Daudzbērnu ģimenes varēs saņemt atlaidi elektrības tarifam • IR.lv

Daudzbērnu ģimenes varēs saņemt atlaidi elektrības tarifam

31

“Latvenergo” piešķirs papildus 2400 kWh, par ko varēs norēķināties pēc vecā tarifa

No šā gada maija daudzbērnu ģimenes varēs pieteikties atlaidēm elektroenerģijas iegādei, informējis “Latvenergo” pārstāvis Andris Siksnis.

Atbalstam paredzēts ģimenēm ar apgādībā esošiem trīs vai vairāk bērniem līdz 18 gadu vecumam. Šīm ģimenēm paredzēts piešķirt papildus 2400 kilovatstundas (kWh), par kurām varēs maksāt pēc iepriekšējā jeb starta tarifa – 8,25 santīmiem par kWh. Līdz ar to par iepriekšējo tarifu gada laikā no aprīļa varēs tērēt 3600 kWh un tikai pēc tam būs jārēķinās pēc pamata tarifa jeb 10,74 santīmiem par kWh.

Atbalstam pieteikties aicināts tas daudzbērnu ģimenes loceklis, uz kura vārda slēgts līgums ar “Latvenergo”. To varēs izdarīt gan kompānijas mājaslapā, gan jebkurā klientu apkalpošanas centrā no maija līdz augustam.

Lai pārbaudītu daudzbērnu ģimenes statusu, “Latvenergo” izmantos Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iedzīvotāju reģistra datus. Situācijās, kad dati par daudzbērnu ģimeni var nebūt atrodami reģistrā, piemēram, vecāki ir šķīrušies, bet pēc tam apprecējušies otrreiz un katram ir savi bērni, bet visi dzīvo kopā, energouzņēmums aicina pieteikties atbalstam klātienē – klientu apkalpošanas centrā, līdzi ņemot dokumentus par bērniem un laulības apliecību.

Kā ziņots, sākot uzskaiti no 1.aprīļa, par pirmajām patērētajām 1200 kWh jāmaksā līdzšinējais elektroenerģijas tarifs – 8,25 santīmi par kWh jeb starta tarifs. Savukārt, sākot ar 1201.kWh, būs jāmaksā 10,74 santīmi par kWh jeb pamata tarifs. Pēc gada uzskaite sāksies no sākuma.

 

Komentāri (31)

Anna Gaigule 20.04.2011. 17.52

Nevar un negrib. No iedzīvotāju reģistra datiem to varētu paši uzzināt, bet problēmas rada oficiālā īpašnieka neatbilstība ar iedzīvotājiem, bet to kontrolēt ir pašvaldības kompetence.
Un atgriežamies sākumā. Vai nu vajag normālu (nediskriminējošu) tarifu visiem, vai arī ar atlaidēm ir jānodarbojas citiem. Latvenergo katrs, kas nav atlaidei pieskatīts, ir ieguvums — kāpēc darīt papildu darbu, lai nopelnītu mazāk?

+2
0
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 20.04.2011. 22.24

Sociālās atbildības mēģinājuma otrais variants…

0
0
Atbildēt

0

Jânis Dimants 20.04.2011. 18.29

Ja vienam no trīs bērniem ir 18 gadi, viņš mācās skolā un ir manā apgādībā, tad kāpēc mana ģimene nevar saņemt atlaidi kā daudzbērnu ģimene?

0
0
Atbildēt

1

    egfoto > Jânis Dimants 20.04.2011. 19.40

    Nevar tāpēc, ka 18 gados jau var sūtīt uz stroiku kapāt, ja paši nevar nopelnīt.
    Kā zināms, tad vidusskola nav obligāta un tad jau varēs arī bļaut, ka dēlam ir 30 gadi un viņš vēl mācas un vajag atlaides.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu