Sola saskaņot norādi uz ''Tele2'' ''meteorīta'' bedri • IR.lv

Sola saskaņot norādi uz ''Tele2'' ''meteorīta'' bedri

31
Mārtiņš Zilgalvis, F64
Ieva Alberte

Ceļotājus skandalozi radītais objekts interesē, tāpēc tas padarīts vieglāk atrodams

Aptuveni nedēļu ''Tele2'' “meteorīta” bedri atrast ir viegli, pārliecinājās Ir.lv –  Mazsalacas novada Sēļu ceļa malā par to vēsta norāde. Pie “meteorīta” uzstādīts stends, kur latviešu, krievu un angļu valodā īsi aprakstīts, kā pērn 25.oktobra vakarā notika ''Tele2'' inscenējums mārketinga kampaņai. Attēlos redzams, kā notikumu atainoja latviešu un ārzemju mediji.

Harijs Krastiņš, uz kura zemes atrodas meteorīts, pērn apgalvoja, ka bedri bērs ciet. Domas viņš mainījis pēc ''Tele2'' pārstāvju apciemojuma. “Viņi ir forši čaļi. Baigi iepatikās. Atveda viskiju. Un ne jau no lētā gala. No sirds izrunājāmies, un piekritu. Man jau tā bedre netraucē, lai taču cilvēki nāk un skatās,” stāsta Harijs.

''Tele2'' mārketinga direktors Jānis Spoģis skaidro, ka ideja par “meteorīta” bedres saglabāšanu radusies šogad. “Vasarā “meteorītu” vēlas apskatīt ļoti daudz cilvēku. Zvana un prasa ceļu ''Tele2'' zvanu centrā.” Arī Krastiņš novērojis, ka teju vai katru nedēļas nogali ierodas pa viesim. Daudzi ceļu vaicā vietējiem iedzīvotājiem.

Mazsalacas novada priekšsēdētājs Gunārs Zunda un Sēļu pagasta pārvaldes vadītājs Viktors Kalniņš neko par informācijas zīmēm nezina. Abi norāda, ka privātīpašumā katrs drīkst uzstādīt, kādu stendu vēlas, taču par norādēm pie valsts nozīmes ceļiem vispirms jākonsultējas ar VAS ''Latvijas valsts ceļiem'' (LVC).

Imants Krīgers, LVC Valmieras nodaļas vadītājs par “meteorīta” norādi nav informēts. Viņš pieļauj, ka konkrētais ceļš ir vietējās nozīmes ceļš, tāpēc aicina idejas autorus LVC Valmieras nodaļā noskaidrot, kā pareizi uzstādīt zīmi. Noteikumi var būt atšķirīgi, atkarībā no tā, vai zīme ir reklāma vai norāde.

Tā kā norāde atrodas arī tuvējo māju iebraucamā ceļa tuvumā, sašutusi par to ir sētas saimniece Larisa Gerasimova: “Ar mani nekas nav saskaņots. Es biju Igaunijā un par to neko nezināju. Izraušu to zīmi, ja neviens neuzskatīs par vajadzīgu segt ceļa remonta izdevumus!”

Par norāžu uzstādīšanu atbildīgi ir “meteorīta” kūrētāji – mediju aģentūra ''Inspired''. Tās projektu vadītājs Jānis Erts atzīst, ka norādes uzstādītas steigā. Tuvojoties festivālam ''Positivus'', pieļauts, ka “meteorīta” vietas apmeklējums pieaugs un norādes noderēs. Deleģēti cilvēki zīmju uzlikšanai – viņiem teikts, ka drīkst likt tikai uz Krastiņa zemes, taču “viņi kļūdījās un uzlika pārāk tuvu ceļam”. Erts atzina, ka norādes nav saskaņotas ar LVC un Gerasimovu, par to gan esot runāts ar viņas dēlu. ''Inspired'' tagad atbildē Ir.lv solās norādes saskaņot.

“Tas viss bija feini. Interesantākais notikums šajā pusē. Uz ''meteorītu'' atnāca paskatīties pat tantes, kuras vispār no mājas neiziet,” notikušo atminas Krastiņš. “Meteorīta” nokrišanas naktī daudzi cilvēki uz tuvējā ceļa dzīrojuši un dziedājuši, zvanījuši draugiem, stāstot – esmu pie meteorīta! Tāda jautrība Sēļos neesot bijusi nekad.

Lūgts komentēt Sēļu kultūras dzīvi, pārvaldes vadītājs Kalniņš teic, ka pērn te bijis gana interesants pasākums – Sēļu pagasta 100 gadu jubileja, kad sapulcējušies ap 600 cilvēku un uz iesma cepts cūķis. “Sēļos ir daudz, ko redzēt. Mazsalacā var izīrēt velosipēdus un pa lauku ceļu atbraukt apskatīt gan avotus, gan “meteorītu”.”

Vairāk par Hari no Sēļiem un viņa jokainākajām divām dienām dzīvē lasiet nākamajā Ir žurnālā.

Komentāri (31)

vzlotnikovs 23.07.2010. 15.08

Paldies, Jūs arī esat jauks/jauka. Pilnībā piekrītu – pīļu dīķis! Piektdienas pēršanās!

+3
-1
Atbildēt

0

hakere 23.07.2010. 15.10

Tveriet dzīvi vieglāk!

+2
-1
Atbildēt

2

    Valdis Ādamsons > hakere 23.07.2010. 15.16

    “Sīkas lietiņas (Tele2 bedre) satrauc (interesē) sīkus prātiņus!” /†G.Buiv…/

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    vzlotnikovs > hakere 23.07.2010. 15.24

    Piekrītu. Un tādu ir daudz. Pērn ziņa par “meteorītu” daudzos portālos bija lasītāka. Tādi esam.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

snjuu 24.07.2010. 00.21

Visādi savādāk – interesanti ar tām norādēm, jo katrs sevi cienošs laucinieks pie ceļa uz savām mājām izvieto norādi…

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu