Portāls "Fotokvartāls" izdod gadagrāmatu • IR.lv

Portāls “Fotokvartāls” izdod gadagrāmatu

27

Ceturtdien, 27. oktobrī, plkst. 19.00 Satori telpā Berga bazārā tiks prezentēta pirmā FK gadagrāmata

Izdevumā iespiesti seši Latvijas jauno fotogrāfu veidoti mākslas projekti, kas pārstāv noteiktu dokumentālās fotogrāfijas virzienu un veidoti pēdējos divos gados. Tā vairākkārtējs starptautisku fotogrāfijas balvu ieguvējs Aleksandrs Gronskis radījis stāstu no Ķīnas, cenšoties atmest Eiropas tradicionālos uzskatus par ainavu, bet lielākais Latvijas fotohuligāns Ivars Grāvlejs piesavinājies Vācijas elektropreču veikalos apskatei izliktu fotoaparātu atmiņu karšu saturu. Reinis Hofmanis radījis vienu no neticamākajiem fotostāstiem par cilvēkiem, kas brīvajā laikā slepus spēlē brīvdabas lomu spēles, savukārt pieredzējušais fotožurnālists Andris Kozlovskis ar infrasarkano gaismu atklāj sociālisma sekas Baltkrievijā. Daudzsološā Anna Novikova, reflektējot ilgas un piespiedu atšķirtību no mīļotā vīra, ikdienas detaļām piešķīrusi skaudru intimitāti, bet fotogrāfs un pedagogs Alnis Stakle stāsta par Daugavpils Universitātes pētniecības bāzes dalībniecēm, kas uz laiku pārcēlušās dzīvot teju kritiskos sadzīves apstākļos.

Gadagrāmatā iekļauti arī četru ārvalstu mākslinieku fotostāsti par Latviju, kā arī nesaudzīga Sergeja Kruka eseja par Latvijas fotogrāfijas kritikām. Tāpat katrā izdevuma eksemplārā pēc nejaušības principa iekļauts viens augstas kvalitātes attēls.

Atklāšanas laikā būs iespējams satikt gadagrāmatas autorus-fotogrāfus un izdevumu iegādāties par pazeminātu cenu – Ls 4 (vēlāk – Ls 5).

Vairāk informācijas www.fotokvartals.lv

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu