"Vernisāžu" Vērmaņdārzā nopērk krievu investori • IR.lv

“Vernisāžu” Vērmaņdārzā nopērk krievu investori

10
Vernisāža Vērmaņdārzā. Foto: Agnese Gulbe, LETA

Pirkums krieviem izmaksājis 6,7 miljonus latu

Ar nekustamā īpašuma uzņēmuma “Latio” starpniecību pārdots izklaides centrs “Vernisāža” Rīgā, Tērbatas ielā 2. Īpašumu par 6 746 918 latiem iegādājās investoru grupa no Krievijas, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja “Latio” pārstāvis Roberts Kārkliņš.

Izklaides centru “Vernisāža” veido 4689 kvadrātmetrus liels zemes gabals un ēku komplekss. Patlaban tajā telpas nomā vairāki restorāni, klubs.

“Latio” Komercīpašumu tirdzniecības daļas vadītājs Jānis Šīns akcentē, ka kompleksa jaunie īpašnieki saglabās tā līdzšinējo funkciju – pēc ēku rekonstrukcijas un modernizācijas telpām tiks piesaistīti dažādu profilu nomnieki, piedāvājot centra apmeklētājiem augstākās kvalitātes izklaides un kultūras pasākumu baudīšanas iespējas.

“Patlaban saskaramies ar dažādu valstu investoru pieaugošu interesi par kvalitatīvu naudas plūsmas objektu iegādi Rīgas aktīvajā centrā. Šādu tendenci sekmē brīvo telpu samazināšanās un nomas maksas pieaugums, nodrošinot investoriem pievilcīgāku ienesīguma līmeni nekā iepriekšējos gados. Ieguldījumu iespējas aktīvi meklē Krievijas un citu NVS valstu uzņēmēji, kuriem atšķirībā no daudzu Eiropas valstu kolēģiem pieejami brīvi finanšu līdzekļi, tai skaitā banku finansējums ar salīdzinoši izdevīgiem nosacījumiem. Par komercīpašumu iegādi Latvijā arvien biežāk interesējas arī uzņēmēji no Igaunijas, kur eiro ieviešana radījusi labvēlīgus apstākļus investīcijām citās valstīs,” skaidro Šīns.

2010.gada 11.maijā “Parex banka” par 3,8 miljoniem latu pārdevusi izklaides centru “Vernisāža”, kas atrodas Rīgā, Tērbatas ielā 2. To iegādājusies SIA “Smilšu īpašumi”. “Parex banka” toreiz norādīja, ka “Vernisāžas” pārdošanas darījums ir viens no sekmīgāk realizētajiem “Parex bankas” kredītu restrukturizācijas projektiem – banka ir atguvusi daļu no izsniegtā kredīta, uzlabojusi izsniegtā kredīta kvalitāti un izvairījusies no juridiskiem un finansiāliem riskiem nākotnē.

“Smilšu īpašumu” dalībnieki ir piecas Latvijā un Panamā reģistrētas kompānijas, un lielākā līdzīpašniece ir Latvijas uzņēmējam Rahmielam Deičam piederošā SIA “Backstage”.

Zemesgrāmatas informācija liecina, ka “Parex banka” šī īpašuma iegādei izsniegusi 4,22 miljonus latu, līdz ar to uz īpašumu reģistrēta 6,3 miljonu latu hipotēka par labu “Parex bankai”.

2001.gadā banka šo īpašumu Vērmaņdārza malā no SIA “Raimonda Paula muzikālais centrs Vernisāža” bija iegādājusies par 3,8 miljoniem latu.

Kā liecina informācija Rīgas pašvaldības portālā “Riga.lv”, Vērmanes dārzu svinīgi atklāja un tautas lietošanā nodeva 1817.gada 8.jūnijā. Parku ierīkoja un pilsētai uzdāvināja Anna Ģertrūde Vērmane. Laika gaitā dārzā tika uzbūvēta minerālūdens dziednīca un tirgotava, restorāns, mūzikas halle, augļu kioski, savukārt Vērmaņa parka Lielajā paviljonā 1927.gada 10.aprīlī atklāja pirmo auto izstādi Latvijā.

Pēc minerālūdens tirgotavas likvidēšanas padomju gados ēkā atradās kinoteātris, aptiekas noliktavas, bērnudārzs un pionieru nams. Kopš 1972.gada nojaukšanai paredzētā ēka bija tukša, bet 1996.gadā to nopirka firma “Man-tess”, lai ierīkotu izklaides centru.

 

Komentāri (10)

dro 27.06.2013. 12.30

Labdabīgie investori:)

+3
0
Atbildēt

0

austrisv 27.06.2013. 12.54

Izskatās, ka varēs tepat Rīgā krievi baudīt Jauno vilni un nevajadzēs braukt tik tālu uz Jūmalu. Bez tam valstij nevajadzēs sponsorēt jaunu koncertzāli šiem Jūrmalā.

+2
0
Atbildēt

1

    austrisv > austrisv 27.06.2013. 19.51

    Līdz varai gan vēl patālu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Jeļena Upīte 27.06.2013. 17.14

Kas un kur ir tas “Vērmaņdārzs”? Rīgā ir Vērmanes dārzs. http://lv.wikipedia.org/wiki/V%C4%93rmanes_d%C4%81rzs

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu