Ceturtdien "Rīgas galerijā" atklās Maijas Tabakas izstādi • IR.lv

Ceturtdien “Rīgas galerijā” atklās Maijas Tabakas izstādi

28
Maijas Tabakas gleznas "Regīna" reprodukcija. Foto - "Rīgas galerija"

“Rīgas galerijā” būs skatāmas 12 lielformāta gleznas

“Rīgas galerijā” no 25.oktobra līdz 30.novembrim būs aplūkojama mākslinieces Maijas Tabakas gleznu izstāde “Regīna un citi”, raksta aģentūra LETA.

Izstādē tiks eksponētas 12 lielformāta gleznas, kurās autore atgriežas pie savu fundamentālo darbu autorversijām – Berlīnes perioda gleznas “Džungļi” un aktrises Regīnas Razumas portretiem, kā arī dažiem “čigānu cikla” darbiem. Šo gleznu individuālie likteņi ir atšķirīgi – daļa ir zuduši dažādu incidentu rezultātā, citi glabājas ārzemju muzejos un privātkolekcijās.

Izstādē būs skatāms līdz šim tikai no reprodukcijām zināmais, pasaules slavu ieguvušā vācu mākslinieka Volfa Fostela 1978.gadā radītais “Maijas Tabakas portrets”. Tajā, kombinējot romantisko skaistules tēlu ar vēsi analītisko skatienu un simbolisko fotokameru centrā, mākslinieks precīzi raksturojis Tabakas personību un mākslinieciskās intereses.

Visu laiku populārākā latviešu gleznotāja Tabaka jau vairāk nekā 40 gadus bauda nemainīgu viņas talanta cienītāju mīlestību. Izaicinoši sveša latviešu glezniecības 1970.gadu galvenajām vadlīnijām, viņas māksla saglabā savrupas parādības oreolu arī šodien.

Māksliniece daudzkārt piedalījusies Latvijas mākslu reprezentējošās izstādēs ārzemēs, piemēram, 1988.gadā Berlīnē notikušajā izstādē “Rīga – latviešu avangards” un trešajā starptautiskajā mākslas skatē “20 reālisti no Padomju Savienības”, kas 1973.gadā norisinājās Diseldorfā.

Vairāk informācijas galerijas mājas lapā

 

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu