Atzīmē padomju armijas ienākšanas Rīgā gadadienu • IR.lv

Atzīmē padomju armijas ienākšanas Rīgā gadadienu

23
Ilvija Zītare, F64

Ap 100 cilvēku noliek ziedus pie Uzvaras pieminekļa, tostarp domnieki no SC

Trešdienas rītā pie Uzvaras pieminekļa Rīgā, atzīmējot 66.gadadienu kopš padomju armijas ienākšanas Rīgā, ziedus nolika aptuveni 100 cilvēku, novērojusi aģentūra BNS.

Pulksten 11 pie Uzvaras pieminekļa ar vainagiem un ziediem ieradās Krievijas un Baltkrievijas vēstniecību delegācijas, taču neviens no vēstniekiem pie pieminekļa neatnāca. Ziedus pie pieminekļa nolika arī daži Rīgas domes deputāti – Maksims Tolstojs (SC), Vadims Baraņņiks (SC), Svetlana Savicka (SC), kā arī aktīvists Jurijs Kotovs.

BNS novērojusi, ka sarīkojums norit mierīgi, vien pāris jauniešiem, kuri tērpti padomju armijas šineļos, likumsargi lika noņemt nozīmītes ar padomju simboliku – sirpi un āmuru. Pieminekļa laukumā darbojas daži Igaunijas antifašistu komitejas jakās tērpti jaunieši, kuri dod ziedus tiem sanākušajiem, kuriem to nav.

Pāris sirmgalvju pasākumā ieradušies ar plakātiem "Slava Rīgas atbrīvotājiem!", "Slava 130.latviešu strēlnieku korpusam" un citiem. Uzvaras pieminekļa pakājē tiek dziedātas kara laika dziesmas, uzrunas saka atsevišķi veterāni. Pie pieminekļa pulcējušies pārsvarā vecāka gadagājuma cilvēki.

Komentāri (23)

buchamona 13.10.2010. 13.07

Vajadzētu aizliegt tiem atbrīvotājiem izmantot LR valsts karogu savos kanibālu pasākumos. Viņi vnk ņirgājas gan par karogu, tā tad par saviem upuriem, kurus paši nomocījas uz vietas Latvijā, jeb izsūtīja uz Gulagu.

+20
0
Atbildēt

1

viestarts_vidins 13.10.2010. 15.52

Ineterasanti kur tad L.Mūrniece bija šodien jo 13.oktobris ir tas pats kas 1.jūlijs, kurā viņa izrādija megaaktivitāti neskatoties uz tiesas lēmumu!!! Kur viņa bij šodien???? Tapēc jau arī tā mīnusu jūra vēlēšanās! Cerams nākamajā valdībā būs sakarīgāks iekšlietu ministrs – gribētu kādu no VL – lai beidzot iztīra to struktūru no mēsliem!

+13
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 13.10.2010. 14.04

es atziimeeju iziešanu!!!

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu