Vecmīlgrāvī, iespējams, šauts uz 29.maršruta autobusu • IR.lv

Vecmīlgrāvī, iespējams, šauts uz 29.maršruta autobusu

25
Sadauzīts "Rīgas satiksmes" autobuss. Foto: Ieva Lūka, LETA

Neviens cilvēks nav cietis

Svētdienas vakarā Rīgā, Vecmīlgrāvī, iespējams, šauts uz 29.maršruta autobusu. Tam izbiruši pieci logu stikli, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības SIA “Rīgas satiksme” pārstāvis Viktors Zaķis.

Incidents noticis ap plkst.19, kad autobuss bijis reisā un pārvadājis pasažierus, neviens cilvēks nav cietis. Par notikušo ziņots policijai, kas veiks izmeklēšanu.

Aculiecinieki stāstījuši, ka netālu no autobusa redzējuši aizskrienam divus jauniešus ar pneimatiskajiem ieročiem, taču šī informācija vēl tiks pārbaudīta. Uzņēmumam nodarītie zaudējumi vēl nav precīzi aprēķināti.

Valsts policijas preses pārstāve Diāna Lūkina pastāstīja, ka incidents noticis Augusta Dombrovska ielā ap plkst.18. Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu par mantas tīšu bojāšanu.

Arī Lūkina nenoliedza, ka, pēc aculiecinieku teiktā, uzbrukumu varētu būt veikušas divas personas ar pistolei līdzīgu priekšmetu, iespējams, pneimatisko ieroci.

Policija sākusi meklēt vainīgos.

 

Komentāri (25)

traductrice 02.02.2015. 11.05

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu par mantas tīšu bojāšanu.

—-

Ja pareizi saprotu, ja laimīgas sagadīšanās dēļ nav cietuši cilvēki, tad ir runa vien par “mantas tīšu bojāšanu”. Un tam nav nekāda sakara ar “ieroča nelikumīgu lietošanu”.

Vai mēs sākam pamazām radināti pie tā, ka nevis šaudīšanās (cēlonis) ir noziegums, bet mantas bojājums, kas ir šīs šaudīšanās sekas??? Vai mēs drīz vien netiksim pieradināti pie tā, ka viena loga bojāšana ar šaujamieroci ir mazāks noziegums nekā 2 logu sašaušana? Vai šāda pieeja tikai man šķiet, maigi sakot, dīvaina?

+7
-1
Atbildēt

2

    DikembeSakamoto > traductrice 02.02.2015. 16.13

    Šaut var ar šaujamieroci, ar pneimatisko nevar šaut – čista juridiski. Es gan domāju,ka te bija huligānisms vai arī ja mantas bojāšana, tad vispārbīstamā veidā, kas apdraud cilvēku dzīvību un veselību, tas velk uz lielāku termiņu, nekā maximas 54 cilvēku slepkavība.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    o_ja3_14 > traductrice 02.02.2015. 12.11

    Bet policija nemaz nezina, vai logi ir sašauti. To apgalvo tikai kāds aculiecinieks Delfos un Viktors Zaķis (arī Delfos)- ka izšauti 5 logi. Un patiešām, caurumi paši par sevi nenozīmē, ka tie ir izšauti. Varbūt, ka tie ir izurbti ar elektrisko uzbjmašīnu vai izkalti ar kaltu un āmuru. Ir taču tik daudz veidu, kā iegūt caurumus.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

klejotājs 02.02.2015. 11.25

vai mantas tīša bojāšana būtu arī ja iešautu saeimas ekas jeb rīgas domes sienā? šaubos gan :))

+3
-1
Atbildēt

7

    DikembeSakamoto > klejotājs 02.02.2015. 18.55

    Ja ar kaķeni, tad mantas bojāšana vai huligānisms, atkarībā no ļaundara nodoma.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    DikembeSakamoto > klejotājs 02.02.2015. 18.58

    Mūsu divkājainim izredzes ir bēdīgākas – līdzīgos parasti nokārto pats saimnieks, kad atzīts, ka materiāls izlietots vai arī, ja varons iedomājies, ka pats kaut kas ir un sācis plātīt muti ne pēc komandas
    ——
    Atceros matatonu

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > klejotājs 02.02.2015. 16.51

    >Biotops. Man uz ēzeļu dzimtu ir tāds kā neliels zobs kopš jaunības, kad mēnesi nodzīvoju Taškentā un šo citādi visnotaļ slavējamo lopiņu bļāvieni vēl pirms saullēkta bija gatavā sodība – akurāt tāpat kā manis ar šo īpašvārdu apzīmētā figuranta nemitīgie paudumi bez jēgas un satura, vienkārši klaigāšana klaigāšanas pēc.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Aigars Brauns > klejotājs 02.02.2015. 13.58

    >Biotops. Uzbrukumā Latvijas valstij bez autiņa tika sabojātas arī valsts apakšējās ekstremitātes un, iespējams, vēl daži apakšējie orgāni, kā arī valstij piesitās laventoze īpaši smagā formā, ko valsts vēl šobaltdien ārstē aiz Latvijas robežām jebšu ārpus cietuma žoga. Bemhens līdz šādam mērogam nekādi nevelk. Ja sašautu Išaka mašīnu, tad gan būtu cita runa.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > klejotājs 02.02.2015. 16.34

    A.B. > „Išaks” laikam būs ēzelis – izcili gudrs un darbaspējīgs mājlops, kurā vārdā saukt zināmo personu būtu nepelnīts apvainojums visai ēzeļu sugai.

    Mūsu divkājainim izredzes ir bēdīgākas – līdzīgos parasti nokārto pats saimnieks, kad atzīts, ka materiāls izlietots vai arī, ja varons iedomājies, ka pats kaut kas ir un sācis plātīt muti ne pēc komandas. Kaimiņzemes vēsture pilla tādiem gadījumiem, tikai parasti tas notiek klusu, ja vien nav atzīta vajadzība sarīkot bļaušanu par vietējo nacionālistu, fašistu, komunistu, rusofobu (tālāk pēc saraksta) noziedzīgām izdarībām.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    J.Biotops > klejotājs 02.02.2015. 12.39

    traductrice – kad ļaundari mazliet iebojāja viena slavena vīra, ne ta „Sport”, ne ta „Futbol”, mašīnīti, tas bija uzbrukums valstij. Bemhens arī nav nekāda ute.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    traductrice > klejotājs 02.02.2015. 11.38

    papildinot…

    un ja iešautu Bemhena “darba mašīnā”, kas principā ir tāds pats RS satiksmes līdzeklis kā autobuss?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

Krotow 02.02.2015. 15.21

Labi, saprotu, ka šaušana pa busu ir tāda austrumu migrantu geto specifika, taču kopumā – kādi braucēji, tāda reakcija. Tā vietā, lai pēc paziņojuma par biļešu cenu paaugstināšanu Rīgā, nākamajā pie Rīgas Domes stāvētu rīdzinieku mītiņš skaitā ap 50 000 galvām, visi klusē līdz X dienai. Kur viņi ātrāk bija? Un tad, kad viss jau noticis, “šokējas” un sāk “riebt” RS ar partizānu metodēm.

0
0
Atbildēt

1

    traductrice > Krotow 02.02.2015. 15.54

    un kuri tad būtu tie piketētāji??? Aktīvākie protestētāji, kā zināms, ir pensionāri un jaunieši. Taču pensionāriem – viss pa vecam, skolniekiem/studentiem tāpat. Pa lielam, pat regulārajiem braucējiem, t.i., mēnešbiļetes pircējiem nekas daudz nemainās – starpība kādi pāris eiro. Tāpēc gk. studentu rīkotā “zaķu” akcija arī neguva nekādu atbalstu. Viņiem dzīvē nekas nemainās.

    Viss šitais ir vērsts patiešām uz neregulārajiem braucējiem, un tie ir 1) reģionu iedzīvotāji, kas iebrauc pilsētā kādās darīšanās; 2) tūristi; 3) tie, kas parasti pārvietojas ar auto, bet kādu iemeslu pēc ir spiesti iekāpt sab.transportā.

    Kura no šīm kategorijām varētu mobilizēties uz piketēšanu? Tak ne jau tūristi. Arī tie, kas iebrauc pa retam Rīgā, diez vai. Ja nu vienīgi šoferīši, taču tas viņiem kļūs aktuāli tad, kad RD pacels stāvvietu tarifus, un tas notiks pavisam drīz.

    Kopumā jāsecina, ka RS ir atradusi visnotaļ atraktīvu veidu, kā “atriebties” nerīdzinikiem un neregulārajiem RS klientiem.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu