Pēc 12.Saeimas vēlēšanām mainīsies Valmieras un Tukuma pilsētu vadītāji • IR.lv

Pēc 12.Saeimas vēlēšanām mainīsies Valmieras un Tukuma pilsētu vadītāji

22
Valmieras pilsētas mērs Inesis Boķis. Foto: Edijs Pālens, LETA
Lāsma Gaile

Inesis Boķis un Juris Šulcs pošas uz Saeimu

Pēc 12.Saeimas vēlēšanām mainīsies vadība divās pilsētās – Valmieras pilsētas mērs Inesis Boķis (“Valmierai un Vidzemei”) un Tukuma pilsētas galva Juris Šulcs (“Tukuma pilsētai un novadam”) ir ievēlēti Saeimā no “Vienotības” saraksta. Šulcs Zemgales apgabalā, bet Boķis Vidzemes vēlēšanu apgabalā ieņēma augstās trešās vietas.

Visticamāk, Valmieras pilsētas mēra pienākumus pārņems pašreizējais domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Baiks, Ir.lv informēja Boķis. Savukārt Šulca vietā partija domei piedāvās līdzšinējo mēra vietnieku Ēriku Lukmanu.

Lai gan vēl sekos pārrunas par to, kurš būs nākamais Valmieras mērs, gan partija „Valmierai un Vidzemei”, kuras pārstāvji, tai skaitā arī Boķis, Saeimas vēlēšanās startēja no partijas „Vienotība” saraksta, gan pats Boķis, atbalsta Baika iecelšanu šajā amatā.

Boķis norāda, ka Baiks domē strādājis ilgi, ilgāk par pašu Boķi, turklāt guvis pieredzi gan kā domes izpilddirektors, gan pildot tā vietnieka amatus.

Boķis „Vienotības” Vidzemes sarakstā startēja kā otrais aiz Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas. Mērs Ir.lv teic, ka pirms rezultātu paziņošanas nav sevišķi aizrāvies ar plānu kalšanu par to, kurš varētu pārņemt viņa amatu, jo pēc savas pieredzes zina, ka tikai tad, kad “visas balsis ir saskaitītas, var justies pa īstam ievēlēts”.

Savukārt Šulcs aģentūrai LETA teica, ka, deleģējot viņu Saeimas vēlēšanu sarakstam, partijā “Tukuma pilsētai un novadam” ir pārrunātas arī ieteicamās kandidatūras, kuras partija virzītu viņa vietā uz pašvaldības vadību.

“Kandidēšana 12.Saeimas vēlēšanās nebija mans vienpersonisks lēmums. Tas nebija tā – “es gribu un es eju”. To mēs apspriedām savas vietējās partijas sanāksmēs, un partija rekomendēja mani pārstāvēt novada un reģiona intereses nacionālajā politikā. Tāpat partijas valdes sēdē tika izdiskutēts un nolemts, ka domes priekšsēdētāja amatam partija domei piedāvās līdzšinējo vietnieku – Ēriku Lukmanu,” skaidroja Šulcs.

Viņš pastāstīja, ka jautājums par jaunu mēra vietnieku nav izlemts un tas atstāts Lukmana ziņā. “Vispirms ir jāievēl jaunais domes priekšsēdētājs, un tālāk viņš parasti nosauc vēlamo vietnieku, pie tā arī pieturēsimies. Iepriekš pagaidām nav plānots, ko Lukmanam izvēlēties, un tā būs viņa izvēle,” skaidroja Šulcs.

Ja vēlēšanu rezultātos apstiprināsies ievēlēšana Saeimā, Tukuma mērs neplāno atteikties no mandāta par labu citam “Vienotības” kandidātam. “Tādu “šahu” nevēlos izspēlēt, jo tā būtu bezkaunība pret tiem, kas par mani ir balsojuši,” uzskata Šulcs.

Kopumā “Vienotība” 12.Saeimā ieguva 23 deputātu vietas, pēc partijas “Saskaņa” saņemot otro lielāko vēlētāju atbalstu.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu