Ukrainas parlaments gatavojas nosaukt jauno premjeru (papild.) • IR.lv

Ukrainas parlaments gatavojas nosaukt jauno premjeru (papild.)

29
Jūlija Timošenko sestdienas vakarā teic uzrunu tautai no Maidana skatuves. Foto: ITAR-TASS/LETA

Par pagaidu prezidentu Augstākā Rada ieceļ parlamenta spīkeru Turčinovu

Ukrainas parlaments svētdien grasās izveidot koalīciju, bet vēlāk apspriedīs iespējamās premjerministra amata kandidatūras, paziņojis opozīcijas partijas “Batkivščina” (“Tēvzeme”) deputāts Nikolajs Tomenko.

Pēc viņa teiktā, trīs galvenās kandidatūras uz valdības vadītāja amatu ir bijusī premjerministre Jūlija Timošenko, frakcijas “Batkivščina” līderis Arsēnijs Jaceņuks un pie frakcijām nepiederošais deputāts Petro Porošenko, ziņo LETA/Segodnja.

Ukrainas parlaments svētdien par prezidenta pienākumu izpildītāju apstiprinājis Augstākās Radas spīkeru Aleksandru Turčinovu.

ASV un Starptautiskais valūtas fonds (SVF) svētdien pauda gatavību atbalstīt Ukrainu, lai palīdzētu tās ekonomikai atgūties no krīzes.

Kā preses konferencē Sidnejā 20 pasaules attīstītāko valstu grupas (G20) apspriedes laikā paziņojis ASV finanšu ministrs Džeikobs Lū, pēc Ukrainas parlamenta balsojuma par prezidenta Viktora Janukoviča atstādināšanu viņš runājis ar Krievijas finanšu ministru Antonu Siluanovu, ziņo LETA/AFP.

“ASV sadarbībā ar citām valstīm ir gatava palīdzēt Ukrainai tās centienos atgriezties uz demokrātijas, stabilitātes un izaugsmes ceļa,” norādījis Lū. “Mēs ceram, ka vardarbības izbeigšanās Ukrainā palīdzēs izveidot daudzpartiju tehnokrātu valdību, kas būs gatava veikt nepieciešamās ekonomiskās reformas.

SVF izpilddirektore Kristīne Lagarda pēc G20 apspriedes norādīja, ka fonds ir gatavs palīdzēt savai dalībvalstij Ukrainai. “Ja Ukrainas varas iestādes vērsīsies pēc SVF atbalsta, vai nu tās būtu politiskas konsultācijas vai finansiāls atbalsts līdztekus diskusijām par ekonomiskajām reformām, mēs esam gatavi to sniegt,” viņa sacīja.

Joprojām nav skaidrs, vai Krievija piešķirs Ukrainai otro aizdevuma maksājumu, kas piektdien tika iesaldēts. Ukraina no Krievijas jau ir saņēmusi pirmo aizdevuma maksājumu trīs miljardu dolāru vērtībā, tomēr otrā maksājuma iesaldēšana ir notikusi Ukrainai ļoti nepiemērotā brīdī, kad politiskā krīze dziļi ietekmējusi arī ikdienas dzīvi.

 

Komentāri (29)

buchamona 23.02.2014. 12.56

Man šķiet, ka vispareizāk būt, ja Ukraina grieztos pie SVF pēc finansiāla atbalsta uz noteikumiem, ar kuriem Latvija tika galā un šādi sakārtoja savu ekonomiku. Vienkārši ieskaitīt naudu, ka to darīja Krievija, tas tikai pastiprinās Ukrainas atkarību, bet nestabilizēs ekonomikas atlabšanu. Varbūt, ka labi vien ir, ka Kremlis iesaldēja maksājuma otro daļu. Grūti būs, protams. Jācer, ka ukraiņiem pietiks apņēmības izturēt to, ko kam iezgāja cauri Latvijas iedzīvotāji, rāpjoties ārā no bedres.

+12
-1
Atbildēt

9

    inta_s > buchamona 23.02.2014. 13.07

    LR arejais parads pedejos 5 gados ir palielinajies vai samazinajies, lai apgalvotu ka rapjamies ara?

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Inese > buchamona 23.02.2014. 13.02

    Ukraiņi nav tāds aunu bars kā latvieši un neko paciest nav un nebūs gatavi ;)

    p.s. Latviešus par aunu baru sauc Timrota k-gs ;)

    +2
    -10
    Atbildēt

    0

    inta_s > buchamona 23.02.2014. 17.18

    Nu un kada ir ta musu parada dinamika? Vai esam atpelnijusi paradu? Vai ari ka azartspelu atkarigajam kuram skiet ka tulit visu uzaudzeto paradu atspeles?

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Egitazz > buchamona 23.02.2014. 20.06

    Pirmkārt, viņi jau izbaudīja to, ka ar Molotova kokteiļiem var panākt savējo-un jaunai varai ar to jārēķinās.

    Otrkārt, vai pati ES būs priecīga, ja ukraiņi izmantos Latvijas pieredzi? tikai tie jau būs nevis 200-300 tūkst. darba meklētāju, bet kādi 3-4 miljoni, rēķinot proporcionāli no iedzīvotāju skaita.

    Jo skaidrs, ka Latvijas veiksmes stāsta stūrakmens – tie 200-300 tūkst. aizbraukušo, kas ne tikai noņēma sociālo slogu no budžeta, bet arī finansiāli atbalstīja savas šeit palikušas ģimenes.

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris Jautriņš > buchamona 23.02.2014. 21.36

    Kurā nomalē no miljarda uztaisīja trīs? Došos turp! Ak vai, sienas ielā laikam mani nelaidīs…

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    inta_s > buchamona 23.02.2014. 14.31

    Jūs taču saprotat ka par parādu ir jāmaksā % un to ka pie noteikta apjoma parāda tas paliek neizdevīgs jo lielākā daļa ienākumu jāmaksā par %?

    Acīmredzot nē, ja reiz apgalvojat ka parāda lielumam nav nozīmes. Bet tieši dēļ tādu cilvēku domāšanas valda parādu krīze un cilvēki īsti nesaprot kāpēc tā ir.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > buchamona 23.02.2014. 22.12

    Andris Doveiks. …Kurā nomalē no miljarda uztaisīja trīs?…

    ————–

    Singapūra, D-Koreja, Taivāna, Honkonga,…. Visās nomalēs, kur nauda tika ieguldīta zinātnē un izglītībā!

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > buchamona 23.02.2014. 14.16

    Viedoklis_lv. Ārējā parada lielumam nav nozīmes! Nozīme ir šī aizņēmuma izlietojumam.

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > buchamona 23.02.2014. 17.03

    Viedoklis_lv. Ja 1 miljarda aizņēmums palīdzēs nopelnīt 3 miljardus, tad procentos var maksāt kaut vai miljardu. Cita lieta, ja aizņēmums tiek vienkārši apēsts. Tad nav izdevīgi ņemt pat 1 eiro.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

Malda 23.02.2014. 19.01

Es jau piedāvāju acej doties prom, teica ka viņš, tā pat kā Ločmelis, ir sado-mazo piekritējie un viņiem patīk dzīvot pie “fašistiem”, cīnoties piektajā kollonā cītīgi ēdot viņuiņu desas un sieru :) KF repatriācijas programma viņus neapmierina – viņi gribētu dzīvot tikai Maskavā vai Pēterburgā. Diemžēl abās lielpilsētās vajag “propisku” kas ir līdzvērtīga pilsonībai un to var dabūt tikai aprecot kādu kam tā ir vai arī par ļoti lieliem nopelniem. Sīkāk

http://www.themoscowtimes.com/news/article/russia-puts-renewed-hope-in-repatriation-program/468389.html

http://www.theoccidentalobserver.net/2013/02/putins-view-of-russias-national-future-migration-policy-and-residence-registration/

+6
0
Atbildēt

0

silvija 23.02.2014. 13.57

Ukraiņu mentalitāte ir tuvāka krievu mentalitātei, un viņi saprot to, ka krievs kaut ko saprot tikai tad, kad dabū pa zobiem. Latvieši šo patiesību neizprot, un pietiek kaut vai paskatīties urlaciņu ņemšanos tepat IR portālā. Tā vietā, lai sameklētu visādus riebekļačus un Ločmeļus un uzskatāmi ieskaidotu viņiem, ka ieteicams aizvāzt, es atvainojos, pļūtamo, latviešu komentētāji cenšas krievam kaut ko iestāstīt:)

+9
-4
Atbildēt

2

    Andris Jautriņš > silvija 23.02.2014. 21.42

    Bet latviešiem pa zobiem nemaz nevajag – saprot tāpat, ja?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    jeers > silvija 23.02.2014. 19.16

    Arī tā ir mūsu pārākuma demonstrācija, kā netaisāmies nolaisties līdz šo mēslu – Ločmeļa&co līmenim.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu