Darba meklētāji izmanto modernās tehnoloģijas • IR.lv

Darba meklētāji izmanto modernās tehnoloģijas

20
foto: Gatis Gierds, f64

CV un motivācijas vēstuli  papildina darba meklētāju video prezentācija

Kaut arī personāla atlases tirgū dominē ierastās prezentācijas formas, tādas kā CV, fotogrāfijas un ieteikumu vēstules, tomēr pēdējā gada laikā virkne darba meklētāju izmanto arī video  prezentāciju, portālam Nozare.lv stāsta personāla atlases uzņēmuma IG Konsultācijas portāla www.labsdarbs.eu vadītāja Iluta Gaile. 

Savas video prezentācijas portālā iesnieguši 34 darba meklētāji. Vairums no tiem ir saistīti ar specifiskām profesijām tādās jomās kā mārketings, mediji un reklāma. Gaile atzina, ka pagaidām nav nekādu iespēju novērtēt, vai šāds prezentācijas veids sniedz kādas priekšrocības attiecībā pret citiem darba meklētājiem, jo nav saņemtas pietiekoši daudz atsauksmes. Tāpat nav paredzams, ka video izmantos visi darba meklētāji. Šis paņēmiens būs svarīgāks radošo profesiju pārstāvjiem, piebilst Gaile.

Šobrīd bezdarba līmenis Latvijā ir 14.3%.  Kā Nozare.lv atzīst  Latvijas Krājbankas Investīciju pārvaldes galvenā analītiķe Olga Ertuganova, nav paredzams, ka tuvākā gada laikā šis līmenis strauji samazināsies. Izmaiņas nodokļu politikā un fiskālās konsolidācijas pasākumi neveicina strauju jaunu darba vietu rašanos. Pat zināmas ekonomiskas augšupejas gadījumā uzņēmēji visticamāk centīsies izmantot jau esošo darba spēku un, tikai novērojot zināmu attīstības stabilitāti, meklēs papildu darba vietas. 

Tāpat Ertuganova atzīst, ka Latvijā ir ļoti izteikta strukturālā bezdarba problēma. No vienas puses, tūkstošiem cilvēku meklē darbu, bet, no otras puses, daudzos izņēmumos, gan augošās, gan stagnējošās nozarēs trūkst kvalificētu speciālistu.

Komentāri (20)

Pelēkais Vilks 10.05.2016. 10.41

amatpersonām būs jāiztur savdabīgs tiesiskuma pārbaudes tests

==========

pieredze pierāda puzes pundura pilnvaru pilnību

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu