FKTK par pārkāpumiem brīdina a/s „Norvik banka” • IR.lv

FKTK par pārkāpumiem brīdina a/s „Norvik banka”

25
Norvik bankas logo. Foto: Lita Krone, LETA
Eduards Ozoliņš

Nepilnības atklātas publicētajos darbības rezultātu pārskatos šā gada pirmajā un otrajā ceturksnī

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome atklājusi nepilnības a/s „Norvik banka” publicētajos darbības rezultātu pārskatos, portālu Ir.lv informēja komisijā.

FKTK konstatējusi neprecizitātes „Norvik banka” 2014.gada pirmā un otrā ceturkšņa pārskatos un pēc FKTK aizrādījuma banka veikusi korekcijas.

Ievērojot FKTK prasību, banka ir veikusi nepieciešamos labojumus un publicējusi precizētos ceturkšņa pārskatus, norādot kapitāla pietiekamības rādītāju š.g. pirmajā ceturksnī 10,85% apmērā (iepriekš banka publicējusi 11,78%) un otrajā ceturksnī 11,5% apmērā (iepriekš banka publicējusi 12,46%). Jaunākais bankas publiskais pārskats par darbības rezultātiem trešajā ceturksnī liecina, ka patlaban a/s “Norvik bankas” kapitāla pietiekamības rādītājs ir 11,8%.

Eiropas Savienībā ir noteikts vienots regulējums, ka bankas kopējām kapitāla pietiekamības rādītājam jābūt ne mazāk par 8%. Kapitāla pietiekamības rādītājs procentuāli parāda bankas kapitalizācijas līmeni.

Konstatējot a/s “Norvik banka” pieļautos trūkumus pārskatu sagatavošanā, kā arī ņemot vērā lietas faktiskos apstākļus, FKTK pieņēma lēmumu izteikt bankai brīdinājumu, tādējādi mudinot tirgus dalībnieku izvairīties no līdzīgiem pārkāpumiem nākotnē, izplatītajā paziņojumā norāda FKTK. Jau ziņots, ka „Norvik banka” pieņēmusi lēmumu ar šodienu slēgt reģionālo klientu apkalpošanas nodaļu Tukumā.

A/s „Norvik banka” lielākais akcionārs ir Krievijas „Vjatka Bank” lielākais īpašnieks Grigorijs Guselņikovs, kurš to iegādājās aizvadītā gada nogalē. Savukārt tikai pirms pāris nedēļām „Norvik banka” kļuva par „Vjatka Bank” lielāko akcionāru. Šovasar „Norvik banka” apsvēra iespēju vērsties tiesā ar prasību pret Latvijas valsti, uzskatot, ka apstiprinot tiesiskās aizsardzības procesu (TAP) vēja enerģijas ražotājam „Winergy”, aizskartas „Norvik bankas” intereses.

 

Komentāri (25)

Optiskais Tēmeklis 08.11.2014. 15.57

Vai tā nebija LTV1 kā sabiedriskais medijs, kas visai Latvijai rādīja Norvik šefa sašutumu, kā tiek Norvik bankai pāri darīts un kā Norvik tiesāsies ar šmaukļiem? Iespējams, ka paši sīki šmaukļi un Norvik bankas stiprākā puse ir vienīgi agresīva PR veidošana? Kāpēc lai nebūtu iespējams?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu