Uzņēmējs Krūmiņš sola jaunu partiju ar labi zināmu līderi • IR.lv

Uzņēmējs Krūmiņš sola jaunu partiju ar labi zināmu līderi

11
Jūlijs Krūmiņš. Foto: Ieva Čīka, LETA

Krūmiņš izvairīgi runā, vai līdere varētu būt Inguna Sudraba, kuras uzņēmums reģistrēts miljonāra īpašumā

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš sola atbalstīt jaunas partijas izveidošanu ar plašai sabiedrībai jau zināmu līderi, vēsta LETA.

“Nevienai varas partijai nav Latvijas nākotnes vīzijas, ir tikai savtīga interese iekļūt Saeimā. Tieši tāpēc uzskatu, ka ir jānāk jaunam spēkam, kam cilvēki spēj noticēt. Spēkam, kura uzstādījumi būs godīgums un, kas svarīgi, arī valstiska un patriotiska domāšana, kas cilvēkos viesīs uzticēšanos. Esmu pārliecināts, ka tāda politiskā spēka līderis mums jau ir, un to arī labi pazīst Latvijas tauta,” intervijā laikrakstam “Diena” stāsta Krūmiņš.

Pēc viņa domām kārtējo reizi pieņemts valsts budžets, kas nav vērsts uz attīstību, bet gan izdzīvošanu, kas var turpināties arī nākamgad, jo pēc Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) sacītā, līdzekļi attīstībai nebūšot.

“Skaidrs, ka politiķus interesē tikai vēlēšanas, nevis pati valsts. Bet ārpolitikas “speci” var lepoties tikai ar to, ka austrumu kaimiņš ir pataisīts par Holivudas šausmenes lelli, no kuras jābaidās un jāmūk. Nevienai varas partijai nav Latvijas nākotnes vīzijas, ir tikai savtīga interese iekļūt Saeimā,” uzskata Krūmiņš.

Tomēr uz jautājumu, vai stāstot par visiem zināmu līderi, Krūmiņš runā par bijušo valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu, atbildēja, ka pagaidām negrib skriet notikumiem pa priekšu. “Tā ir ne tikai mana, bet arī ļoti daudzu Latvijas cilvēku vienīgā cerība, ka šāds politiskais spēks varēs izvilkt valsti no purva un iecelt saulītē,” piebilda Krūmiņš.

Savukārt runājot par briesmīgo austrumu kaimiņu Krūmiņš norāda, ka pats esot kļuvis bagāts, pateicoties starpniecības pakalpojumiem starp Eiropas valstīm un Krieviju. Un, izskatot Latvijas bagātāko cilvēku sarakstus, ar pārliecību varot teikt, ka 80% no tajā minētajiem ir kļuvuši bagāti, pateicoties Krievijas resursiem un sadarbībai ar šīs valsts uzņēmējiem.

“Par krievu uzņēmēju maksāto naudu es savulaik atjaunoju „Vernisāžu” un Vērmanes dārzu. Pateicoties šai atjaunošanai, Rīgas domei jau 15 gadu nav jāveic lieli kapitālieguldījumi parka uzturēšanā. Jo viss ir sakārtots. Vai tagad īstenam latvietim būtu jāiet Vērmanes dārzam apkārt ar līkumu, jo, redziet, tā ir krievu nauda, par ko tas ir atjaunots? Tas būtu absurdi. Tikpat absurdi, cik Nacionālās apvienības piekoptā politika. Domāju, ka Nacionālajai apvienībai nav jābūt valdībā, kas taps pēc nākamajām Saeimas vēlēšanām. Pietiek gremdēt Latviju ar nacionāļu rokām,” saka Krūmiņš.

Jau ziņots, ka bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba iesaistījusies uzņēmumā SIA “MISX”, kas saistīts ar zinātnisko eksperimentu atbalstīšanu fizikālās enerģētikas jomā. Uzņēmums ir dibināts šā gada 1.novembrī. Tā juridiskā adrese ir Garkalnes novada Priedkalne, “Senču sils”. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2000 latu.

Sudraba šajā uzņēmumā ir valdes priekšsēdētāja. Savukārt uzņēmuma dibinātāji ir Fizikālās enerģētikas institūts, kam pieder 49,95% daļu, un uzņēmēja Jūlija Krūmiņa meita Maija Čerņavska, kurai pieder 50,05% daļu. Uzņēmums reģistrēts arī Jūlija Krūmiņa īpašumā.

 

Komentāri (11)

austrisv 14.11.2013. 09.59

Kam gan kalpo šis uz Austrāliju pārcēluišais miljonārs Krūmiņš?
Jāsmejas, ka Sudraba nu būs tā patriote ar Stepašku azotē. īstie austrumu patrioti! Godīgums? Kā lai nesmejas, ja tas nebūtu tik jau nu banāli!
Nav ne diena pagājusi, ka atkal jau to Sudrabu mēģina iesmērēt ar godīguma marku! Piemēri lūdzu, kur tad izpaužas tas SudrabaS godīgums?
Ak, kā vajag SC valdībā un tāpēc arī gan Repše ar Reskāji cenšas, bet, ja neizdosies , tad Sudraba jāsauc palīgā. īsts mošķu atdzimšanas mēģinājuma cirks!
Vai tauta būs tik stulba, ka to visu neredzēs un tad jau nu gan būs , manuprāt, par vēlu, jo ieraus tajā Putina Eirāzijas savienībā, ka ne atjēgties no visa tik viegli viss nebūs.

+10
-2
Atbildēt

2

    friendmilulite123 > austrisv 14.11.2013. 10.02

    Reskajam liels uztraukums par kontroli, ta bremzejot attistibu?

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > austrisv 14.11.2013. 10.12

    Super puper veiksmīgais pisnesmenīts bija kā plēsts no Austrālijas atpkaļ, jo tur taču nevar tā rebes bīdīt, nav arī čomaki augstos amatos tur un nevar sacelt šķūņus un notirgot par miljoniem maskaviešiem pret atļaujām….Bet par šo “godīgo partiju”, lai Dies’ pasarg no tādiem – lai gan Vienotība ir nopietni iesūnojusi un attistību tiešām nesola, taču šādi novedīs valsti atpakaļ bedrē, jo šaubu nav – ir ļoti daudz nobadējušies pisnesmenīši, kuru turība ir tieši atkarīga no iespējas ko izspiest no valsts budžeta!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

janis17 14.11.2013. 11.30

Ir viena ārkārtīgi interesanta lieta –
Uzskaitiet visus, kuriem traucē tieši NA – šļesers, šīns, krūmiņš ar sudrabu, andris no mākoņiem, citi NĪ spekulanti – krievmīļi, sc, daļa no vienotības, zatleristi, gazproma savickis, ko vēl es aizmirsu?
Un tieši NA viņiem visiem traucē – latviska, nacionāla valsts ir tas, pret ko viņi iebilst. par daudz sakritību, lai tā nebūtu likumsakarība.

+6
-2
Atbildēt

0

friendmilulite123 14.11.2013. 09.59

Nu naks glabeji! Krievi ari ir dazadi un “nevajag jaukt musas ar kotletem”. Pie mums ta attistiba neiet talak par attistitaja kabatu.

+6
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu