Latvijas valdību vadītāji - fotoizstādē Rīgas centrā • IR.lv

Latvijas valdību vadītāji – fotoizstādē Rīgas centrā

22
Ieskats izstādē. Foto: Ieva Cielava
Ieva Cielava

Fotogrāfs Reinis Hofmanis izveidojis Latvijas valdību vadītāju portretu izstādi, tikai Šķēle nav gribējis fotografēties

«Viņi ir mīlēti un ienīsti. Mums bieži šķiet, ka viss par viņiem ir skaidrs – kurš balamute, kurš sausiņš, niecība, marionete vai kampējs, kuram sirds vietā kalkulators un kuram putni galvā. Mums – diviem miljoniem – ir viedoklis, un tas ir labi. Taču labi ir arī atcerēties, ka no diviem miljoniem tikai viņi 11 patiešām līdz kaulam zina, ko nozīmē vadīt Latvijas valdību – tikai viņi to ir darījuši,» par žurnāla “Ir” speciālizdevuma, kas nule nonācis tirdzniecībā, ieceri stāsta žurnāla galvenā redaktore Nellija Ločmele.

Žurnāls “Ir” izdevis speciālizdevumu, kurā ietverti apraksti par visiem 11 Latvijas premjerministriem, kas vadījuši valdību kopš neatkarības atjaunošanas – novērtēts viņu padarītais un tas, ko vara izdarījusi ar viņiem pašiem. Izdevuma tapšanas gaitā intervēti visi premjerministri, izņemot Andri Šķēli, kurš no šīs iespējas atteicās.

Speciālizdevumā iekļauta arī unikāla premjeru portretu sērija, kuru šim izdevumam radījis talantīgais fotožurnālists Reinis Hofmanis. Fotogrāfijas ir apskatāmas izstādē, kas no 12.novembra līdz 18. novembrim un no 1. decembra līdz 11. decembrim notiks lielveikala „Galerija Centrs” telpās Rīdzenes ielā.

“Fotogrāfiju sērija veidota ar mērķi akcentēt personību,” par Latvijas Ministru prezidentu portretiem saka fotogrāfs Reinis Hofmanis. Fotografēšanās notika ļoti īsā un saspringtā laika posmā divu nedēļu garumā un dažādās vietās, kuras izraudzījās bijušie premjeri: Vilis Krištopans – golfa klubā “Ozo”, Aigars Kalvītis – ledus hallē “Inbox.lv”, Māris Gailis un Einars Repše – savos birojos, Indulis Emsis – zooloģiskajā dārzā, bet Ivars Godmanis “Berga Bazāra Birojnīcā”. Valdis Dombrovskis tika fotografēts pat divas reizes, bet Andris Šķēle – nevienu, jo atteicās.

Fotogrāfs Reinis Hofmanis (27) absolvējis maģistrantūras studijas Latvijas Mākslas akadēmijas vizuālās komunikācijas nodaļā un pašlaik strādā fotoaģentūrā “F64”. Reiņa darbi ir publicēti ne tikai Latvijas žurnālos, bet arī tādos pasaulē zināmos izdevumos kā “New York Times International”, “Financial Times”, “Spiegel” un “Esquire”. Savas profesionālās iemaņas un zināšanas fotogrāfs papildinājis Vācijas fotoaģentūrās “F.A. Cesar” un “The Scope”. Reinis ar saviem darbiem piedalījies vairākās nozīmīgās fotoizstādēs. Šogad viņa fotogrāfijas bija skatāmas vizuālo naratīvu festivālā “Territory” Bragā (Portugāle), izstādē “Portucale” Latvijas Fotogrāfijas muzejā un “ARCHIFOTO Exhibition” Strasbūrā, kur iegūta izstādes konkursa galvenā balva. Reiņa personālizstāde “Stones” šogad izvietota Laikmetīgās mākslas centrā Strasbūrā.

 

Komentāri (22)

austrisv 12.11.2012. 14.35

Gaidu ar nepacietību gan foto, gan premjeru aprakstus! Interesanta aptauja Ir.

+2
0
Atbildēt

0

Dzintra 12.11.2012. 16.13

Hu*i, visi ņem to http://atrais.lv/ kredītu, bet nevis http://e-finance.lv/ ? Laikam populārāks…..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu