Odesas slimnīcās nogādāti vairāk nekā 160 sadursmēs cietušie • IR.lv

Odesas slimnīcās nogādāti vairāk nekā 160 sadursmēs cietušie

55
Pie arodbiedrību nama Odesā. Foto: LETA-EPA.

Bojāgājušo skaits sasniedzis 37 cilvēkus; pilsētā izsludina sēras

Ukrainas pilsētas Odesas slimnīcās piektdien vakarā nogādāts 161 cilvēks, kas cietis sadursmēs starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviskajiem separātistiem, vēsta aģentūra „Interfax-Ukraina”. Divi ievainotiem no gūtajām traumām slimnīcās miruši, ziņo aģentūra LETA, atsaucoties uz izdevuemiem ”Ukrainskaja Pravda” un ”Unian”.

Iepriekš tika ziņots, ka sadursmēs gājuši bojā vismaz četri cilvēki. Kā paziņojusi Ukrainas Iekšlietu ministrija, ugunsgrēkā, kas piektdien sadursmju laikā izcēlās Odesas arodbiedrību namā, gājis bojā 31 cilvēks, tostarp 15 Krievijas pilsoņi un piecas personas, kas ieradušās no pašpasludinātās Piedņestras republikas. Odesā izsludinātas trīs dienu sēras, ziņo Latvijas Radio 1.

Kopējais bojāgājušo skaits piektdienas sadursmēs Odesā sasniedzis 37 cilvēkus. Odesas apgabala Ārkārtējo situāciju pārvaldes pārstāve apliecinājusi, ka glābēji ugunsgrēka laikā pa kāpnēm evakuējuši 20 cilvēkus, vēl četrus iznesuši uz rokām. Ugunsgrēku izdevies apdzēst.

Uz Odesu devusies valdības komisija, ko vadīs Ukrainas premjerministra pirmais vietnieks Vitālijs Jarema, paziņojis iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs.

Mediju informācija par notikumiem Odesā piektdien bija diezgan juceklīga. Vēstīts, ka vairāki tūkstoši Ukrainas vienotības piekritēju, tostarp divu futbola klubu līdzjutēji, piektdien pulcējās uz demonstrāciju pilsētas centrā, kur ieradās arī ar nūjām un vairogiem bruņojušies separātistu piekritēji sejas maskās. Viņu starpā izraisījās sadursme, kurā saskaņā ar milicijas sniegto informāciju laisti darbā akmeņi, Molotova kokteiļi un petardes. Miličiem izdevās puses nošķirt, bet sadursmes atsākās citā vietā. Ukrainas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka sadursmēs Odesas centrā zaudējuši dzīvību četri cilvēki, un viens no viņiem miris no šauta ievainojuma. Cietušo vidū ir arī žurnālisti.

Vēlāk futbola fani Odesā nodedzināja prokrievisko aktīvistu teltis un sāka nojaukt viņu uzceltās barikādes. Kā ziņojis izdevums “Dumskaja.net”, pēc tam prokrieviskie aktīvisti pārcēlušies uz tuvējo Arodbiedrību namu un no jumta metuši Molotova kokteiļus, bet no neliela nocietinājuma pie ēkas ieejas – akmeņus un petardes. Savukārt kāda no ārpuses raidīta degmaisījuma pudele ielidojusi pa nocietināto ieeju un ēka sākusi degt. Mediji ziņo, ka ugunsdzēsēju mašīnas ieradušās tikai pēc 25 minūtēm, lai gan viņu bāze atrodas pavisam netālu.

“Unian” vēsta, ka dedzis ēkas otrais un ceturtais stāvs. Izdevums norāda, ka no Arodbiedrību nama jumta apšaudīti Ukrainas vienotības atbalstītāji, kas atradās laukumā. Bojāgājušie pie ēkas apklāti ar Ukrainas karogiem. Odesas milicija tikmēr risināja sarunas ar separātistiem, kuri ieņēmuši kādu tirdzniecības centru. No ārpuses ēku bloķējuši Ukrainas vienotības atbalstītāji, uzskatot, ka tur slēpjas snaiperi, kas pirms tam atklājuši uguni uz viņu demonstrācijas dalībniekiem.

Komentāri (55)

jmaklakovs 03.05.2014. 09.55

Ukrainā korupcija sit augstu vilni. Vietējie miliči izdala “separātistiem” vairogus, kautrīgi pagriež muguru, kad separātists pāris metru attālumā šauj, ar krūti aizsargā bandītus, bet kad bandīti ar dzelzs nūjām uzbrūk garāmgājējiem, tad mierīgi aiz stūra pīpē. Tādus “kārtībsargus” vajadzētu turpat uz vietas likt pie sienas!

+9
0
Atbildēt

5

dancis4 03.05.2014. 10.37

Vislielāko riebumu raisa tas, ka vairums t.s. seperātistu kaujinieki slēpjas maskās – tumši ļaudis, kuri pakļaujas viena veca un slīpēta čekista impēriskajām tieksmēm, viņa ietekmei un teju neizsmeļamajiem resursiem. Šie bandīti, tāpat kā viņu krusttēvs, respektē tikai spēku, atklātai cīņai līdz zobiem bruņotie gļēvuļi nav gatavi. Ukraiņi, gudri, atklāti un varonīgi cīnoties, savu valsti un brīvību nosargās. Būs grūti, bet nosargās.

+9
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 03.05.2014. 08.59

…gājis bojā 31 cilvēks, tostarp 15 Krievijas pilsoņi un piecas personas, kas ieradušās no pašpasludinātās Piedņestras republikas.

Un ko Ukrainas iekšējā teritorijā darīja RUS un Piedņestras pilsoņi? “Nesa” mieru?

+8
0
Atbildēt

6

    Inese > silvija_vitina 03.05.2014. 11.40

    traductrice, žīdu tautības interneta komentētāji dajebkuru līķi atpazīs pa gabalu.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > silvija_vitina 03.05.2014. 11.25

    Es saprotu, Berta, ka tev dajebkurš žīdu tautības “mākslinieks” ir milziga autoritāte, taču, ja runā par sabžu, tad:

    Один из погибших в Доме профсоюзов в Одессе – одессит, остальные еще не опознаны.

    Об этом сообщает РБК Украина со ссылкой на начальника пресс-службы Главного управления МВД в Одесской области Владимир Шаблиенко.

    Сразу был опознан один человек – он одессит. Остальные еще не опознаны”, – отметил Шаблиенко, опровергнув информацию, распространяемую в СМИ, что среди погибших – граждане России и Приднестровья. http://vesti.ua/odessa/50238-v-odnom-iz-pogibshih-v-dome-profsojuzov-opoznali-odessita

    UPD

    “Те люди, что находились на улице, погибли от падения, опознаны. Их восемь человек, все они одесситы”, — сказал Шаблиенко. Он добавил, что в Доме профсоюзов работает следственно-оперативная группа, ведется, в частности, работа по опознанию всех остальных погибших. http://ria.ru/world/20140503/1006367534.html#ixzz30dhj8Mj9

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Amis > silvija_vitina 04.05.2014. 09.07

    kristaps_freimanis

    Лицо(рожа) русскоязичной национальности.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Kristīne > silvija_vitina 03.05.2014. 17.58

    Liec nu žīdus mierā…

    ==

    P.S. Kas tās par papildu “tautībām”? Latvietis ir latvietis, krievs ir krievs, nevis “tautības cilvēks”…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 03.05.2014. 11.36

    nu, es pieņemu, ka svešas valsts pilsoņus ir visai grūti tā uzreiz atpazīt “pēc sejas”, ja vien personai nav identifikācijas žetona (jo diez vai šie nēsā līdzi pasi, ja jau pat seju nosedz ar masku).

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > silvija_vitina 03.05.2014. 10.10

    Es naktī to pašu pajautāju, bet Ločmelis teica, ka es “atkal izplatu melus”.:):):)

    Iekopēšu šeit vēlreiz.

    “Во время пожара в Доме профсоюзов в Одессе погибли граждане России и непризнанной республики Приднестровья, передает «Левый берег» со ссылкой на ТСН.

    Жертвами пожара стали 15 россиян и пятеро граждан Приднестровья. Все они задохнулись угарным газом.

    По информации одессита, художника Александра Ройтбурда, “из погибших в пожаре – 15 граждан России 10 из Приднестровья. Ни одного одессита. Найденное в доме профсоюзов оружие – из России и Приднестровья”. Об этом он написал в своем фейсбуке. ”

    Ar nepacietību gaidu, kad tiks publiskotas ziņas par valstspiederību nogādātiem slimnīcās. Neapšaubāmi, tur būs arī odesieši, jo incindents sākās ar prokrievisko spēku uzbrukumu Ukrainas vienotības gājienam.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu