Vācijas zemē aizliedz skolotāju un skolēnu saziņu "Facebook" • IR.lv

Vācijas zemē aizliedz skolotāju un skolēnu saziņu “Facebook”

20
Foto: EPA/LETA

Ministrija: Skolu izglītojošā loma neatbilst “Facebook” biznesa modelim

Vācijā Reinzemes-Pfalcas federālā zeme aizliegusi skolotājiem un skolēniem būt “draugiem” sociālajā tīklā “Facebook”, pirmdien pavēstīja amatpersonas. Tas, ja viņi redz viens otra fotogrāfijas un paziņojumus, traucē profesionālo attiecību saglabāšanai, ziņo LETA/AFP.

Zemes Izglītības ministrija skolas par jauno politiku informējusi brošūrā, pirmdien sacīja ministrijas preses sekretārs. Skolu izglītojošā loma neatbilst “Facebook” biznesa modelim, kad privāti dati tiek apkopoti komerciālos nolūkos, sacīja zemes datu aizsardzības komisārs Edgars Vāgners. Viņš piebilda, ka pastāv daudz citu veidu, kā skolēni un skolotāji var kontaktēties.

Arī citās Vācijas federālajās zemēs pieņemti ierobežojoši noteikumi par skolotāju un skolēnu komunikāciju sociālajos tīklos.

Tā Bādenē-Virtembergā ir noteikti ierobežojumi par sociālo tīklu izmantošanu skolās. Arī Saksija vasarā paziņoja, ka grasās ieviest ierobežojumus.

Šlezvigā-Holšteinā kopš 2012.gada beigām skolotājiem ir aizliegts izmantot “Facebook” skolu ekskursiju plānošanā, kā arī atzīmju paziņošanai.

Tomēr Reinzeme-Pfalca ir pirmā pavalsts, kur skolēnu un skolotāju “draudzēšanās” “Facebook” ir aizliegta pavisam. Skolotāji arī nedrīkst izmantot sociālo tīklu, lai izziņotu atzīmes un mājasdarbus un plānotu skolas ekskursijas.

 

Komentāri (20)

Alise 22.10.2013. 13.30

Tīri loģiski, skolotāji un skolnieki nav “čomaki”. Skolēniem ir jāzina sava vieta un skolotājiem sava. Skolēnam ir jābūt pret skolotāju cieņai kā pret vecāku, gudrāku un kā pret situācijas noteicēju. Savādāk mācībās sanāk “bezrezultāts”.

Kontekstā:
Why tough teachers get good results and why it’s time to revive old-fashioned education – http://www.aei-ideas.org/2013/10/why-tough-teachers-get-good-results-and-why-its-time-to-revive-old-fashioned-education/

+5
-1
Atbildēt

1

    piziks > Alise 22.10.2013. 13.45

    Latvijā pēcPiebalga “paidegogu” paaudze un IZM attiecīgā virziena karjeristes Tev noteikti nepiekritīs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Antra Ozollapa 22.10.2013. 13.44

Tas iz sērijas, kā darbā vadītājam nevajadzētu iedzert ar darbiniekiem…cietīs darbs.

+2
0
Atbildēt

0

Andris Jautriņš 22.10.2013. 19.16

Nav runa par datu aizsardzību, tas ir tikai “veiksmīgi gadījies” iegansts.

Patiesībā Vācija ievieš ASV praksi – kaut ko aizliegt, lai soli pa solim ierobežotu cilvēku brīvību komunicēt. Hitlers var gulēt mierīgi, viņa sponsori štatos viņa iesākto lietu nepamet un attīsta abos Atlantijas krastos.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu