Lužkovs vadīšot jaunu politisko kustību • IR.lv

Lužkovs vadīšot jaunu politisko kustību

24
Jurijs Lužkovs Maskavas namā Rīgā. Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Bijušais Maskavas mērs gatavs apsūdzībām; apdraudēta arī viņa sieva miljardiere

Pagājušajā nedēļā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva no amata atceltais bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs plāno vadīt jaunu politisko kustību, atsaucoties uz interviju opozīcijas žurnālā "Novoe Vremja" vēsta aģentūras LETA-AFP.

"Es veidošu pats savu kustību," sacījis 74 gadus vecais Lužkovs. "Ieiet politikā nozīmē strādāt, lai būtu iespēja ieviest demokrātiskus likumus. Mūsu sabiedrībā pašlaik ir likumi, kuri nav demokrātiski."

Jau vēstīts, ka Medvedevs 28.septembrī izdeva dekrētu, ar kuru pēc 18 mēra krēslā pavadītiem gadiem Lužkovs tiek atcelts no amata, kā pamatojumu minot "uzticības trūkumu". Bijušais mērs nosodīja pirms viņa atlaišanas medijos izvērsto nomelnošanas kampaņu. "Tā nedrīkst notikt normālā sabiedrībā. Es cīnīšos pret to," viņš teica.

Lužkovs noliedza, ka balotēšoties 2012.gada prezidenta vēlēšanās, un teica, ka viņa kustība varētu balstīties uz jau pastāvošo grupējumu – Krievijas Kustību par demokrātiskām reformām, ko deviņdesmito gadu sākumā nodibināja viņa priekštecis Gavrils Popovs. Šī kustība nav reģistrēta kā politiskā partija un tāpēc nevar piedalīties 2011.gada parlamenta vēlēšanās, taču Lužkovs plānojot "izmantot ietekmi".

Bijušais Maskavas mērs, kura darbošanās sabiedrības interesēs Krievijas galvas amatā vairākkaŗt apšaubīta, saprotot, ka viņa politiskā kampaņa var novest pie kriminālapsūdzībām, viņš neizslēdzot iespēju, ka var tikt apcietināts. "Es cīnīšos par savu godu," viņš teica. "Ja tiem, kuri vēlas apcietināt mani, būs pamatojums, es esmu gatavs visam."

Lužkovs gaidot uzbrukumus arī savai sievai miljardierei Jeļenai Baturinai, kuru kritiķi apsūdz labuma gūšanā no personiskajām attiecībām ar agrāko Maskavas mēru. "To saprotu ne vien es, bet arī Jeļena," teica Lužkovs, apgalvojot, ka viņa sievai ir "godīgs bizness".

Vairākās septembrī nacionālajā televīzijā demonstrētajās dokumentālajās filmās, kurās atmaskotas politiskās mahinācijas, apgalvots, ka Lužkova īstenotā politika esot devusi tiešu labumu Baturinas celtniecības kompānijai "Inteko". Žurnāls "Forbes" šogad ierindoja Baturinu trešajā vietā pasaules bagātāko sieviešu vidū un novērtēja viņas īpašumus ar 2,9 miljardiem dolāru (1,49 miljardi latu).

Komentāri (24)

designhouse.lv 04.10.2010. 16.42

Nu ja, domāju, ka Krievijā godīgi tādu naudu nudien nav iespējams nopelnīt, kur nu vēl ar celtniecības kompāniju, jo neticu, ka kaut vienā tenderī cita kompānija nepiedāvāja labākus nosacījumus un cenu!

Ļoti žēl, ka šīs krievu naudas raušanas “tradicijas” iesakņojušās arī Latvijā.
Pie tam Lužkovs Latviju vēl joprojām uzskata par Krievijas sastāvdaļu!
Kaut nu šo paņemtu tur pie dziesmas!

+2
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 04.10.2010. 17.14

Sēdēs 100%:)

+1
0
Atbildēt

0

Driimeris 04.10.2010. 20.09

iespējams Lužkovs grib būt par prezidentu, vai arī vienotās krievijas gājiens ar zirdziņu- kad Putins būs apnicis parādīsies ”opozīcija” par ko vēlēt…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu