Pētījums: Iedzīvotāju noskaņojums ir pozitīvākais • IR.lv

Pētījums: Iedzīvotāju noskaņojums ir pozitīvākais

20
Foto: Raitis Plauks, F64

Iedzīvotāji šoruden optimistiskāki nekā jebkad iepriekš pēdējo trīs gadu laikā

Šoruden iedzīvotāju vērtējums kopējai valsts attīstībai, pašreizējai ekonomiskajai situācijai, iedzīvotāju personiskajam materiālajam stāvoklim un pat valdības darba kvalitātei kļuvis optimistiskāks, secināts jaunākajā “DNB Latvijas barometra” pētījumā, vēstī LETA.

Iedzīvotāji šoruden bijuši optimistiskāki un cerīgāk noskaņoti nekā jebkad iepriekš pēdējo trīs gadu laikā.

Pētījuma pirmās daļas rezultāti turpina atspoguļot pēdējo mēnešu pozitīvās tendences – vairums indikatoru uzlabojušies, daži no tiem pirmo reizi pētījuma vēsturē pakāpušies virs nulles atzīmes. Tiesa gan, neskatoties uz uzlabojumiem, vairākums iedzīvotāju joprojām uzskata, ka kopējā situācija valstī attīstās nepareizā virzienā.

Pētījums veikts 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanu laikā, un eksperti uzskata, ka nākamo pētījumu rezultāti parādīs, vai šāds optimisma pieaugums bijis īslaicīga parādība vai saistīts arī ar objektīvām pārmaiņām sabiedrībā.

“DNB Latvijas barometra” otrajā daļā, tuvojoties valsts svētkiem, iedzīvotāji lūgti izteikt savus viedokļus par svētku svinēšanas paradumiem un patriotiskuma izpausmēm sabiedrībā. Pētījums apliecina sabiedrības integrācijas jautājuma aktualitāti, jo latviešu un cittautiešu atbildes šajā pētījuma sadaļā visai būtiski atšķiras.

 

 

Komentāri (20)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu