Rīgas Mākslas telpā atklās Igora Dobičina personālizstādi "Zeme. Gaiss" • IR.lv

Rīgas Mākslas telpā atklās Igora Dobičina personālizstādi “Zeme. Gaiss”

35
Igora Dobičina darbs no izstādes "Zeme. Gaiss". Publicitātes foto

Izstādē aplūkojami tēlnieka jaunākie darbi, kas veidoti strādājot ar alumīniju

Piektdien, 28. septembrī plkst.17 Rīgas Mākslas Telpas Intro atklās Igora Dobičina personālizstādi„Zeme.Gaiss”. Izstāde ir Starptautiskās tēlniecības kvadriennāles „Rīga 2012 – Integrācijas anatomija” paralēlo pasākumu programmā. Izstādi varēs apskatīt līdz 28. oktobrim

Igora Dobičina jaunākie darbi ir abstrakti, un tie rodušies “pētnieciskā dialogā”  ar materiālu. Izstādē „Zeme. Gaiss” Dobičins strādā ar alumīniju. “Ja principā Dobičina mākslu var raksturot kā nestāstošu, tad šajos darbos autora dialogā ar materiālu ir nojaušama dramaturģija,” tā tēlnieka darbus raksturo izstādes kuratore Inga Šteimane.

Igors Dobičins (1958) ir Grand Prix laureāts Starptautiskajā tēlniecības kvadriennālē „Rīga ’96 – Krustceles” (1996). Viņa strūklaka „Kuģu vērotājs” Ventspilī ieguva Latvijas arhitektūras gada balvu nominācijā Pilsētvides dizaina risinājumi (2002). Igora Dobičina personālizstāde „Rentgens. Caurskate” Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (2004) apvērsa priekšstatus par akmens tēlniecības monolīto dabu. Beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļu (1984), kopš 2011. gada Dobičins ir Latvijas Mākslinieku savienības prezidents. Igora Dobičina darbi ir Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja krājumā, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā, Nordea bank kolekcijā. Viņa skulptūras apskatāmas Mārupītes dabas parkā un Pedvāles Brīvdabas mākslas muzejā.

Tikšanās ar mākslinieku “Vēlajās brokastīs” 14. oktobrī pulksten 12. “Vēlās brokastis” ir iespēja neformālā gaisotnē izstaigāt izstādi kopā ar mākslinieku, baudīt atspirdzinājumus un sarunāties par mākslu. Sarunu vada Rīgas Mākslas telpas kuratore Inga Šteimane.

Rīgas Mākslas telpa atrodas Vecrīgā, Kungu ielā 3 (zem Rātslaukuma).

 

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu