā, ka viņu pat Hāgā neņems pretī “nepieskaitāmības” dēļ.

+9
0
Atbildēt

1

    Ainārs > silvija_vitina 19.06.2014. 12.50

    Ha ha, nosmējos par to, ka pat Hāgā neņems pretī!

    0
    0
    Atbildēt

    0

Egils Baļčunas 19.06.2014. 09.52

Šīs lidmašīnas tika identificētas Latvijas pierobežā. Par to 17.jūnijā ziņojām savā tvitera profilā @Latvijas_armija, kur pieejama visa operatīvā informācija on-line režīmā.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu