Medvedevs atbrīvo Maskavas mēru Lužkovu • IR.lv

Medvedevs atbrīvo Maskavas mēru Lužkovu

12
Jurijs Lužkovs Rīgā. Autors: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Ilggadējais Krievijas galvaspilsētas galva zaudējis valsts prezidenta uzticību

Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs otrdienas rītā parakstījis dekrētu par Jurija Lužkova atbrīvošanu no Maskavas mēra amata, pamatojot, ka amatpersona zaudējusi viņa uzticību, vēsta aģentūras LETA-AFP, atsaucoties uz Krievijas aģentūrām.

Medvedeva dekrēts publicēts Kremļa interneta vietnē. Par Maskavas mēra pienākumu izpildītāju iecelts līdzšinējais Lužkova vietnieks Vladimirs Resins.

74 gadus vecais Lužkovs Krievijas galvaspilsētu vadīja kopš 1992.gada, taču pēdējā laikā izpelnījies asu Kremļa kritiku. Prezidenta administrācija viņu nosodīja par došanos atvaļinājumā, kad Maskava augustā cieta no mežu ugunsgrēku izraisītā smoga.

Septembrī Krievijas televīzijas kanālos parādījās virkne dokumentālo filmu, kurās tika publiskoti dažādi tagad jau bijušo mēru kompromitējoši materiāli. Iepriekš izskanēja pieņēmumi, ka Lužkova sievas miljardieres Jeļenas Baturinas darījumi celtniecības biznesā saistīti ar korupciju. Lužkovs kritizēts arī par Maskavas vēsturiskā centra izpostīšanu.

Pirmdien pēc atgriešanās no atpūtas ārzemēs Lužkovs paziņoja, ka amatu brīvprātīgi nepametīs. Jau rakstīts, ka viņš nav vienīgais reģiona vadītājs , kurus pēdējā laikā Kremlis padzinis.

Komentāri (12)

wrvinovskis 28.09.2010. 11.29

Lasīju Medvedeva Ukazu, interesanti, ka lietota vecā krievu valodas forma- otrešitj ot vlasti – uzticības zaudējuma dēļ. Īsi un skaidri, tas otrešitj saistās gandrīz kā ar galvas nociršanu,kas būtība tas pats ir, tikai bez asinīm.
Tādas pilnvaras ir labas gudram prezidentam, ja nonāk sliktās rokās, tad var iznākt visādi.Pašlaik mūsu pelēkie valdnieki atcirta no varas Loskutovu, Maizīti, Satversmes tiesu, liekas, arī Augstāko tiesu, vismaz mazspējīgu, jo ir pieņemts pietiekami daudz likumu un škobījumu, kas sasien rokas. Mūsu ostas mazpilsētas mēru tieši tādā pat veidā vajadzēja noņemt, pat cietumā pabija, bet nekā, esot premjera kandidāts, tieši uz tādu savu varu cerēja arī Lužkovs, kad teica:”Labprātīgi prom neiešu.” Kaut mēs varētu kaut ko mācīties no citiem, igauņiem, krieviem, lietuviešiem, ne tik no savām kļūdām.
P.S. Šodien viss tiek ražots Ķīnā, arī Ukazs par Lužkova atlaišanu parakstīts Šanhajā.
P.P.S. VArbut Medvedevs arī palidojis mūsu paviljonā?

+11
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 28.09.2010. 11.14

man patiik , ka Maskavaa var zagliigu meeru atstaadinaaat , bet nepatiik ka piemums mazpilseeteles meerijaa tronii seed smagos noziegumos apsuudzeets un veel ņirgaajas par valsts tiesiiibsargaajošajaam instituuciijaam uzpeerkot un maksaajot ar sazagto naudu korumpeetajiem iereedņiem un tautas veeeetiem deputaatiem ,izmantojot viiģes lapu visur aizsedzoties ar nevainiibas prezumpciju … zagļi ir zagļi un tiem jaaseež cietumaa , lai te man nestaasta ka taa nav, 7 miljonus jau nenesa čemodaanaa taapat aiz laimes , bet par sev labveeliigu leemumu pieņemšanu …piepircis veel sev ZZS, lai nebuutu bez partijas saeimaa…premjera kandidaats , kauna traips valstij!!!

+9
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 28.09.2010. 11.13

varbūt šlesis ar šķēli pa saviem kanāliem var sagādāt viņam Latvijas pasi ar laiku tas bandits ar ādas žokejcepuri varētu šeit labi iekārtoties un varbūt pat ieņemt ušakova vietu domē? Viņi abi ar sievu divatā vien varētu Daugavu padziļināt [naudas šiem pietiek]. cieti!

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu