Liegs pakalpojumu sniedzējiem tiesības ziedot • IR.lv

Liegs pakalpojumu sniedzējiem tiesības ziedot

25
Andris Vilks. Foto: Raitis Plauks, F64

Finanšu ministrs šoreiz vēl ļāvis „Rīgas siltumam” ziedot

Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) atļāvis a/s “Rīgas siltums” (RS) ziedot Latvijas Pašvaldību savienībai 840 000 latu sociālās palīdzības veicināšanai, taču neuzskata to par pareizu praksi.

Tāpēc Finanšu ministrija (FM) jau tuvākajā laikā virzīs vairākus priekšlikumus par izmaiņām ziedošanas kārtībā, tai skaitā priekšlikumu liegt sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem tiesības ziedot, ziņo portāls „Delfi.lv”.

Ziedojums paredzēts, lai sociāli atbalstītu Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā deklarētās ģimenes vai atsevišķi dzīvojošās personas, kurām saskaņā ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem ir tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu un kuru mājokļu apkurei tiek izmantota “Rīgas siltums” (RS) piegādātā siltumenerģija.

Finanšu ministrs uzsver, ka ziedošana ir īslaicīgs risinājums krīzes laikā, bet tā nevar kļūt par pastāvīgu sistēmu. A/s “Rīgas siltums” jāstrādā ar peļņu, jāpilnveido darbs ar parādniekiem, peļņa jāizmaksā akcionāriem dividendēs, bet Rīgas domei sociālā palīdzība būtu jānodrošina no sava budžeta, uzskata ministrs.

Vilks atzīmē, ka ziedojuma atļaujas piešķiršanas procesā konstatēti vairāki iespējamie riski, tai skaitā tas, ka ziedotājs ir sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs un šis ziedojums var ietekmēt arī RS pakalpojumu tarifus. Uzņēmuma peļņas ziedošana sociālajai palīdzībai var mazināt godprātīgu “Rīgas siltums” pakalpojumu patērētāju motivāciju regulāri un laikus norēķināties par siltumenerģiju, norāda Vilks.

 

Komentāri (25)

Una Grinberga 14.09.2011. 22.58

Vilks taču varēja pateikt, kā ir – Rīgas Dome nevar izmantot pašvaldības uzņēmumus, lai varas partija(s) “spodrinātu savas spalvas” un tajā pašā laikā budžeta naudu izmantotu citiem mērķiem.

+4
0
Atbildēt

0

kreëstliv 14.09.2011. 22.48

Citiem vārdiem sakot – sedza zaudējumus ar budžeta līdzekļiem.

+3
0
Atbildēt

0

piziks 14.09.2011. 22.50

Hm, bet tam pašam Andrim Vilkam nebija nekādu komentāru, ar savu parakstu atļaujot VAS Latvijas Valsts Meži ziedojumu vairāk Ls 2 milj. apjomā, ko savā starpā sadalīja ZZS Ventspilij un Līvāniem.

Nuja, varbūt definīciju nianse, — ka tajā gadījumā pakalpojums tika sniegts koalīcijas partneriem, bet ikdienā LVM par pakalpojuma sniedzēju nav definējams, — vai ne?

0
-4
Atbildēt

7

    piziks > piziks 15.09.2011. 02.41

    ZanE, pēc vēlēšanām varbūt Vienotībai vērts sarēķināt pērnā rudens valdības veidošanas izvēles rentabilitāti. Gan partijisko, gan valstisko. Tai skaitā = arī naudā: cik un kam izmaksāja Vienotības izvēle ņemt koalīcijā ZZS. Ko ieguvusi un zaudējusi Vienotība, ko = valsts.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 15.09.2011. 07.47

    ZanE, tātad nevienam nav brīv jautāt, kurš vairāk atbildīgs par mazatbildīgu un novēlotu valdības attieksmi pret AirBaltic problēmam, — slikto kaimiņu ministrs no hūtenieka kabatas partijas vai valdības vadītājs ar neapstrīdamo uzvarētāju partiju? :)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > piziks 15.09.2011. 12.48

    ZanE, tātad viss ir pareizi, — valdībai jāstrādā tā, lai atbalstītu Šlesera sacerēto līgumu, Fliks uzvārītos, AirBaltic bankrotētu, tauta par to priecātos, = kā par iespēju kārtējo reizi konsolidēties? :)Tad jau viss notiek patiesi un pareizi?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.09.2011. 08.36

    …O.T….nūūū, kā var aizliegt jautāt, ja cilvēks neko nav redzējis vai sapratis!?!…:))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > piziks 15.09.2011. 08.51

    Zane, šis cilvēks neko nespēj ne redzēt, ne saprast, viņam maksā par Dombrovska un Vienotības ķengāšanu un viņš tikai pilda savu darba uzdevumu. Es jau sen nelasu šos apnicīgos apmaksāto kurmīšu, aliasu, optisko tēmekļu un kompānijas prātuļojumus – stipri lēts un prasts PR, vienkārši pārbraucu peles rullīti pāri.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.09.2011. 03.27

    …O.T. …skaitīt, rēķināt, atņemt un pielikt varam vienmēr!…vai bija cita iespēja?…patieso situāciju redzēja ikviens – kāda jēga nosaukumam “koalīcija”, ja savējiem vēlamos balsojumus sarunās aizkulisēs un nobalsos, kā vajadzēs…balsojumi to uzskatāmi parāda…ikvienai partijai bija izdevīgi, ka Vienotība atbild par visu – par pieņemto un nepieņemto, kādam bija jābūt, kuram uzkraut atbildību…šodienas debatēs izskanēja frāze, ko teicis Urbanovičs – labi, ka mums ir Rubiks, tad neviens negribēs mūs koalīcijā!…kuram gan gribās atbildības smago nastu?…vieglāk no malas kritizēt, tā feini iekārtojušies…
    …bet sākoties ekonomikas augšupejai – visi sarosījušies…būs kā ar Ļeņina baļķi…:))
    …šodien neviens nepateiks…kā būtu, ja būtu….:))

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > piziks 15.09.2011. 00.37

    …Optiskais Tēmekli…bija gan iebildumi un ne tikai Vilkam, arī Dombrovskis un Vienotība iebilda un jau tad teica, ka jāmaina likums….vai man atgādināt Dūklava atbildi, kurš lielā uzpūtībā atcirta – variet rosināt likuma izmaiņas, bet mēs par tām nebalsosim!…mums labāk redzams, kā vajag darīt!…varu kļūdīties precīzā vārdu izkārtojumā teikumā…bet paustā doma no tā nemainās….

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu