Joprojām nav lēmuma par Latvijas institūta vadītāju • IR.lv

Joprojām nav lēmuma par Latvijas institūta vadītāju

38
Nora Krevņeva, F64

Ārlietu ministra Kristovska vilcināšanos aizbildina ar daudzajām ārvalstu vizītēm

Kaut arī īpaši izveidotā komisija pirms aptuveni divarpus nedēļām iecelšanai Latvijas institūta (LI) direktora amatā ieteica bijušo parlamentārieti Karinu Pētersoni (LPP/LC), ārlietu ministrs Ģirts Valdis Kristovskis ("Vienotība") joprojām nav izlēmis par jauno iestādes vadītāju, vēsta aģentūra BNS.

Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Teikmanis pastāstīja, ka komisija no 13 pretendentiem Pētersoni atzinusi par kompetentāko, tādēļ tieši viņas kandidatūru ieteiks ārlietu ministram Ģirtam Valdim Kristovskim apstiprināšanai Latvijas institūta vadītāja amatā.

Ministra preses sekretāre Dace Balode lēmuma nepieņemšanu skaidro ar to, ka pēc apstiprināšanas amatā Kristovskim bijis ļoti daudz ārvalstu vizīšu.

Arī nākamā nedēļa, sagaidāms, bus ārpolitiski aktīva – Kristovskis apmeklēs Briseli, bet 15. un 16.decembrī Latvijā vizītē ieradīsies Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs, tajā piedalīsies arī ārlietu ministrs. Uz Krieviju, kur 19.-22.decembrī valsts vizītē uzturēsies Valsts prezidents Valdis Zatlers ar delegāciju, Kristovskis gan nav plānojis doties.

Balode pieļāva, ka Kristovskis lēmumu varētu pieņemt, ātrākais, nākamās nedēļas beigās. Savukārt Pētersone aģentūrai BNS pastāstīja, ka sākotnēji viņai bijusi plānota tikšanās ar Kristovski, taču tagad ziņu no ministra nav. Viņa arī pauda pārliecību, ka piederība LPP/LC viņai netraucēšot vadīt Latvijas institūtu, taču, ja ministrs lūgšot izstāties no partijas, viņa to apsvēršot.

LI bez direktora ir no 2.decembra, kad to atstāja 10.Saeimā ievēlētais deputāts Ojārs Kalniņš. Ārlietu ministrija konkursu uz LI direktora amatu izsludināja 26.oktobrī, bet komisija, kas bija izveidota pretendentu vērtēšanai, novembrī nolēma šim amatam ieteikt Pētersoni.

Komentāri (38)

lebronj2356 11.12.2010. 17.52

Varētu būt vienkārši vilcinošā pretošanās, jo iesakot šādu personu šim amatam, šķiet, ka tas ir politiski angažēts vai arī kādam nav visi mājās. Pirms kādā laika Petersone virzija darba grupu Latvijas – ZKorejas attiecībām un slavēja kā ļoti labas esam…

+9
0
Atbildēt

0

Silvija Adijāne 11.12.2010. 16.50

Vispār šis nu ir gadījums , kad stipri jāapšauba ministrijas komisijas kompetence un atlases kritēriji.. Atvainojos, bet ko Pētersone jēdz no jaunajiem mēdijiem un IT izmantošanas valsts tēlas veidošanā (nav runa par tehniskajiem aspektiem), kuriem būtu jābūt centrālajiem LI darbībā? Visādi izgorīties dažadās konferencēs un parunāt labā angļu mēlē: to viņa prot. bet atdeves no tā O. Ja jau nav , kur likt un obligāti jāatrod kāda silta vietiņa, lai labāk sūta par vēstnieci uz kādu valsti, kur var nodarīt vismazāk skādes un kur nav nepieciešamas zināšanas starptautiskajos jautājumos.

+8
0
Atbildēt

10

    raimonds_bossltd > Silvija Adijāne 11.12.2010. 17.22

    to Ghost Dog
    Čekas kucei un pederastijas apoliģētei Pētersonei, vietu jau ierādīja vēlētāji. Ko vēl?
    Ja jau nav, kur likt, tad atliek izmest, bet ne pieļaut, ka viņa grauj Latvijas tēlu, kaut vai Nauru.

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > Silvija Adijāne 12.12.2010. 17.32

    to ombros

    “Pastiprināta taisnības izjūta” ?

    Smieklīgi. Kur Tev ir fakti par to, ka K.Pētersonei bija saistības ar čeku ?!? Ja Tev tādi ir, lūdzu uzrādi !!! Ja Tev tādu nav, turi muti un patiešām labāk pazūdi “pagrīdē” ! Par “čekas kuci” līdz šim aprindas ap garīgi nestabīlo Linardu Grantiņu apzīmēja vienīgi VVF. Vai būtu kaut ko palaidis garām ?

    S.c. tie bija tie paši “nacionālisti” ap V.Birzes NSS, kas kopā ar apvienoto satrakotu latviešu “nacionālistu” un krievu reliģisko fanātiķu pūli A.Ļedjajeva, A.Stendzenieka, L.Dimiteres, J.Rožkalna u.c. vadībā kā asinskāri suņi sarīkoja praidistu medības pie Reval viesnīcas tai pašā 2006.g..

    Vai tas būtu Tavs garīgais līmenis ? Vai tā izpaužas Tava “pastiprinātā taisnības izjūta” ? Nožēlojami.

    Viens no iemesliem, kamdēļ “krākrā”-Pētersone manuprāt ir nepiemērota LI vadītājas amatā, ir, ka no “Mozaikas” aizstāves politiskās konjunktūras dēļ kļuva par homofobo J.Šmita & A.Šlesera LC/LPP biedri un sabiedroto. Latvijas tēls pasaulē jau tā ir pietiekami sagandēts.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Silvija Adijāne 12.12.2010. 14.45

    to sigma
    Es “sirgstu” ar pastiprinātu taisnīguma izjūtu. Vai taisies iedzīt mani pagrīdē un pārstāt mierīgi gulēt, naktīs?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Silvija Adijāne 12.12.2010. 19.48

    to sigma
    Pēc daudziem viņas balsojumiem, kas vērsti uz latviešu tautas iznīcināšanu, nav šaubu par viņas līgumu ar čeku, jeb par to ir maksāts jeb viņai ir līgums ar sātanu. Tas būtību nemaina. Varbūt apgalvosiet, ka viņa ir nepieskaitāma un tāpēc tā rīkojās?
    Arī sodomijas sludināšana ir vērsta uz latviešu tautas iznīcināšanu. Turlā palīga, viņa gatavoto sūdu metēja un citu viņiem tuvo agresīvo uzvedība, bija vienkārši promaskavisko homoseksuālistu karš pret rietumnieciski noskaņotiem homoseksuālistiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > Silvija Adijāne 12.12.2010. 17.55

    .. piekriitu , šis kantoris ir klapeejams ciet!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Silvija Adijāne 12.12.2010. 14.41

    to TanteSidra
    Kā man viņu godāt, par čekas madāmu, vai. Vai man būtu jāēd ar Pētersones partijas biedru rokām ceptās pankūkas?
    http://www.youtube.com/watch?v=mOzNlSF3WHE Pilno versiju vairs neatrodu
    Paldies, es izvairīšos no A hepatīta un citām zarnu infekcijām.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > Silvija Adijāne 12.12.2010. 02.03

    shis instituts ir sledzams.
    te ir fragments no Ojara Kalninja sacerejuma ko vinsh budams LI direktors rakstija 10 gadus:
    _…Kā top Latvijas tēls?
    Latvijas zīmolvedības programma
    Ko dara LI?
    Kopš 2004. gada 19. oktobra Latvijas institūts ir valsts aģentūra, kas ir vadošā valsts pārvaldes iestāde Latvijas pozitīvas atpazīstamības veicināšanas jomā. Katru gadu Latvijas institūts savu iespēju robežās apkopo informāciju un izvērtē aktuālo situāciju par Latvijas pozitīvas starptautiskās atpazīstamības veicināšanas jautājumiem un izstrādā un īsteno atpazīstamības veicināšanas pasākumu plānu. Paralēli citiem plānotajiem darbiem, viens no būtiskākajiem Latvijas institūta darbības virzieniem 2006. un turpmākajos gados ir un būs koordinācijas funkciju veikšana.
    Kas ir valsts tēls un zīmolvedība?
    Valsts tēls ir ļoti plašs jēdziens, ko veido cilvēki, sabiedrība, ekonomika, infrastruktūra, politika, vēsture, daba un notikumi kopumā.
    Zīmolvedība ir daļa no tēla veidošanas, tā ir valdības (valsts institūciju) ilgtermiņa plānveidīga rīcība, lai iegūtu un uzturētu pozitīvu valsts reputāciju gan valsts iekšienē, gan starptautiskā mērogā…
    …_

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Silvija Adijāne > Silvija Adijāne 11.12.2010. 17.30

    Būtībā piekrītu. Vienkārši mēģināju būt tolerants. Ja jau tiešām nevar cilvēkam atteikt :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    Rinalds Āriņš > Silvija Adijāne 11.12.2010. 23.18

    Pētersone šai amatā patiešām ir absurds.

    Bet tas tomēr “Ombros” nedod tiesības būt primitīvam un prastam. Nav pirmā reize, kad viņš izsakās līdzīgi.

    Varbūt viņam labāk aizvākties uz citiem portāliem, kur šāda veida rupjības ir “normālas”.

    skat.arī:
    Ar ko sirgst interneta agresīvie komentētāji?
    «Apollo», [email protected]
    Sestdiena, 11. decembris (2010) 00:03 | Komentāri: (294)
    Aizskaroši komentāri interneta vidē neliecina par iekšējo brīvību

    Ledus ir sakustējies, un Tieslietu ministrijā tapšanas stadijā ir likuma izmaiņas, kas vienkāršotu vēršanos tiesā goda un cieņas aizskāruma gadījumos. Paredzēts, ka šis likums attieksies arī uz komentāriem interneta portālos. Apsveicami, jo tas aizlāpīs likumdošanas caurumu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Edzs > Silvija Adijāne 12.12.2010. 02.01

    ombros :(
    tev ir daudz labu ipashibu tapec beidz reiz tik nejedzigi vienveidigi lamaties. nu kads gan Karinai Petersonei var but sakars ar lietu ko tu vinjai piedeve.
    man ari vinja nepatik un shaja amata vinja noteikti neder.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 11.12.2010. 17.04

Viņa arī pauda pārliecību, ka piederība LPP/LC viņai netraucēšot vadīt Latvijas institūtu, taču, ja ministrs lūgšot izstāties no partijas, viņa to apsvēršot.

Šitas mani uzjautrina. Visu ko gatava izdarīt kāposta dēļ.

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu