Turcija vēlas iestāties Eiropas Savienībā līdz 2023.gadam • IR.lv

Turcija vēlas iestāties Eiropas Savienībā līdz 2023.gadam

21
Foto: one-europe.info

Ankaras vēstnieks ES aicina ietekmīgus politiķus apmeklēt Turciju

Turcija vēlas iestāties Eiropas Savienībā (ES) līdz 2023.gadam, piektdien publicētā intervijā vācu laikrakstam “Die Welt” paziņojis Ankaras vēstnieks ES Selims Jenels, vēsta aģentūra LETA-DPA. Vēstnieks norādījis, ka šis termiņš sakristu ar Turcijas Republikas dibināšanas 100.gadadienu.

“Tā būtu manas valsts kulminācija, līdz tam kļūstot par [ES] dalībvalsti,” atzinis Jenels, piebilstot, ka pilntiesīgas dalībvalsts statuss Turcijai esot ļoti svarīgs un ka ilgtermiņā palikšana ārpus ES Ankarai neesot pieņemama.

Vēstnieks aicinājis Vācijas kancleri Angelu Merkeli un citus ietekmīgākos Eiropas politiķus tuvākajā laikā apmeklēt Turciju, jo tas veicinātu atbalstu demokrātijai pēc jūlijā notikušā neveiksmīgā militārā apvērsuma.

Tajā pašā laikā Eiropā pieņemas spēkā aicinājumi apturēt ES iestāšanās sarunas ar Turciju, jo tā arvien vairāk attālinās no bloka izvirzītajiem demokrātijas standartiem.

Komentāri (21)

Aldis-2 19.08.2016. 15.21

Kamēr “irlv.lv” raksta par zinātnisko fantastiku (Turcijas iestāšanos ES), franču mediji raksta un runā par to, ka Turcija plāno izlaist 38’000 ieslodzīto, kas bija ieslodzīti pirms apvērsuma. Šādā veidā cietumos tiks atbrīvots ļoti daudz vietu, lai ieslodzītu … citus.

Turcija līdz šim bija vienīgā musulmaņu valsts, kas centusies attīstīties pēc Rietumu parauga. Bet nu 100 gadu eiropizācijas pieredzei, šķiet, pienācis gals. Laikam jau musulmaņu valstis pēc savas būtības nespēj kļūt eiropiskas…

Labi, ka Ziemeļkoreja vēl nav iesniegusi lūgumu iestāties ES…

+7
-2
Atbildēt

0

solono 19.08.2016. 18.13

Man domāt- tkai 3023.gadā, ne ātrāk.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu