Zatleru Krievijā pavadīs neparasti liela delegācija • IR.lv

Zatleru Krievijā pavadīs neparasti liela delegācija

36
Sarkanais laukums Maskavā, Krievijā. Avots: EPA/LETA

LIAA pārstāve: skatīsimies, lai nebūtu ekskursanti, bet cilvēki ar reālu interesi

Valsts prezidentu Valdi Zatleru oficiālajā vizītē Krievijā plāno pavadīt līdz šim nepieredzēti liela uzņēmēju delegācija, aģentūrai BNS atzina prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA) piektdien beidzās pieteikšanās termiņš uz dalību delegācijā. LIAA pārstāve Vineta Vilistere-Lāce pavēstījusi, ka saņemti vairāk nekā simts uzņēmēju pieteikumi, tomēr kopējo uzņēmēju skaitu apkopos pirmdien. "Mums nav vēlamie, nevēlamie, bet mēs skatīsimies, lai nebūtu ekskursanti, bet uzņēmēji, kam tiešām ir reāla interese par Krieviju," sacīja Vilistere-Lāce.

Savukārt Rassa apliecināja, ka nebūs tādu uzņēmēju, kas būs jāatstāj aiz svītras. Viņa atzina, ka tik liela uzņēmēju delegācija vēl nav pieredzēta. Līdz šim visvairāk biznesa pārstāvju bijuši Zatlera vizītēs Azerbaidžānā (ap 70 uzņēmēju) un Centrālāzijā, kuras laikā tika apmeklētas trīs valstis. Krievijas vizītes čarterlidmašīna tiek plānota ar 200 vietām.

Arī žurnālistu interese ir liela, jo vizīti atspoguļot pieteikušies 18 masu mediju pārstāvji no Latvijas, tomēr Zatlera braucienu atspoguļos arī vietējie mediji, tāpēc skaits būs vēl lielāks.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers no 19. līdz 22.decembrim uzturēsies oficiālajā vizītē Krievijā. Tās laikā prezidents apmeklēs gan Maskavu, gan Sanktpēterburgu.

Prezidenta delegācijā bez viņa kancelejas pārstāvjiem būs arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, satiksmes ministrs Uldis Augulis, iekšlietu ministre Linda Mūrniece, Rīgas mērs Nils Ušakovs un pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs. Delegācijas sastāvs vēl var mainīties.

Komentāri (36)

noverotajs 11.12.2010. 14.20

Interesanti, ka līdz šai dienai uzņēmēji tomēr jūtas “ērtāki” bij. Pad. Savienības vidē, nevis cenšoties attīstīt tirgus Eiropā.

+10
-2
Atbildēt

1

    Janka, Janic > noverotajs 11.12.2010. 15.31

    ar krieviem vioenkaarši , pamataa jau braaliigaas korupcijas saites , rietumos nemaak , jo tur uz ķepu neņem

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

Silvija Adijāne 11.12.2010. 16.43

“uzņēmēji”, kuriem galvā uzstādīts lokators, kas neko citu kā Austrumus neuztver. Un patiesībā pat Krievijā spēj darboties tikai tāpēc, ka cer uz politisku aizmuguri. Nožēlojami.

+7
-1
Atbildēt

0

andrejs_kirsis 11.12.2010. 14.46

“…un personas, kas viņu pavada”. Lidmašīnas avārija nosēžoties nenotiks kā poļiem?

+6
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu