NEPLP uzdod LR valdei līdz pirmdienai sniegt redzējumu par neapmierinātību uzņēmuma kolektīvā • IR.lv

NEPLP uzdod LR valdei līdz pirmdienai sniegt redzējumu par neapmierinātību uzņēmuma kolektīvā

22
Latvijas Radio. Foto: Edijs Pālens, LETA.

Šodien NEPLP plāno uzklausīt LR programmu direktorus un arodbiedrības pārstāvjus, lai gūtu pilnvērtīgu priekšstatu par norisēm LR, bet 15. februārī notiks diskusija ar LR valdes locekļiem.

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) uzdevusi VSIA “Latvijas Radio” (LR) valdei līdz pirmdienai, 13.februārim sniegt skaidrojumu par vairākiem ar LR darbību saistītiem jautājumiem un par neapmierinātību LR kolektīvā ar uzņēmuma valdes darbu, aģentūrai LETA pavēstīja NEPLP.

Šodien NEPLP plāno uzklausīt LR programmu direktorus un arodbiedrības pārstāvjus, lai gūtu pilnvērtīgu priekšstatu par norisēm LR, bet 15. februārī notiks diskusija ar LR valdes locekļiem.

“NEPLP ir ļoti satraukta par situāciju LR un pēdējā tikšanās ar valdi ir atstājusi iespaidu, ka tā nestrādā kā vienota komanda. Šāda situācija nav pieļaujama un NEPLP sagaida valdes skaidrojumu, konkrētu rīcības plānu un piedāvājumu ar konkrētiem risinājumiem. Valdei jāatceras, ka sabiedrības intereses vienmēr ir liekamas augstāk par personīgajām ambīcijām,” uzsvēra NEPLP loceklis Ivars Āboliņš.

Skaidrojumu par vairākiem ar LR darbību saistītiem jautājumiem NEPLP lūgusi, ņemot vērā pēdējā laikā publiski izskanējušo informāciju par LR darbinieku neapmierinātību ar valdes darbu un iespējamo streiku, kā arī saistībā ar LR valdes locekļu NEPLP pausto pretrunīgo informāciju par atsevišķiem uzņēmuma darbības jautājumiem. Tostarp NEPLP uzdevis LR valdei sniegt skaidrojums par šā gada 30. janvāra lēmumu attiecībā uz 175 tūkstošu eiro plānoto izlietojumu. Katram valdes loceklim uzdots sniegt individuālu situācijas vērtējumu par LR valdes darbību un valdes savstarpējo sadarbību, kā arī valdes darba ietekmi uz LR attīstību.

Jau vēstīts, ka LR darbinieki plāno rīkot protestus saistībā ar zemo atalgojumu un valdes darbu, ja neizdosies sarunu ceļā panākt vienošanos par darbiniekiem labvēlīgu risinājumu. LR arodbiedrības valdes priekšsēdētāja Mudīte Paegle aģentūrai LETA sacīja, ka LR darbinieki vēlas panākt, lai LR budžets turpmākajiem palielinātos un pildītos valdes solījumi daļu finansēm atvēlēt darbinieku algu paaugstināšanai.

Pēc Paegles teiktā, vairums LR darbinieku ir neapmierināti ar zemajām algām. 2008.gadā LR darbinieki ekonomiskās krīzes dēļ piekrita, ka viņu algas samazina par 12% un vairums apņēmās vienu mēnesi gadā strādāt bez algas, lai atbalstītu LR krīzes situācijā un medijs nenonāktu līdz bankrotam. Daudziem darbiniekiem algas joprojām saglabājušās samazinātas un šie cilvēki ir aizvainoti. Tāpat LR darbinieki nav mierā arī ar sistēmu, kā saņem atalgojumu par padarīto darbu, jo netiek nodrošināts, ka atalgojums ir atbilstošs amata vietai, kvalifikācijai un citiem faktoriem, daļai darbinieku tiek maksātas piemaksas, citiem nē.

Pēc Paegles teiktā, LR darbinieki nav apmierināti arī valdes darbu, jo tās darbības sfēras ir sadalītas un LR valde nestrādā kā viens vesels, kas par visu atbild un vienlīdz labi zina stiprās un vājās vietas medija darbā. Ziņots arī, ka NEPLP sēdē šonedēļ pārrunāja izskanējušo informāciju saistībā ar iespējamiem LR darbinieku protestiem atalgojuma un citu faktoru dēļ. 

Tā kā LR valdei bija nepieciešams laiks, lai sagatavotu atbildes uz šo jautājumu, NEPLP tai deva laiku sagatavot atbildes līdz 15. februārim. LR valdei uzdots vienoties par to, kā situāciju uzņēmumā risināt.

Komentāri (22)

J.Biotops 10.02.2017. 14.57

Rokas nost no LR! Kuram radio vēl no rīta sporta ziņas regulāri ir piecreiz garākas par visām pārējām ziņām kopā?

+2
-1
Atbildēt

2

    robotron > J.Biotops 12.02.2017. 12.57

    west

    Mūsu tauta ir vissportiskākā visā pasaulē.

    Dīvāna sportisti. Esmu ievērojis, ka kustīgo bildīšu aktīvie vērotāji, neskatās filmas, lai ar sižeta analīzi nepārpūlētu savas galvas iekšas. Kad pa starpai tie vēl paskatās Krievijas TV ziņas, pēc tam tāda huiņa nāk laukā, ka ir nopietnas bažas par to garīgo veselību.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    west > J.Biotops 11.02.2017. 15.02

    Nuja. Štrunts par visu pasaules politiku. Tautai taču interesē tas, vai mūsu vienīgajam basketbolistam Amerikā kāja nesāp. Par to ir jāziņo katras desmit minūtes un maksimāli izsmeļoši. Mūsu tauta ir vissportiskākā visā pasaulē. Tā bez sporta ziņām iznīks un dzīvot nevarēs. Tāpēc LR un LTV – tā turpināt !

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu