No „Ezītis miglā” līdz „Draugu bariņš sūnu ciemā” • IR.lv

No „Ezītis miglā” līdz „Draugu bariņš sūnu ciemā”

20
Foto: Kaspars Krafts, F64

Apkopoti smieklīgākie jaundibināto uzņēmumu nosaukumi

Lai izceltos un pievērstu uzmanību savai produkcijai vai piedāvātajiem pakalpojumiem, uzņēmumu dibinātāji nereti izvēlējušies savus lolojumus nosaukt visai asprātīgi, liecina SIA “Firmas.lv” apkopotie dati.

“Patiešām prieks, ka arī aizvadītajā gadā uzņēmēji ir spējuši saglabāt humora izjūtu un savu biznesu sāk ar smaidu,” portālam „Nozare.lv” sacīja SIA “Firmas.lv” vadītājs Juris Rožkalns.

2012.gadā uzņēmumu un organizāciju dibinātāji nereti iedvesmu meklējuši dabā, tādējādi Latvijā tapuši uzņēmumi “Dod manam kumeļam”, “Ezītis miglā”, “Lāča Pakalpojumi”, “Nagi un ragi”, “Runcis Elektrik”, “Ali Gator”, “Avotiņu Zaķi”, “Baltais tīģeris pluss”, “Baltijas Bullītis”, “Baltik Pūcēns”, “Bitu mākonis”, “Liepājas Kaijas”, “BUCIŅI”, “MĀKOŅPŪĶĪTIS” u.c. Tapuši arī uzņēmumi “SUŅA PRIEKS”, “Pai pai”, “Smiltis pa gaisu”, “Čučupūce”, “Divi Čiekuri plus”, “Mežs ir”, “GOLDEN RAPSIS” u.c.

To, ka latvieši ir lieli kulināro gardumu cienītāji, apliecina uzņēmumi ar nosaukumiem “Prieks vēderam”, “Cepiens4”, “Čiploks”, “Akukulītis”, “Bavārijas bufetnieks”, “O!Līvas Pusdienas”, “Ola un Dante”.

Bezdarbam noteikti spītē uzņēmumi ar nosaukumu “MansMaks”, “Protu protu”, “Slaists”, “Meistars uz Stundu”, “Parīt Būs”, “Autopiķis”, “Bagātie Kurzemnieki”, “Turbo Baldone”, “Plāns D”, “Runā droši”, “Radošā nedarbnīca” un “Rīt Būs”. Kopš pērnā gada Latvijā strādā arī “AKTĪVS PASĪVS POZITĪVS”, “Draugu bariņš sūnu ciemā”, “Laižam dzīvē”, “Lustīgs un kustīgs”, “CRAZY LUCKY”, “Jautrības Fabrika”, “Neguļi”, “VAROŅU KLUBS” un “Apguldes “modināšanas” biedrība “Junda””.

Jaundibināto komersantu vidū pamanāmi arī tādi uzņēmumi kā “Labs PaPs”, “Dodulis”, “Mazais un Lielais”, “PLAY OR DIE”, “Mr.Lieliskais” un “No rokas rokā”.

Par izdomu un drosmi noteikti jāuzteic arī uzņēmumi “Būve pa trim”, “DRIZNAKS”, “Kroņa uzkopšanas darbi Rīgā”, “RŪSA VĒJĀ”, “ŽAŽDA”, “Tukuma Smukums”, “Āfrikas idejas”, “Atkal International”, “BALTIC VISAM”, “abi A”, “Abi rati”, “Atrīga”, “AtverSkapi.lv”, “Bandele”, “Caurdure”, “CIKUCAKAS”, “Fashioniste”, “LAIKS VEST”, “PapīrHaus”, “Pirātu biedrība”, “Veczemju tūrists”, “Veloseifs” un daudzi citi.

Novērtējot uzņēmumu dibinātāju izdomu, “Firmas.lv” pieņēma lēmumu piešķirt īpašu balvu asprātīgākajam uzņēmuma nosaukumam. Darbinieku un klientu aptaujā šo godu izpelnījās “Parīt Būs” un “Lāča Pakalpojumi”. Favorītiem tiks piešķirts gada abonents “Firmas.lv” datubāzēm, raksta „Nozare.lv”.

Kā liecina Uzņēmumu reģistra dati, kopumā 2012.gadā Latvijā dibināti 16 799 jauni uzņēmumi, 1499 biedrības un nodibinājumi, kā arī 10 politiskās partijas.

SIA “Firmas.lv” darbību sāka 2009.gadā ar mērķi attīstīt informatīvo pakalpojumu jomu, kas piegādā plašas un ātras satura meklēšanas iespējas konsolidētā Uzņēmumu reģistra juridisko un “ZL.lv” faktisko uzņēmumu datubāzē.

 

Komentāri (20)

dace_ampermane 01.04.2013. 13.52

super

krievijas uzņēmumu nosaukumi: Vesjolii abort, Trobel Travel, banka ” A nu ka otņimi”, Kolimas un Magadānas real estate, Ubijstvo nādom, gļist komuņista, kosmētiskā ķirurģija “morda kirpičā prosit”, aptieka ” Ļekarstvo na poval”

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 01.04.2013. 15.29

tapat nevienu neparspes..par labi izzagtu latviju un mes milam izzagt so valsti…

+1
0
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 01.04.2013. 11.40

“To, ka latvieši ir lieli kulināro gardumu cienītāji, apliecina uzņēmumi ar nosaukumiem…”

Pirmkārt, ne visi, kas dzīvo Latvijā, ir latvieši. Otrkārt, jāciena vienam otru, tad nenāktu prātā ideja visus pardarīt par pastalniekiem. Treškārt, ja esat tik baigie nacionālisti, kāpēc ikdienā nestaigājiet pastalās?

0
0
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > dace_roze_lmt_lv 02.04.2013. 10.16

    super_e-y-e
    “Treškārt, ja esat tik baigie nacionālisti, kāpēc ikdienā nestaigājiet pastalās?”

    Pastalas, tās ir kurpes, atšķirībā no bidlu lapķām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu