Atbrīvotā Timošenko Maidanā: Varoņi nemirst (papild.) • IR.lv

Atbrīvotā Timošenko Maidanā: Varoņi nemirst (papild.)

58
Jūlija Timošenko. Foto: EPA/LETA

Ukrainas Veselības ministrija apstiprina, ka bojā gājuši 82 cilvēki

Ukrainas bijusī premjerministre Jūlija Timošenko, kuru šodien izlaida no Harkovas slimnīcas, ieradusies Maidanā, ziņo UNIAN. Kijevas Neatkarības laikumā jau vairākas stundas notiek mītiņš un svinīga atvadīšanās no bojāgājušajiem.

Timošenko no Maidana skatuves paziņoja, ka neaizmirsīs kritušos, jo “varoņi nemirst”. Tāpat viņa solīja, tiks sodīti visi tie, kuri atbildīgi par cilvēku nāvi Kijevā.

Timošenko teica: „Es būšu godīgas politikas garants, es jums lūdzu piedošanu visu politiķu vārdā par bojāgājušajiem.”

Viņa teica, ka sekojusi līdzi no cietuma slimnīcas notikumiem Kijevā un sevi šaustījusi, ka nespēj būt kopā ar tautu, iespējams, tad lītu mazāk asiņu.

Uzrunājot laukumā esošo pūli, Timošenko aicināja opozīcijas aktīvistu stāvēt “līdz galam”, kamēr visi viņu izvirzītie noteikumi netiks izpildīti.

„Mūsu pienākums ir Janukoviču un visu to šļuru, kas pulcējās ap viņu, atvest uz Maidanu,” teica Timošenko. Viņa tūkstošiem cilvēku teica: „Ja jums teiks: ejiet mājās, te par jums visu paveiks, – neticiet šiem cilvēkiem. Jūs varat te stāvēt, kamēr neieraudzīsiet varā tādus cilvēkus, kuriem varat uzticēties.”

Timošenko arī teica: „Nekādā gadījumā jums nav tiesību aiziet no Maidana, kamēr nebūs pabeigtas iecerētās pārmaiņas Ukrainā. Ne soli atpakaļ!”

Ukrainas Veselības ministrija sestdien apstiprinājusi, ka cīņās gājuši bojā 82 cilvēki, ziņo “Eho Moskvi”.

Šodien Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu sveic Timošenko ar atbrīvošanu. To viņš paziņojis tviterī.

Savukārt Timošenko, ielidojusi sestdienas vakarā Kijevā, teica: “Mēs nebūsim godājuši to cilvēku piemiņu, kuri gāja bojā, kuri mums pavēra ceļu [uz brīvību], ja nesodīsim visus līdz pēdējam tos, kuri atņēma dzīvību šiem cilvēkiem, kuri atņēma dzīvi, kuri sita studentus, kuri piekāva mierīgus iedzīvotājus.”

Timošenko piedalīsies Ukrainas prezidenta vēlēšanās, kas izsludinātas šogad 25.maijā, vēsta Krievijas aģentūra ITAR-TASS.

Radiostacijas „Eho Moskvi” komentētāja Jūlija Latiņina par notiekošo Ukrainā un Timošenko brīvlaišanu saka, ka „jebkura buržuāziskā revolūcija beidzas ar Bonapartu, un es zinu, kā sauc Ukrainas Bonapartu – viņu sauc Jūlija Timošenko”.

Latiņina uzskata, ka Timošenko brīvlaišana ir liels pluss Krievijai, jo Timošenko ir kompromisu cilvēks. „Ar Timošenko brīvlaišanu Putinam ir parādījusies iespēja ieņemt konstruktīvu pozīciju,” uzskata komentētāja.

Viņa norāda, ka Timošenko varētu pieņemt kompromisus visos jautājumos, izņemot par „Ahmetova, Kļujeva, Medvedčuka un, protams, paša Janukoviča likteni”. Skaidrs, ka Timošenko neaizmirsīs arī Maidanā bojāgājušos, saka Latiņina un norāda, ka Timošenko ir „pavisam citu asiņu” – tāpēc visiem opozīcijas „pseidolīderiem tagad klāsies plāni”.

Kā ziņots, Ukrainas parlaments sestdien pieņēma lēmumu par Timošenko tūlītēju atbrīvošanu.

Timošenko 2011.gada oktobrī tika piespriesti septiņi gadi cietumā par amatpersonas pilnvaru pārsniegšanu, parakstot gāzes piegādes līgumus ar Krieviju 2009.gadā. Līdz šim Timošenko atradās Harkovas cietuma slimnīcā.

(papildināta no ziņas sākuma)

Sekot līdzi notiekošajam Maidanā var šeit.

Komentāri (58)

Þanis Bezmers 22.02.2014. 19.00

” Arī smieklīgi” ločmel, smieklīgi ir tas, ka viss pulveris tev beidzies un nākas izkasīt iekšas un izsmērēt pa portālu.

+22
-3
Atbildēt

0

Nika 22.02.2014. 20.00

Politieslodzītie atbrīvoti. Tas ir liels progress. Ja Timošenko jātiesā par zagšanu, tad to jadara godīgā tiesā, nevis krievijas tipa viduslaiku iestādē.

+18
-1
Atbildēt

0

oktaavs 22.02.2014. 22.24

Galvenais, ka ir atbrīvota politiskā ieslodzītā, kuru mēģināja iesmērēt tikai kā ekonomisko noziedznieci. Kad janukoviči un putini sāk lasīt morāli par godīgumu ekonomikā, tad pārņem viegla nelabuma sajūta. Tajā viņu draugu kompānijā gandrīz katru “biznesmeni” var droši sēdināt uz mūžu.

Ko Timošenko darīs turpmāk un vai tiks kaut kur ievēlēta – tā jau viņas pašas un ukraiņu tautas darīšana.

+18
-3
Atbildēt

3

    Antra > oktaavs 23.02.2014. 09.48

    DikembeSakamoto

    Putins ir ļoti apmierināts ar Timošenko,

    Tikai nevajag pļūtīt. Ja Putins būtu devis priekšroku Timošenko, viņa šodien sēdētu prezidenta krēslā, bet Janukovičs, ierastā vietā pie parašas, cietuma kamerā.

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > oktaavs 22.02.2014. 23.18

    Tieši tā, arī Putina k-gs uzskatīja, ka Timošenko k-dzes darbībās nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Ieva Priedenfelde > oktaavs 23.02.2014. 09.34

    Putins ir ļoti apmierināts ar Timošenko, tāpēc es nesaprotu, kā var būt pret Putinu un par Timošenko? Tie taču ir roka ar cimdu!

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu