"Vienotības" valde nosoda Priedes homofobiskos izteikumus • IR.lv

“Vienotības” valde nosoda Priedes homofobiskos izteikumus

91
Partija "Vienotība" balso. Foto: Ieva Čīka, LETA

“Vienotība” šonedēļ vērtēs par braukšanu dzērumā pieķertā Spolīša rīcību

Partijas “Vienotība” valde asi nosoda partijas Kandavas novada nodaļas vadītājas un pašvaldības deputātes Ingas Priedes homofobiskos izteikumus vietnē “Twitter”, teikts partijas paziņojumā.

“Šādi izteikumi, kas uzskatāmi par naidu un neiecietību veicinošiem, ir nepieļaujami, un Priedes paustais ir klajā pretrunā partijas nostājai. Savos uzskatos un darbībā partija “Vienotība” vienmēr aizstāvējusi cilvēktiesību un brīvību ievērošanu, uzsverot, ka saliedēta sabiedrība ir stipras un par savu nākotni drošas valsts pamats. Visu tautību, visu reliģiju un dažādu pārliecību cilvēkiem ir jājūtas piederīgiem demokrātiskai, nacionālai un eiropeiskai Latvijas valstij,” norāda partijas valde.

Politiskā spēka valde izsaka Priedei stingu aizrādījumu un aicina sniegt skaidrojumu par saviem izteikumiem partijas Ētikas komisijai, ziņo LETA. Partijas valde plāno sagaidīt Ētikas komisijas lēmumu un tad lemt par turpmāko rīcību.

Savukārt 10.decembrī partijas valdes un frakcijas kopsēdē izvērtēs deputāta Veiko Spolīša rīcību, kurš pirms mandāta apstiprināšanas pieķerts par braukšanu dzērumā, aģentūrai LETA sacīja partijas līdere Solvita Āboltiņa.

Jau ziņots, ka Priede pagājušajā nedēļā vietnē “Twitter”, runājot par politiķes Ilzes Viņķeles (V) darbību, pauda: “Viena joma jau bija un… tikai homoseksuālu likums prātā, par kuru laukos visi šokā.” Diskusija turpinājās, un, atbildot uz tvītu par to, ka homoseksuāli cilvēki “bēg uz ārzemēm, kur homofobija nav norma”, Priede rakstīja: “Paldies Dievam! Vācieši savulaik izšāva. Uzlabosies dzimstība.”

Priedes izteikumi izpelnījās nosodījumu un kritiku, arī starp “Vienotības” biedriem. Pēc tam Priede savus tvītus izdzēsa.

Vēlāk Priede izsūtīja partijas biedriem vēstuli, kurā apgalvoja, ka viņas izteikumi pārprasti. Viņa atvainojās tiem, kas izteikumus pārprata, un arī atsauca sevi no darba partijas valdē. Uz to brīdi līdzšinējās “Vienotības” valdes pilnvaru termiņš gan bija beidzies, un 6.decembrī tika ievēlēta jauna partijas valde, uz darbu kurā Priede nekandidēja.

 

Komentāri (91)

Lauris Grâvelis 08.12.2014. 23.16

Pakratīja ar pirkstu, jo savējā. Visi, kas balsoja par Āboltiņu, dabū imunitāti uz mūžu…. līdz nākamajām vēlēšanām, jo diez vai tāda Vienotība pārvarēs 5% barjeru.

P.S. Es dažreiz brīnos, cik jābūt attālinātam no realitātes, lai neredzētu baļķi acu priekšā. Patiesībā V nekad nav bijis nekas vairāk par Dombrovski – visi pārējie ir amorfa masa, kas seko viduvējības Āboltiņas diktātam.

+12
-4
Atbildēt

5

    andrejs > Lauris Grâvelis 09.12.2014. 12.33

    klusais: aivarsk – pastāsti kaut ko par pareizo makroekonomikas izpratni :)

    —————————————-

    Man šķiet, par to, ka Dombrovska “veiksmes stāsta” metode nekam neder, liecina fakts, ka Eiropā to neviens nav atkārtojis. EK viens no komisāriem tieši tā arī teica – šī recepte nav universāla…

    p.s. Tu taču mums tāds ekonomists un matemātiķis. Kādas ir Tavas domas par makroekonomiku?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    klusais > Lauris Grâvelis 09.12.2014. 11.03

    aivarsk – pastāsti kaut ko par pareizo makroekonomikas izpratni :)

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    v_rostins > Lauris Grâvelis 09.12.2014. 13.13

    andrejs

    Man šķiet, par to, ka Dombrovska “veiksmes stāsta” metode nekam neder, liecina fakts, ka Eiropā to neviens nav atkārtojis.

    _______________

    Tik nekaunīgi uzmest valsts banku tiešām neviens neuzdrīkstētos.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzeris49 > Lauris Grâvelis 09.12.2014. 11.15

    aivarsk – tu esi kāds slavens ekonomists, ja tik pārliecināts, ka Dombrovskis visu darēja nepareizi?

    Kaut, kā daži ekonomisti atzīst, ekonomika arī ir zinātne tikai daļēji.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    aivarsk > Lauris Grâvelis 09.12.2014. 08.52

    ar ko tad tas dombrovskis labs? Ar ačgārnu makroekonomikas darbības principu izpratni? Ar 3a kredītu portfeli? Ar miljoniem, kas paša sagrūsti NĪ burbuļa pūšanā??? Ak, nē, to jau visu ārija, es jau neko….

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

markoni 08.12.2014. 21.37

Vai man ir tiesības uz homofobiju? Un ja ir, tad – vai es par to drīkstu runāt?

+10
-7
Atbildēt

2

    aivarsk > markoni 09.12.2014. 08.10

    tu nedrīksti iznākt no skapja :))

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    mūsu alus > markoni 08.12.2014. 21.52

    Nē, Tev jābūt drosmīgam un par to jāklusē :)

    +9
    -6
    Atbildēt

    0

KRUSTTEVS 09.12.2014. 01.57

pasu pretigo jebkuram normalam cilvekam pazemojoso vardu..homofobija…bailes no taa ka baidies atdzities sev ka gribi izdrast savu dzimumu..izdomaja pretigais pederastu draudzins viltus psihiatrs..vai tas nav pretigi un pazemojosi .ka 0,005 procetntu kroplu diktee politikas dienas kartibu..ar sadiem pazemojosiem terminiem..ja pasa sakumaa..

+6
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu