Sāk ''Latvenergo'' darbinieka nāves izmeklēšanu • IR.lv

Sāk ''Latvenergo'' darbinieka nāves izmeklēšanu

30
Foto: Raitis Plauks, F64

Īsā laikposmā energouzņēmumā noticis jau otrais traģiskais negadījums

Valsts darba inspekcija (VDI) sākusi izmeklēšanu par “Latvenergo” elektromontiera nāvi, kas iestājusies darba pienākumu pildīšanas laikā, ziņo aģentūra BNS. Īsā laika posmā šis jau ir otrais gadījums, kad dzīvību zaudējis energouzņēmuma darbinieks.

VDI pārstāve Baiba Auzāne stāstīja, ka piektdien “Latvenergo” speciālists izsaukts uz kādām mājām Suntažu apkārtnē, kur bija radušies elektrības traucējumi. Kad notikuma vietā ieradies vēl viens “Latvenergo” pārstāvis, viņš kolēģi ieraudzījis guļam dīķī, virsū tam bijuši elektrības vadi. Auzāne vien norādīja, ka šajā apkārtnē bija sasnidzis daudz sniega, taču atturējās minēt iemeslus, kāpēc notika nelaime.

Īsā laika posmā šis jau ir otrais gadījums, kad bojā gājis elektromontieris. Janvāra sākumā dzīvību zaudēja uzņēmuma darbinieks, kas bija iesaistīts elektroapgādes atjaunošanā Latgalē. Par šo gadījumu VDI slēdzienu sniegs līdz 25.februārim.

Kā uzsvēra VDI pārstāve, “Latvenergo”, salīdzinot ar citiem uzņēmumiem Latvijā, kopumā darba drošības ziņā esot pārāks.

Komentāri (30)

mxblack 13.02.2011. 16.16

Izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Es ar pilnu atbildību varu teikt ka šis darbs bieži vien līdzinās atmīnētāja darbam. Arī atmīnētājiem eksistē drošības tehnikas noteikumi, tapat kā ar elektrotīkliem saistītajiem speciālistiem. Un mazākā kļūda bieži var beigties ar cilvēka nāvi. Mani pašu savulaik šādus pienakumus veicot, un pieļaujot paviršību, tikai brīnums izglāba no drošas un mokpilnas nāves. Iespējams ka šoreiz montiera nāves cēlonis bija sapuvis stabs, ar kuru kopā viņš iegāzās dīķī un tam virsū uzkrita, iespējams ka neatslēgti no sprieguma, vadi. Varbūt viņš vienkārši zaudēja samaņu no trieciena un dīķī nosala. Tur var būt visādi. Diemžēl šādu bīstamu sopecialitāšu cilvēki šeit netiek ne papildus apdrošināti, ne arī vienmēr tiem ir iespējams, bez konflikta ar priekšniecību, ievērot visus darba drošības noteikumus. Bieži tiem liek vieniem strādāt sapuvušās gaisa līnijās, kāpt vienatnē uz neatbilstošām pieslienamām kāpnēm, kā arī strādā tlielā augstumā nodrošinātiem tikai ar tradicionālo elektriķa jostu, kurai cilvēks vienkārši var izbraukt cauri, ja pazūd pamats zem kājām. Ne velti visi drošības noteikumi ir ar asinīm rakstīti. Manuprāt šo ļoti bīstamo specialitāšu cilvēki, kuri tāpat kā policisti, ļoti bieži ir spiesti riskēt ar savu dzīvību, būtu daudz labāk jāatalgo un arī jāapdrošina. Bet tas jau nav darba devēju interesēs, arī valsts interesēs ne. Bet savas arodbiedrības elektriķiem nav. Un to nu pašiem būtu jāveido.

+2
0
Atbildēt

0

laura_skeltina 12.02.2011. 19.33

Diemžēl klients ir pirmajā vietā un Latvenergo darbiniekiem nākas riskēt ar dzīvību. Ceru, ka vienreiz darba inspekcija piespiedīs montieru dzīvību novērtēt augstāk par pierīgas mājsaimnieču kaprīzēm.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu