"Platforma Rekords" iesniedz maksātnespēju • IR.lv

"Platforma Rekords" iesniedz maksātnespēju

25
Attēls: platforma.lv

Tiesā ierosināta lieta pēc mūzikas ierakstu kompānijas pieteikuma

Mūzikas ierakstu kompānija "Platforma Rekords" tiesā iesniegusi maksātnespējas procesa pieteikumu, liecina Maksātnespējas administrācijas sniegtā informācija, ziņo aģentūra BNS. Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa 23.decembrī ierosinājusi maksātnespējas lietu.

Par "Platforma Rekords" administratori izvēlēta Svetlana Titova, taču viņa līdz 29.decembra dienas vidum no šiem pienākumiem vēl var atteikties, ziņo aģentūra LETA.

Uzņēmuma publiskie tālruņa numuri nedarbojas, taču firmas lielākais īpašnieks Rimants Liepiņš LETA komentārus solījis sniegt trešdien.

"Platforma Rekords" 2009.gadā strādāja ar 360,3 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 35% mazāk, salīdzinot ar gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 35,9 tūkstoši latu, kas ir 2,8 reizes vairāk nekā 2008.gadā, liecina "Lursoft" datubāzē publiskotais kompānijas darbības pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījums pērn samazinājās saistībā ar vispārējo ekonomisko situāciju valstī. Palielinoties izmaksām un samazinoties apgrozījumam, "Platforma Rekords" 2009.gadu pabeidza ar zaudējumiem. "Platforma Rekords" vadība gan bija plānojusi nostiprināt vietu Latvijas tirgū un vēstīja, ka iecerējusi sākt aktīvu Latvijas mūziķu popularizēšanu ārpus robežām, kā arī turpināt pārdošanu digitālā veidā.

"Platforma Rekords" lielākais īpašnieks ir Rimants Liepiņš, kuram pieder 51% uzņēmuma kapitāldaļu. Aigara Graubas un Normunda Kalniņa firmai "Platforma Filma" pieder 39% "Platforma Rekords" kapitāldaļu, Danam Bērtulim – 10%.

Komentāri (25)

Jānis Mednis 16.08.2015. 15.46

Lai izertu korumpantus un valsts nozadzējus “jāizpurina” bagātie ordeņu un pielaižu saņēmēji. Tajā vidē korumpanti čum un mudž.

+9
0
Atbildēt

2

azilans 15.08.2015. 16.55

10/10

Ņemot vērā Krievijas kravu tranzīta caur LV ostām apturēšanu…

vajadzētu pārskatīt ESF (2014-2020) prioritāros ieguldījumus LV lielajās ostās, lai LV nodokļu maksātājiem nebūtu jālīdzfinansē investīcijas ostās, kas nedod atbilstošu pienesumu valsts un pašvaldības budžetam un attīstībai.

+9
0
Atbildēt

0

andrejs 14.08.2015. 23.16

kodolīgi un trāpīgi uzrakstīts

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu