Alvis Hermanis saņems Žaņa Katlapa balvu par nacionālo vērtību apliecinājumu • IR.lv

Alvis Hermanis saņems Žaņa Katlapa balvu par nacionālo vērtību apliecinājumu

40
Režisors Alvis Hermanis. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Otrs balvas laureāts ir dramaturgs Harijs Gulbis 

Pazīstamais režisors un Jaunā Rīgas teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis piektdien “par pilsonisku stāju, kas iedvesmo mākslā un dzīvē”, saņems leģendārā aktiera un režisora Žaņa Katlapa balvu „Par nacionālo vērtību apliecinājumu Latvijas teātra vidē”. Otrs šīs balvas laureāts ir dramaturgs Harijs Gulbis, inform Jaunais Rīgas teātris (JRT).

Žaņa Katlapa balva tiek pasniegta jau otro gadu, ceremonija notiek Tukuma novada Tumes pagastā, Katlapa dzimtajā pusē. Šogad balvas ceremonija notiks piektdien, 21.novembrī, Jaunmoku pils Kolonnu zālē.

Kā informē Žaņa Katlapa balvas darba grupas pārstāvis Arnis Šablovskis, balvai ir simbolisks raksturs. Ar abām personībām, kas tās saņems – Hermani un Gulbi, balvas darba grupa iezīmē divas būtiskas misijas. Hermaņa darbā augsti tika vērtēti absolūti godīgā patiesības meklējumi. “Gan uz skatuves, radot pavisam īpašus mākslas darbus, gan arī dzīvē – apliecinot skaidri un nepārprotami savu attieksmi pret nācijai būtiskiem jautājumiem ļoti plašā auditorijā,” norāda Šablovskis.

“Žaņa Katlapa balvas formulējums Alvim Hermanim – “Par pilsonisku stāju, kas iedvesmo. Mākslā un dzīvē”. Alvja Hermaņa padarītais un sacītais iedvesmo gan mākslinieciskajā jomā, gan sabiedriskajā. Abās viņš ir uzstādījis ļoti augstu latiņu. Ar balvu tās piešķīrēji vēlas starptautiski atzītajam, pasaules līmeņa režisoram pateikt savu “paldies!” arī par viņa ieguldījumu, skaidri iestājoties par humanitārajām vērtībām laikā, kad cilvēka cieņa un dzīvība pasaulē ir tik pazemota. Reizē tas arī ir vēstījums māksliniekam, ka Latvijas vidienē, provincē ar savu vēstījumu viņš ir ticis patiesi sadzirdēts un saprasts,” norāda Šablovskis.

Harija Gulbja personā tiek cildinātas tās humānās vērtības, ko dramaturgs savās lugās spēja apliecināt Latvijas okupācijas apstākļos, būdams viens no visvairāk iestudētajiem dramaturgiem Latvijas Nacionālajā (toreiz Drāmas) teātrī. Harijs Gulbis saņems Žaņa Katlapa balvu “Par humāno vērtību apliecinājumu dramaturģijā”.

 

Komentāri (40)

Absints 20.11.2014. 16.39

Apsveicu Hermani un Gulbi. Ceru, ka viņu teikto tauta sadzirdēs, un mēs kļūsim vienotāki, godīgāki, noteiktāki, un mazāk iziesim uz konformismu. Hermanis ir labākās latviešu daļas karogs. Labi, ka mums tāds ir.

+3
0
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 20.11.2014. 13.28

ruso beidzaas 1917 palikusi sarkanie okupanti marodieri kolonisti cekisti nkvdesniki un citi mergli..

+3
-1
Atbildēt

0

KRUSTTEVS 20.11.2014. 13.31

butu hermanis apliecinajis kadas ir tas vina nacionalas vertibas..? skroderdienu silmacos teijateri taisit..?talak par tuksu muldesanu un krampjainu savas karjeras veidosanu un manipulesanu ar sabiedribu nekur vins nav ticis

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu