Otrdien Spīķeru kvartālā radošo industriju forums "Creative Showcase" • IR.lv

Otrdien Spīķeru kvartālā radošo industriju forums “Creative Showcase”

42
NULL

Nozares pārstāvji piedāvās aktualitātes – arhitektūrā, dizainā, mūzikā, mākslā, interaktīvajās tehnoloģijās un citos notikumos

Otrdien, 10.martā Spīķeru kvartālā, Maskavas ielā 12-k1, 3.stāvā, no plkst.11 līdz 19 norisināsies radošo industriju forums “Creative Showcase”, kurā nozares pārstāvji piedāvās ieskatu aktualitātēs – arhitektūrā, dizainā, mūzikā, mākslā, interaktīvajās tehnoloģijās un citos notikumos. 

No plkst.11 līdz 15 notiks lekciju un darbnīcu sesija “Architecture+”. Sesijas mērķis ir atklāt jauno tehnoloģiju izpausmes un ietekmi uz arhitektūru un apbūvēto vidi, pilsētu un cilvēkiem, iekļaujot tādas tēmas kā jaunās ražošanas metodes un produkcijas formas, jaunie materiāli, interaktīvā arhitektūra, 3D printeri, robotika, mobilitāte, informācijas tehnoloģijas un programmēšana. “Architecture+” sesijas laikā būs iespēja iepazīties ar Latvijas ekspozīciju Tallinas Arhitektūras biennālei (TAB). Latvijas ekspozīcijas starpdisciplinārā arhitektu un tehnoloģiju speciālistu komanda demonstrēs Latvijas jauno tehnoloģiju inovatīvu apvienojumu ar arhitektūras valodu un kontekstu. Sesijā uzstāsies arī Tallinas Arhitektūras biennāles kuratori un iepazīstinās ar šī gada tēmu “Self-Driven City”. Sesijas noslēgumā radošajā darbnīcā tiksies 10-15 arhitekti un 10-15 tehnoloģiju studenti, lai apzinātu iespējas un attīstītu starpnozaru sadarbības modeļus, kas vērsti uz jaunu produktu un pakalpojumu izveidi. 

No plkst.16 līdz 19 norisināsies foruma otrā daļa “Upcycling Riga”, kas būs balstīta uz vairākiem radošo industriju virzieniem un “upcycling” tendencēm, kas ir aktuālas un tiek īstenotas šodien, piedāvājot konkrētus piemērus, kā arī apskatot attīstības perspektīvas nākotnē. Otrajā daļā interesentiem tiks nodotas desmit radošo jomu ekspertu prezentācijas par arhitektūru, dizainu, modes industriju, mūziku, velo kustību, mākslu, “slow-food”, teātri un interaktīvajām tehnoloģijām. “Upcycling” dizaina un mākslas virziens pasaulē piedzīvo strauju attīstību, kļūst arvien iecienītāks plašākā sabiedrībā. Pēdējos gados palielinājies pieprasījums pēc ekoloģiskām, dabai draudzīgām precēm, produktiem, pakalpojumiem. “Upcycling” princips nozīmē, ka izejmateriālos tiek izmantoti jau lietoti objekti, gatavas lietas, kuras pārstrādājot, rezultātā tiek iegūts jauns un oriģināls veidols, nozīme un pielietojums. 

“Creative Showcase” organizē Spīķeru kvartāls un Latvijas Arhitektu savienība. Forums norisināsies radošās darbības nedēļas “Radi!2015” laikā. 

Dalība pasākumā ir bez maksas. Vairāk informācijas Spīķeru kvartāla mājas lapā

Komentāri (42)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu