Loskutovs: Bendrātei ir jānoliek deputātes mandāts • IR.lv

Loskutovs: Bendrātei ir jānoliek deputātes mandāts

45
Aleksejs Loskutovs (SCP). Autors - Raitis Plauks, F64

Premjers un partijas biedrs Dombrovskis atkārtoti apliecina Bendrātei atbalstu

Strikti būtu jāizvērtē, vai deputātes Silvas Bendrātes (JL) rīcība atbilst partijas politikai un vēlētājiem dotajiem solījumiem, pavēstījis apvienībā "Vienotība" ietilpstošās "Sabiedrības citai politikai" (SCP) pārstāvis Aleksejs Loskutovs. Tikmēr Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (“Vienotība”, JL) atkārtoti apliecinājis, ka Bendrāte var turpināt Saeimas deputātes darbu, vēsta LETA.

"Vienotības" līderis Dombrovskis trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" atkārtoti uzsvēra pilnu kolēģu uzticību partijas biedrei, piebilstot, ka Bedrāte var turpināt darbu Saeimā.

"Es personīgi uzskatu, ka Silvai Bendrātei (JL) ir jānoliek Saeimas deputātes mandāts," – trešdien  LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" Loskutova teikto atreferē aģentūra LETA.

Loskutovs uzsvēra, ka viņam esot bažas par Bendrātes darījuma iespējamo ietekmi uz viņas darbību, par ko liecinot ilgstoši nenokārtotas saistības. "Lai gan viņa izteicās, ka ir atstrādājusi šo summu, juridiski saistības ir palikušas," uzskata Loskutovs. Uz jautājumu, vai attiecībā uz Bendrātes palikšanu Saeimā "Vienotības" iekšienē valda nesaskaņas, Loskutovs atbildēja, ka nesaskaņu neesot, "katram ir tiesības uz savu viedokli".

Otrdien izvērtēt Bendrātes darbības “Vienotību” aicināja “Meierovica biedrība”, kuras vairāki biedri partijas “Pilsoniskā savienība” sastāvā no “Vienotības” saraksta ievēlēti 10.Saeimā.

Sabiedrība par atklātību “Delna” uzskata, ka Bendrāte “ir smagi pievīlusi savu velētāju uzticību” un atklātībā nākusī informācija ir pamats gan 9., gan 10.Saeimas deputāta mandāta nolikšanai.

Jau ziņots, ka portāls “Pietiek.com” publicējis trasta līgumu starp Ventspils mēru Aivaru Lembergu un tolaik Silvu Ērmani. Lembergs viņai piešķīris tiesības par viņa naudu iegādāties kapitāldaļas SIA "Kurzemes radio". Šis fakts nav parādījies Bendrātes ikgadējā deklarācijā. Portāls ir vērsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Komentāri (45)

Eliks 27.10.2010. 12.03

Protams, ka toreiz, kad līgums tika slēgts, gan Bendrāte bija jaunāka un naivāka, gan par Lemberga darbošanos mēs maz ko zinājām. Tomēr brīdī, kad cilvēks iet politikā, viņam vajadzētu izvērtēt visus riskus, kas ar to saistīti – arī savus iepriekšējos darbus un to iespējamo nākšanu atklātībā. Galu galā radio nav tas pats, kas, piemēram, zemes pleķītis vai meža nogabals savām personiskajām vajadzībām /kaut gan arī tas neapšaubāmi var būt ietekmēšanas objekts/. Radio dzirdētais atsaucas daudzu cilvēku prātos un rīcībā. Kur ir garantija, ka netika noklusēts kāds būtisks fakts vai pielikts kāds slavinošs apgalvojums? Un tagad, kad jau ilgu laiku zinām par Lembergam izvirzītajām apsūdzībām – vai Bendrātei neienāca prātā par šo darījumu izstāstīt kaut vai savas partijas biedriem? Neticu, ka viņa šo līgumu bija aizmirsusi – Lembergs bez maz vai katru dienu tiek pieminēts masu saziņas līdzekļos. Un vēl tā viņas putrošanās žurnālistu priekšā… Piekrītu Loskutovam.

+20
-1
Atbildēt

0

Ieva 27.10.2010. 11.57

Loskutovam taisnība. Jautājums , kāpēc tas tika izvilkts gaismā tieši tagad, protams, ir svarīgs, un tas ir jāprasa slīpajam Lapsim, bet, ja Druvietes “lieta” izskatās aiz matiem pievilkta, tad par Bendrātes pērkamību var nešaubīties. Es principiāli neatbalstu Lapsas metodes, lietu nodzeltināšanu par katru cenu savas popularitātes celšanai, bet tas nemaina lietas būtību.

+21
-2
Atbildēt

3

    Ieva > Ieva 27.10.2010. 17.10

    A Tu esi pārliecināts, ka saņēma? Un, ja saņēma, vai draudētājs nebija viņš pats? Vajadzēja taču kādu iemeslu, lai varētu aizbraukt pavaļoties. Kā vienmēr ceru, ka man nav taisnība, bet šaubu velniņš man te tomēr ir – vai tik tas nav “izturēts” lapsiskais stils?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    jessdrthomas > Ieva 27.10.2010. 16.28

    Lapsa tač pirms vēlešanām bij saņēmis draudus – i sev, i māsai, i māsas bērniem: līdz vēlēšanām nepublicējies, ja dzīvība dārga! Un prom bij. “Pemetu Latviju”, kā mums rādīja “De Facto”.

    Draudētāja, sanāk, Bendrāte bijusi ;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    a_oleinika > Ieva 28.10.2010. 05.37

    >papageno

    Lapsa patiešām ir paspējis sabojāt savu tēlu ar visādām cūcībām. (Un te nav runa par uzkāpšanu uz astes oligarhiem.) Cilvēki, kurus tas ir skāris, vienkārši neko nesaka, jo apzinās, ka citādi viņus publiski noraks. Lapsa ir žurnālists ar pietiekami lielu ietekmi, un arī pārējie nekavēsies. (Un man nav tiesību te izpaust faktus šo cilvēku vietā.)

    Kaut draudēšanu sev gan nespēju iztēloties kā reālu. Bet, kā jau teicu, ir parādījis sevi kā ļoti slīpēts un naudaskārs tips. Turklāt, kā redzams pat no publiski redzamās darbības, nav izvēlīgs attiecībā uz metodēm mērķa sasniegšanai. Nelikumīga noklausīšanās, dokumentu nopludināšana, kompromāti, šantāža, draudi – tās visas ir radniecīgas kategorijas. No pirmās līdz pēdējai nav nemaz tik tālu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

varrvara 27.10.2010. 12.38

Pievienojos Loskutovam! Man kā Vienotības vēlētājam nav pieņemama Saeimas deputāte ar šo 8 gadus veco nastu. Tas ir tikai un vienīgi principa jautājums un beigu, beigās politiskās atbildības sākums.

+18
-1
Atbildēt

1

    Janka, Janic > varrvara 28.10.2010. 05.08

    kaa teicis krietnais kareivis Šveiks: “Viss saakas ar siikumu , ar neiešuutu pogu mundierii un beidzas ar valsts nodeviibu…”. iisi un konkreeti , taa arii ir

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu