EK atbalsta Horvātijas uzņemšanu ES • IR.lv

EK atbalsta Horvātijas uzņemšanu ES

9
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Par dalībvalsti Horvātija varētu kļūt 2013.gadā; uzņemšana vēl jāapstiprina ES līderiem

Horvātija par pilntiesīgu Eiropas Savienības (ES) dalībvalsti varētu kļūt 2013.gada 1.jūlijā, piektdien pavēstīja Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozu, vēsta aģentūras AFP un LETA.

“Šodien ir vēsturiska diena Horvātijai un Eiropas Savienībai,” apliecināja Barrozu, norādot, ka rosinās noslēgt Horvātijas iestāšanās sarunas. “Tas bruģē ceļu Horvātijas kļūšanai par 28.dalībvalsti 2013.gada 1.jūlijā.”

Šajā jautājumā gan vēl nepieciešama ES līderu piekrišana, kas varētu tikt dota 23. un 24.jūnijā gaidāmā samita laikā.

Horvātija pieteicās kļūt par Eiropas Savienības dalībvalsti 2003.gadā, bet oficiālas iestāšanās sarunas sākās 2005.gadā.

“Swedbank” galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja, ka ES iespējamā paplašināšanās uz Latvijas ekonomiku vai ārējo tirdzniecību ar Horvātiju vismaz tuvākajā laikā nekādu būtisku ietekmi neradīs.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem Horvātija neierindojas Latvijas svarīgāko ārējās tirdzniecības partneru vidū. Jaunākie publiski pieejamie dati par Latvijas un Horvātijas savstarpējo tirdzniecību rāda, ka 2009.gadā Latvijas eksports uz Horvātiju veidojis vien 932 tūkstošus latu, bet importējuši esam preces 4,529 miljonu latu vērtībā.

Komentāri (9)

raimonds_bossltd 10.06.2011. 19.47

to kents
Nevajadzēja fašistiskajam izdzimtenim Miloševičam Jadranas pērli, Dubrovnikus censties pataisīt par Sevastopolei līdzīgu cūkkūti, ar piedzērušies, apvēmušies un apmīzušies krievu jūrniekiem un virsniekiem. Jadrana – miera jūra, bez krievu karakuģiem. Nevajadzēja bombīt Dubrovnikus. Tagad serbiem vairs nav jūras un nekad nebūs.

+1
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 11.06.2011. 21.57

Srbi su rusi.
Serbu baznīcas!!!!! Sadisma un pederastijas perēklis. Kādam gan jābūt nožēlojamam tārpam, lai turpinātu ietekmēties no ideoloģijas, kas daudzus gadsimtus turēja tumsonībā, atpalicībā un aklā paklausībā beztiesīgus vergus un kuras vārdā pastrādātas visdrausmīgākās zvērības. Visdrūmākie viduslaiki.

0
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 10.06.2011. 15.43

Kaut kāds murgs. Horvātija jau sen, kad tā veiksmīgi atrisināja savu krievu problēmu, reizē ar citām Austrumeiropas valstī, bija jāuzņem. Latvija drīzāk ar saviem nepadarītiem mājasdarbiem nebija pelnījusi.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu