RD uzņemsies iedzīvotāju parādus par siltumu • IR.lv

RD uzņemsies iedzīvotāju parādus par siltumu

16
Didzis Grodzs, F64

Radzevičs salstošajiem rīdziniekiem iesaka ieslēgt elektriskos sildītājus

Rīgas dome kopā ar "Rīgas siltumu" izstrādājusi grafiku, kā tiks atmaksāti pašvaldību ēkās dzīvojošo iedzīvotāju parādi par siltumenerģiju. Jau otrdien pārskaitīti 235 tūkstoši latu, tādējādi jau trešdien sāksies to namu pieslēgšana apkurei, kuri nav norēķinājušies par iepriekš saņemtajiem apkures pakalpojumiem, informē dome. Samaksāto naudu Rīgas dome pēc tam piedzīs no namu pārvaldēm.

Lielākie parādi par siltumu Rīgā ir piecām namu pārvaldēm – "Valdemāra namiem", "Mežciemam", "Avotu namiem", "Sarkandaugavai" un "Kurzemes namiem". Pēc šodien veiktā maksājuma palikušas aptuveni 420 000 latu lielas parādsaistības.

"Visiem mājās elektrība ir pieejama, tādēļ nevajadzētu būt tā, ka nav iespējas kaut nedaudz apsildīt telpas," salstošajiem rīdziniekiem ieteicis Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, atbildot uz aģentūras LETA jautājumu. Elektrisko sildītāju izmantošana mitekļu apsildei gan ir daudz dārgāka par centralizēto apkuri.

Radzevičs arī ieteicis iedzīvotājiem aktīvāk veidot dzīvokļu īpašnieku biedrības un mudināt kaimiņus, kuri uzkrājuši parādu par iepriekš saņemto apkuri un karsto ūdeni, to samaksāt.

Komentāri (16)

Evija Zauere 19.10.2010. 12.36

Kāpēc man, kas dzīvo privātmājā, ar saviem nodokļiem ir jāpabalsta tie, kas dzīvo pašvaldības mājās un nemaksā par siltumu?

ak jā, tas ir elektorāts, kas atminēsies “labos” RD darbus pēc trim gadiem, kad būs pašvaldības vēlēšanas.

+10
0
Atbildēt

0

bonbon68 19.10.2010. 12.25

Uz kā rēķina? RD ir super daudz liekas naudas?

+8
0
Atbildēt

1

    putekliic > bonbon68 19.10.2010. 14.35

    Jā, pēc SC “valdīšanas” un LPP “naudas apgūšnas” aktivitātēm izskatās Rīgas pašvaldības budžetā vēl ilgi pēc tam “zāle neaugs”. Atlaides transportam, megabūves, sadārdzinātā sociālo māju pirkšana/celtniecība…

    +5
    0
    Atbildēt

    0

andrisskrastins 19.10.2010. 11.49

Vai es kļūdos, vai arī RD nemaz nevar uzņemties šādas parādsaistības?

+6
0
Atbildēt

4

    ilcha > andrisskrastins 19.10.2010. 12.53

    “RD uzņemsies parādsaistības” nav īsti pareizs formulējums. RD šobrīd nomaksās Rīgas siltumam iedzīvotāju parādus, lai RS varētu pieslēgt šīm mājām apkuri. Juridiski tā drīzāk sauktos cesija – RD nopērk no RS iedzīvotāju parādus, un pēc tam piedzen tos no iedzīvotājiem (caur namu pārvaldēm).
    Lai arī man šī “sarkanā” dome ne īpaši patīk, šādu soli es cilvēciski tomēr atbalstu. Tas tiešām ir hardcore, ja tev ir jāsalst situācijā, kad tu esi samaksājis savus rēķinus, bet kāds mājā nav. Turklāt tiklīdz apkuri pieslēdz, tad ierindas cilvēks ātri aizmirst kā bija, kamēr nekurināja, un nejūt līdzi šiem pārējiem rīdziniekiem, kuriem vēl ir jasalst.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ilcha > andrisskrastins 19.10.2010. 12.53

    Vēl vajadzētu izdarit izmaiņas likumdošanā a) ka komunālie un apsaimniekošanas maksājumi tiek “piestiprināti” dzīvoklim nevis īpašniekam – pārdodot dzīvokli tam līdzi iet arī parādi; b) izmaiņas civilprocesa likumā, ka pārdodot hipotēkā ieķīlātu dzīvokli, apsaimniekošanas + komunālos parādus nomaksā pirms atdod naudu hipotekārajam kreditoram (bankai).

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > andrisskrastins 19.10.2010. 13.06

    Jūsu priekšlikumi ir labi. Bet kā PIESPIEST maksāt tos, kuri pārdot negrasās?

    Saeimā nupat pirms vairākām dienām atkal cilāja šo jautājumu, likumprojektu grozot uz vienu un otru pusi. Visādi slikti. Izskatās, ka nekā nevar to efektīgi atrisināt.

    Tiešām jocīgi, vai tad, piemēram, Skandināvijā nav tādas pieredzes, ko bez lielas galvas lauzīšanas varētu pārņemt?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Evija Zauere > andrisskrastins 19.10.2010. 14.25

    Tiešām jocīgi, vai tad, piemēram, Skandināvijā nav tādas pieredzes, ko bez lielas galvas lauzīšanas varētu pārņemt?
    —————-
    Šīs domes sastāvs ir pārņēmis mūsu austrumu kaimiņa pieredzi. Kāpēc gan lai viņi pārņemtu skandināvu pieredzi?

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu