Ukrainas prezidenta administrāciju vadīs Porošenko biznesa partneris • IR.lv

Ukrainas prezidenta administrāciju vadīs Porošenko biznesa partneris

38
Boriss Ložkins (no kreisās) un prezidents Petro Porošenko. Foto no "Ukrainskaja pravda"

Jaunais prezidents izraugās jaunus cilvēkus valsts amatiem

Ukrainas prezidenta Petro Porošenko administrāciju vadīs viņa ilggadējs biznesa partneris Boriss Ložkins, bet par preses sekretāru iecelts Porošenko piederošā TV kanāla “5 kanal” žurnālists Svjatoslavs Cegolko. Savukārt prezidenta pirmā palīga amatā stāsies diplomāts Jurijs Oņiščenko, ziņo “Ukrainskaja pravda”.

Otrdien Ukrainas jaunievēlētais prezidents izdevis vairākus rīkojumus. Ložkins, kurš tagad vadīs Porošenko administrāciju, kopā ar pašreizējo prezidentu savulaik bijuši biznesa partneri – kopā nopirkuši mediju uzņēmumu “KP-Media”, kas izdeva žurnālu, uzturēja internetvietni “Korrespondent” un portālu “Bigmir”. Porošenko Ložkinam arī uzticēja savu radiostaciju vadību.

Pērn Ložkins mediju aktīvus par augstu cenu pārdeva bijušajam prezidentam Viktoram Janukovičam pietuvinātajam oligarham Sergejam Kurčenko, raksta Ukrainas medijs. Kurčenko tagad Ukrainas varas iestādes meklē par lielu līdzekļu izzagšanu no valsts. Viņš ir iekļauts Eiropas Savienības un arī Latvijas “melnajā sarakstā”.

Ložkins dzimis 1971.gadā Harkovā, beidzis šīs pilsētas pedagoģisko institūtu, izglītojies ASV. Pērn mediji aplēsuši, ka Ložkina īpašumu vērtība ir ap 126 miljoni ASV dolāru jeb 101.vieta Ukrainas bagātāko cilvēku reitingā.

Savukārt avīze “Den” atgādina, ka Ložkins izveidoja Ukrainas mediju holdingu “UMH Group”. Viņa karjera bijusi saistīta tikai ar mediju biznesu, kurā viņš sāka investēt kopš pagājušā gadsimta 80.gadu beigām. 1994.gadā Ložkins izveidoja avīzi “Telenedeļa”, ar kuru kopa izauga arī holdings UMH.

Diplomāts Jurijs Oņiščenko iecelts par valsts galvas pirmo palīgu. Oņiščenko dzimis 1972.gadā Čerņigovas apgabalā. Vēsturnieks pēc izglītības, no 2012.gada ir Ukrainas vēstnieks Norvēģijā.

Par savu preses sekretāru Porošenko iecēlis pašam piederošā televīzijas kanāla “5 kanal” žurnālistu Svjatoslavu Cegolko.

Cegolko, kurš bija ziņu žurnālists un televīzijas sarunu šovu vadītājs, arī veidojis vairākus politiski dokumentālus projektus, tika atzīts par Oranžās revolūcijas labāko reportieri un 2005.gadā saņēma prēmiju, atgādina avīze “Den”. Savukārt pēc trim gadiem viņam piešķīra Ukrainas nopelniem bagātā žurnālista nosaukumu un Cegolko kļuva par gada žurnālistu elektroniskajos medijos.

Tiek ziņots, ka par ārlietu ministru varētu kļūt Ukrainas pašreizējais vēstnieks Vācijā Pāvels Kļimkins.

 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu