Lielbritānija piedāvā papildu iznīcinātājus Baltijas gaisa telpas aizsardzībai • IR.lv

Lielbritānija piedāvā papildu iznīcinātājus Baltijas gaisa telpas aizsardzībai

22
Foto: AFP/LETA

Lielbritānija piedalīsies gaidāmajās NATO militārajās mācībās Baltijas valstīs

Londona piedāvā papildu iznīcinātājus Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzībai, paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons.

Londona NATO patruļām Latvijas, Lietuvas un Igaunijas gaisa telpā piedāvās papildus divus iznīcinātājus “Typhoon”, otrdien parlamentā pavēstīja Kamerons.

Lielbritānija jau ir nosūtījusi papildu četrus iznīcinātājus Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzībai, ziņo LETA/BBC.

Kamerons arī pavēstīja, ka Lielbritānija piedalīsies gaidāmajās NATO militārajās mācībās Baltijas valstīs un ka Londona izvērtē arī iespējas loģistikas atbalsta sniegšanai Baltijas valstīm.

NATO plāno paplašināt Baltijas valstu gaisa telpas aizsardzības misiju, bet tuvākajos mēnešos reģionā paredzētas militārās mācības.

 

Komentāri (22)

Janka, Janic 14.05.2014. 11.34

reku tuuliit jau no Antonijas ielas pasuutiitie gaudu komentaari klaat , izlasi papriekšu rakstu par eenu ekonomiku valstii , kura jau paari 20% a te nieka 2 procentus jau uzskata par naaveejošiem valsts budžetam , tos tankus no krievijas ar puķeem tev nesagaidiit šitaa jau ir Latvijas krievu kremļa pretvalstiskaa riidiišana

+5
0
Atbildēt

1

ievuliitis 14.05.2014. 11.11

Šķiet IR auditorijai būs interesanti zināt:

“Министр иностранных дел Франции Лоран Фабиус заявил в Вашингтоне, что Франция пока выполняет контракт с Россией по поставкам двух вертолетоносных кораблей “Мистраль”, передает агентство Франс Пресс.

По словам главы МИД, подписанные контракты соблюдаются. “С юридической точки зрения у нас нет возможности их не соблюдать”, – заявил Фабиус.

В то же время он еще раз отметил, что решение о поставке вертолетоносцев может быть пересмотрено в октябре 2014 г., когда Москве по контракту должен быть передан первый корабль.

Ранее сообщалось о том, что США и другие страны НАТО оказывали давление на Францию, призывая приостановить выполнение контракта в связи с ситуацией в Украине.

Контракт на поставку ВМФ России двух французских вертолетоносцев типа “Мистраль” был подписан в 2011 г. Его сумма составляет свыше 1 млрд долл.

РБК-Украина”

+5
0
Atbildēt

7

    Andris Jautriņš > ievuliitis 14.05.2014. 14.35

    andrejs ……. Mistrāli nav domāti aizsardzībai

    Interesenti, ka mūsu aizsardzības bloka sabiedrotie acīmredzot aizsardzības vajadzībām uzprojektējuši tādu aizsardzībai nederīgu parikti.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ievuliitis 14.05.2014. 14.57

    Nogremdēt var visu, kas peld, bet baidos, ka ar tām tupelēm nav tik vienkārši, kā igauņi lielās vai kā man patiktu.

    Mistrāli iecerēti kā koloniālo karu ieroči, nu draudzīgi mācīt franču valodu kādiem morim un atjaunot kaut kur demokrātiju vai tautu draudzību. Tātad aizsargāti no atbilstoša līmeņa apdraudējumiem. Cik nu saprotu – tie var sekmīgi operēt, kamēr pretiniekam nav pārsvara gaisā vai pienācīgu spēju stobru vai reaktīvās artilērijas. Jūrā, kur rāmi peldētos Nimitz klases kuģītis ar atbilstošo pavadonību, Mistrāli klusu stāvētu ostās pie saites, tāpat tie diez vai brauktu desantēties krastā, kur tuvumā lidlaukā gaida nu kaut vai daži vecmodīgie A-10 vai kas līdzīgs. Toties, ja pašiem ir gaisa atbalsts, un Krievijas gadījumā tāds būtu, nezinu, ko Mistrāliem var nolikt pretī kāda Baltijas valsts viena pati.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > ievuliitis 14.05.2014. 14.02

    Kā jau TE pareizi viens rakstīja, Mistrāli nav domāti aizsardzībai un pat normālam karam nē – tie ir domāti , lai uzbruktu valstī, kuras nav gatavas reāli aizsargāties. Tādas, kā piemēram, Ukraina. Igauņi jau pareizi teica, ka, lai tiktu galā ar šādu Mistrālu, nav nepieciešami kaut kādi tikpat dārgi ieroči. Ir daudz vienkāršāki veidi kā tos nogremdēt.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 14.05.2014. 14.19

    Ceru, ka mūsu militārie speciālisti zina to veidus, andrej:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > ievuliitis 14.05.2014. 12.03

    par summu 1,17 miljardi eiroo…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > ievuliitis 14.05.2014. 14.26

    izraadaas ka krievu petroleja neder ne kuģu dzineejiem ne helihopteru…http://lat.mixnews.lv/lv/pasaule/3322_krievija-nav-pieejama-mistral-karakugiem-piemerota-degviela

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ievuliitis 14.05.2014. 12.50

    Vairs neatceros, kurš Krievijas karavadonis nesen žēlojās – Bijis mums kaut viens tāds Mistrāls, 2008.gadā Tbilisi būtu ieņēmuši jau pirmajā dienā.

    Tagad gaidu, kurā jūrā tās tupeles tiks bāzētas.( Dzirdētai deklarācijai par Klusā okeāna floti ne visai ticu – ko tad tur aizstāvēs?)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ingazilunska 14.05.2014. 10.12

To uzturēšāna galīgi izputēs pribaltus, tā ka 1940.gads ar ziediem un tankiem varētu atkārtoties.

0
-8
Atbildēt

7

    Andris Jautriņš > ingazilunska 14.05.2014. 10.49

    … un tādiem, kas nesaprot momentu, pielieto īpašas izskaidrošanas metodes…

    http://www.youtube.com/watch?v=p5h5gtGBpV4

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ingazilunska 14.05.2014. 14.15

    Ai, ai :) Lai cilvēki paši lemj.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ingazilunska 14.05.2014. 12.47

    Video par to arī ir – situācija tika virzīta, nevis kaut kādi demonstranti uz ielas kāvās. Piedalījās milicija, kuru Kijeva pagaidām neizformē, cik zinu. Utt. Katra paša izvēle ir pieņemt vai nepieņemt video viedokli, kas organizēja, bet visiem der paskatīties, kā tas notiek, un domāt!

    Piedāvātās lidmašīnas ir turpinājums, tādēļ saistība ir, lai gan to ļoti cenšās noslēpt. Vai noliegt, kā betijacelmale to dara.

    “Salikt kaudzēm” nemontētus materiālus ir metode – būtiskas informācijas noslīcināšana liela apjoma informācijā, kas nogurdina.

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > ingazilunska 14.05.2014. 14.26

    pētniek, es esmu savā pusē. Ja esi pusē, no kuras krievi izskatās manā pusē, tad tā ir tava pozīcija, kas nosaka tavu viedokli.

    Rīga no Ventspils skatoties ir austrumos, bet no Daugavpils – rietumos. Bet rīdziniekiem Rīga ir Rīgā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > ingazilunska 14.05.2014. 14.15

    Andris Doveiks

    Nostājoties krievu pusē, esi uzkrāvis uz saviem kamiešiem atbildību par visiem to pastrādātiem noziegumiem, kopš sātana sūtņa, Pētera I, necilvēciskā eksperimenta(ekskrementa). Tos nevar izpirkt pat ar miljardu tribunālā pakārto neliešu dzīvībām.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ingazilunska 14.05.2014. 12.58

    Uzdot vienus par citiem montētā materiālā, pievienojot dezinformējošus tekstus un noskaņu veidojošus fona trokšņus, ir objektīvās žurnālistikas paraugs, bet izlikt apskatei tiešraides materiālus, lai katrs pats var pārliecināties par notikušo, ir “būtiskas informācijas noslīcināšana”. :D:D:D

    Esat Orvela varoņu mantinieks?

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ingazilunska 14.05.2014. 11.59

    Doveik, pie cik rakstiem tu te bāzīsi Maskavā griezto, montēto, ar patiesiem notikumiem nekada sakara neesošo vienu un to pašu materiālu? Tev jau iepriekšējo reizi salika kaudzēm pretīm nemontētus tiešraides translāciju ierakstus, kur viss ir skaidri redzams, ja cilvēks grib redzēt.

    Tavā klipā viss ir sagriezts no kājām uz galvu. Janukoviča pērkamie miliči, berkutieši, kopā ar prokrieviskiem spēkiem, kam visiem bija sarkani apsēji, kā tas ir redzams translācijas ierakstos, medīja ukraiņu futbola līdzjūtēju gājienu. Vienu brīdi tie griezās pa 180 grādiem un visi skrēja atkal pretējā virzienā, jo futbola fanu gājiens aizgāja pa citu maršrutu. Tie ir patiesie organizatori un provokātori, par ko tavā ieliktajā rullītī atbildība ir uzlikta uz tagadējo Ukrainas valdību.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu