Eiropas Kinoakadēmijas balvas 2014.gadā pasniegs Rīgā • IR.lv

Eiropas Kinoakadēmijas balvas 2014.gadā pasniegs Rīgā

23
Rīgas panorāma. Foto: Evija Trifanova, LETA

Par “Eiropas Oskaru” dēvētā ceremonija ik gadu pulcē ap pusotru tūkstoti pasaules līmeņa kino profesionāļu

Eiropas Kinoakadēmija ir nolēmusi, ka nākamgad Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija notiks Rīgā, aģentūru LETA informēja nodibinājumā “Rīga 2014”.

Ceremonija Rīgā notiks 13.decembrī, Latvijas Nacionālajā operā, un tas būs viens no Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada notikumiem.

Eiropas Kinoakadēmijas vadība ir vairākkārt apmeklējusi Rīgu, tikusies ar Rīgas domes un Kultūras ministrijas vadību un apskatījusi iespējamās pasākuma norises vietas. Par krāšņo arhitektūru un izteiksmīgo interjeru īpašu Kinoakadēmijas atzinību izpelnījās ne tikai Latvijas Nacionālās operas ēka, bet arī kinoteātris “Splendid Palace”, tomēr beigās pieņemts lēmums ceremoniju rīkot operas namā.

“Mūsu kino cilvēki ir pelnījuši šos svētkus, to apliecinājuši gan nesenie un aizvien pieaugošie Latvijas filmu panākumi starptautiskos konkursos un festivālos, gan arī Rīgas Kino muzeja izveidotā Kino skapja starptautiskā atzinība,” norāda nodibinājuma vadītāja Diāna Čivle.

Par “Eiropas Oskaru” dēvētā ceremonija ik gadu pulcē ap pusotru tūkstoti pasaules līmeņa kino profesionāļu, tajā tiek apbalvoti Eiropas kino sasniegumi un personības. Eiropas Kinoakadēmija katru gadu piešķir balvas 17 nominācijās, tai skaitā ir nominācijas Eiropas filma, Eiropas režisors, Eiropas aktieris un Eiropas aktrise. Lielu mediju un skatītāju uzmanību piesaista balva par mūža ieguldījumu, ko līdz šim saņēmuši tādas kino personības kā Šons Konerijs, Helēna Mirena un Romāns Polaņskis. 

Katru otro gadu Eiropas kino balvas pasniegšanas ceremonija notiek Berlīnē. Citos gados tās norises vieta tiek izvēlēta īpaši.

Līdz šim ceremonijas ir notikušas Londonā, Parīzē, Romā un Barselonā. 2010.gadā par „Eiropas Oskaru” dēvētās balvas tika pasniegtas Tallinā, 2012. gadā – Maltā.

 

 

Komentāri (23)

mariam 21.02.2013. 13.00

Jauki, neapšaubāmi, vienīgi opera šķiet nedaudz pamaza tādam pasākumam. Bet nu – ja tas vairāk televīzijas pasākums, tad jau zāles lielumam nav liela nozīme. Gribētos arī kaut kā cerēt, ka šāds pasākums varētu būt pozitīvs grūdiens Latvijas kino attīstībai – nu, ka rosinātu nākotnē vairāk naudas tam piesaistīt, gan vietējai auditorijai raisītu lielāku interesi par Eiropas kino utml.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu