Rosina Paulam piešķirt MK balvu • IR.lv

Rosina Paulam piešķirt MK balvu

13
Andrejs Strokins, F64

5000 latu prēmijai Maestro ieteikts par ieguldījumu skolēnu dziesmu svētku pilnveidē

Maestro Raimondam Paulam plānots piešķirt Ministru kabineta (MK) balvu par ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un pilnveidē 20 gadu garumā, ziņo aģentūra BNS.

Otrdien par to lems valdība. Pamatojumā par balvas piešķiršanu komponistam un 9.Saeimas Tautas partijas deputātam nosaukta arī ilggadēja mākslinieciskā darbību bērniem un jauniešiem veltītā mūzikas repertuāra izveidē un muzicēšanas mākslas attīstībā, veicinot nacionālo pašapziņu un kultūras vērtību pārmantošanu.

MK balva ir 5000 latu prēmija, Goda diploms un krūšu nozīme. Tā par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās tiek pasniegta kopš 1995.gada.

MK balvu šogad plānots piešķirt arī teātra zinātniecei Līvijai Akurāterei par mūža ieguldījumu teātra kritikas un zinātnes attīstībā, kā arī jaunākās paaudzes un topošo profesionāļu izglītošanā.

Tai nosaukta arī biedrība "Latvijas Pilsoniskā alianse" par pilsoniskās sabiedrības iesaistīšanu un līdzdalības veicināšanu politikas procesu īstenošanā, kā arī iesaistīšanos 2010.gadā darba grupās valsts funkciju izvērtēšanai.

Savukārt Latvijas Valsts augļkopības institūta galvenajai pētniecei lauksaimniecības zinātņu doktorei Mārai Skrīvelei MK balvu plānots piešķirt par nozīmīgu ieguldījumu augļkopības nozares attīstībā Latvijā.

Apbalvojumu paredzēts piešķirt arī Latvijas Zinātņu akadēmijas īstenajam loceklim medicīnas zinātņu doktoram Rafailam Rozentālam par nieru transplantācijas metožu izstrādāšanu un ieviešanu Latvijas medicīnas praksē.

Komentāri (13)

ievuliitis 24.10.2010. 11.58

Sarežģīts jautājums. Ja runa ir par “ieguldījumu Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku tradīciju saglabāšanā un pilnveidē 20 gadu garumā” – ne to vien pelnījis, vai pelnījis ar uzviju.
Bet, ja mēs runājam par ” par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā” – šeit Raimonda Paula veikums ir ierakstāms ar treknu mīnus zīmi. Šoreiz atturēšos nosaukt visiem zināmus faktus.

+13
0
Atbildēt

1

    dace_ampermane > ievuliitis 25.10.2010. 03.38

    tiešām sarežģīts jautājums, es drīzāk nosliegtos šādi: 1) par labajiem darbiem dot balvu un 2) par sliktajiem kājas spērienu pa dibenu [kick in the ass]

    +4
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 25.10.2010. 10.39

“MK balva ir 5000 latu prēmija, Goda diploms un krūšu nozīme. Tā par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās tiek pasniegta kopš 1995.gada.”

Skumji, ka R. Pauls sasējās ar valsts nozadzējiem!
It kā jau balvu dod par nopelniem tiesiskas un demokrātiskas valsts attīstībā, bet, kas notika ar to tiesiskumu un demokrātiju tieši TP vadīšanas laikā?
Kaut kā mani māc sajūta, ka Pauls nav pelnījis šo balvu, jo tiesiskuma ziņā taču esam nokrituši pasaules mērogā( liekas no 13 vietas uz kādu 50 vietu)Vai atkal būs duāli standarti?

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 24.10.2010. 21.51

… man nav žeel , lai Maskava dod kautvai geroi soctruda par jauno vilni,lai vecam tiek

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu