Sākas teātra festivāls "Dirty Drama" • IR.lv

Sākas teātra festivāls “Dirty Drama”

27

 

Teātra festivāls “Dirty Drama” tiks atklāts ar četrām Latvijas jauno mākslinieku radītajām spēlēm ar skatītāju iesaistīšanu 31.jūlijā Kuldīgas Vieglatlētikas manēžā un 1.augustā Rīgā, teātrī “Dirty Deal Teatro”.

“Spēle” ir teātra mākslas projekts, kurā apvienojas teatralitāte un spēlēm raksturīgās struktūras, sniedzot iespēju skatītājiem ne tikai vistiešākajā veidā kļūt par izrādes dalībniekiem, bet arī ietekmēt izrādes gaitu un iznākumu, raksta aģentūra LETA. 

Četras jaunradītās “Spēles” būs tapušas nedēļu garā radošajā darbnīcā Kuldīgā somu spēļu meistara un mākslinieka Peko Koskinena vadībā. Koskinens ir viens no Somijā bāzētā Realitātes izpētes centra mākslinieciskajiem vadītājiem. Šī centra misija ir nodarboties ar ikdienas realitātei paralēli eksistējošu realitāšu radīšanu. Tieši spēle ir viens no veidiem, kā radīt ap sevi citu pasauli, taču ne lai aizbēgtu no tās, bet, iespējams, ieraudzītu lietas un parādības, kuras pirms tam bijušas apslēptas. Spēles būs radījuši Latvijas jauno teātra profesionāļi un mākslinieki Paula Prozoroviča, Viesturs Roziņš, Reinis Suhanovs, Ramona Buša-Virtmane un Vladislavs Saveļjevs. Jau ziņots, ka 31.jūlija līdz 4.augustam Kuldīgā un Rīgā varēs baudīt “Dirty Deal Teatro” rīkoto teātra festivālu “Dirty Drama”. Festivāls piedāvās piedzīvot izrādes un teātra mākslas notikumus, kas tiecas veidot vistiešāko kontaktu un attiecības ar realitāti un skatītāju. Daudzu festivāla darbu patiesa notikšana būs iespējama, tikai pateicoties skatītāju izvēlei kļūt par vienu no darba autoriem.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu